حسین اکبری اظهارداشت: متقاضیان پس از اعلام زمان نام نویسی می‌توانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی عتبات عالیات و پس از پرکردن فرم ویژه، در نوبت قرعه‌کشی قرار گیرند.
 
معاون سازمان حج و زیارت توضیح داد: ثبت نام از برگزیدگان قرعه‌کشی از طریق دفاتر امور زیارتی صورت می‌گیرد.
 
اکبری گفت: زمان دقیق مراجعه به پایگاه اینترنتی عتبات و نحوه ثبت نام به‌زودی به اطلاع عموم می‌رسد.
 
معاون امور عتبات عالیات سازمان حج و زیارت با بیان اینکه در حال حاضر سه هزار زائر روزانه به عراق اعزام می‌شوند، افزود: در صورت تامین امنیت در عراق و ارتقای مسایل رفاهی در مراکز اقامتی این کشور ، اعزام زائران افزایش خواهد یافت.
 
اکبری گفت: تنها مانع فعلی برای افزایش ظرفیت اعزام زوار به عتبات عالیات، کمبود مسکن و مکان‌های اقامتی در عراق است.
 
وی ادامه داد: اکنون با استفاده از 240 هتل در کربلا و نجف وضعیت اسکان زوار تا حدودی بهتر شده که با مرتفع شدن نیازهای جانبی زائران قرار است ظرفیت تردد مسافران به پنج هزار نفر در روز افزایش یابد.
 
به گفته وی، اکنون سفر به عتبات عالیات عراق از طریق کاروان‌های مجاز حج و زیارت در مرزهای مهران، شلمچه و خسروی انجام می‌شود و به منظور جلوگیری از بروز مشکل برای متقاضیان سفر به عتبات عالیات عراق به آنها توصیه کرد تا مقدمات اعزام خود را تنها در قالب کاروانهای حج و زیارت کشور انجام دهند.
 
معاون سازمان حج و زیارت در امور عتبات عالیات، همچنین با اعلام آمادگی دست‌اندکاران ایرانی برای اعزام زائر از مرز چزابه، گفت: این مسئله در حال پیگیری است و به محض اعلام آمادگی مسئولان عراقی، روزی 15 تا 20 کاروان نیز از این مرز تردد خواهند کرد.
 
وی ادامه داد: در سال 89 تلاش می‌کنیم اقدامات سال 88 از جمله؛ درجه‌بندی، بازسازی و افزایش ظرفیت هتل‌ها را تکمیل کنیم، که این بازسازی‌ها به صورت مشارکتی از سوی طرف ایرانی، هتل‌داران و شرکت‌های عراقی انجام می‌شود.
 
اکبری از دیگر اولویت‌های برنامه‌های سال 89 را بحث آشپزخانه‌های مکانیزه عنوان کرد و افزود: تلاش می‌کنیم با استفاده از تجهیزات مدرن، آشپزخانه‌هایی با کیفیت عالی ایجاد کنیم، همچنین برای تردد زائران در عراق موضوع اتوبوس‌های صفر کیلومتر را مطرح کرده‌ایم.
 
وی اعلام کرد: از محورهای سیاست سال 89 افزایش سهمیه است که به همین دلیل، بحث افزایش درجات هتل‌ها و حتی استفاده از منازل و حسینیه‌ها مطرح است.
 
اکبری درباره کاهش هزینه‌های سفر به عتبات گفت: به دلیل این‌که اکثریت مردم ما از طبقه متوسط به پایین هستند، ما به طور طبیعی بر کاهش هزینه‌ها تأکید داریم و سیاست سازمان بر این مسئله استوار است که مبلغی اضافه از مردم گرفته نشود و با افزایش درجه‌بندی‌ هتل‌ها تلاش می‌کنیم این امکان را برای مردم ایجاد کنیم که قیمت‌های دلخواه خود را انتخاب کنند، نه‌ این‌که که فقط یک قیمت به مردم ارائه شود و مردم مجبور به پذیرش آن باشند، همچنین تلاش بر این است که اگر شرایط عراق اجازه دهد، حتی کاهش قیمت نیز داشته باشیم.
 
اکبری در تشریح اقداماتی که طی سال 88 در بخش عتبات عالیات سازمان حج و زیارت انجام داده است، گفت: افزایش تعداد اعزام زائر به روزی سه هزار نفر، اصلاح سیستم مسکن، حمل و نقل و خدمات مرزی بخشی از این اقدامات است که در هر سه مورد توفیق خوبی به دست آمد.
 
معاون سازمان حج و زیارت در امور عتبات عالیات اظهار داشت: بهسازی هتل‌ها به نحو مطلوب برای اولین بار در تاریخ عراق، بهسازی خدمات حمل و نقل، افزایش خدمات مرزی و اضافه شدن مرز خسروی و ارائه غذای بسته‌بندی شده در بین راه برای زائران از جمله اقدامات مطلوبی بود که در سال 88 انجام شد و میزان اعزام زائر هم‌اکنون روزی به سه هزار و 300 نفر نفر رسیده است.
/2759/

جذب خبرنگار افتخاري