راسخون : جام جهانی 1934 درحالی در ایتالیا برگزار گردید که دولت فاشیستی «بنیتو موسولینی» دیکتاتور ایتالیایی بر مسند قدرت بود وتلاش می کرد با استفاده از محبوبیت ورزش فوتبال در بین مردم و شکوه و ارزش جام جهانی در دنیا به تبلیغ افکار خود و همفکرانش در حزب فاشیست ایتالیا بپردازد.

 اروگوئه قهرمان دوره قبل در اعتراض به این رژیم، در این دوره شرکت نکرد و برزیل و آرژانتین هم بهترین نفرات خود را به دلیل ترس از شرایط حاکم بر ایتالیا در خانه نگهداشتند. در جام دوم، برخلاف جام 1930 که 13 کشور برای حضور ابراز علاقمندی کرده بودند، 32 کشور به فیفا اعلام آمادگی نمودند.

اما از آنجا که باید جام با 16 تیم برگزار می شد، فیفا تصمیم گرفت که دیدارهای انتخابی برگزار نماید تا 16 تیم به مرحله نهایی جام راه یابند. از نکات جالب توجه حضور تیم میزبان در دیدار انتخابی بود که البته تیم ایتالیا موفق شد با شکست 4 بر صفر تیم یونان در شهر میلان به دور نهایی صعود نماید.

چند سال قبل از شروع جام جهانی 1934، یک روزنامه نگار به نام ویتویوپوزو استخدام شد تا برنامه ای جهت رساندن ایتالیا به   مقام قهرمانی تدوین کند و خود مربیگری تیم را تقبل نماید. هرچند پوزو با برنامه ای دقیق تیم ایتالیا را به پیش می راند و حتی از   چهار بازیکن آرژانتین الاصل هم در تیم خود سود می جست، ولی بی شک اگر حمایتهای آشکار داوران نبود؛ شاید ایتالیا نمی توانست جام جهانی را در خانه نگهدارد.

به هرجهت مسابقات، با دیدار ایتالیا و ایالات متحده در شهر رم و با حضور موسولینی آغاز گردید. در این دیدار تیم میزبان با نتیجه   خرد کننده 7 بر 1 به پیروزی رسید. در دور اول علاوه بر ایتالیا، تیم آلمان با شکست 5 بر 2 بلژیک، اتریش با پیروزی 3 بر 2 بر فرانسه،   اسپانیا با غلبه بر برزیل با نتیجه 3 بر1 و سوئد، مجارستان، سوئیس و چکسلواکی با برتری در برابر آرژانتین، مصر، هلند و رومانی،   قدم به یک چهارم نهایی نهادند. در این مرحله، دو تیم اسپانیا و ایتالیا برگزار کننده هیجان انگیزترین مسابقه جام بودند که هرچند با حمایت داور از ایتالیا همراه بود، ولی با درخشش ریکاردوزامورا دروازه بان اسپانیا در پایان وقت اضافی با نتیجه یک بر یک به پایان   رسید.

در بازی تکراری، تیم ایتالیا توانست با تک گل جوزپه میاتزا ستاره آن زمان خود به پیروزی برسد و راهی نیمه  نهایی گردد. در   مرحله نیمه پایانی، ایتالیا با برتری یک بر صفر مقابل اتریش و چکسلواکی با برتری 3 بر 1 در برابر آلمان به دیدار پایانی راه یافتند. در دیدار رده بندی، تیم آلمان با پیروزی 3 بر 2 در مقابل اتریش به مقام سوم رسید.

دیدار فینال( ایتالیا- چکسلواکی)

دیدار پایانی در شهر رم و در حضور 72 هزار تماشاگر برگزار شد. دوچه (لقب موسولینی) به خاطر روحیه بخشیدن به تیم ایتالیا، در  ورزشگاه حضور یافت؛ اما گل اول بازی در دقیقه 25 توسط پاک مهاجم چکسلواکی به ثمر رسید. این گل خشم تماشاگران ایتالیایی   را برانگیخت، بطوری که  تعدادی از آنها به یکی از بازیکنان چک حمله ور شدند و او را با تور سیمی بستند. این غائله با دخالت پلیس   ایتالیا به پایان رسید. در دقیقه 33، اورسی از ایتالیا بازی را به تساوی کشاند تا خشم تماشاگران هم فرونشیند. بازی در وقت   قانونی  با همین نتیجه به پایان رسید تا با صحبتهای انگیزه بخش پوزو در رختکن، تیم ایتالیا وقت اضافه را بسیار هجومی آغاز نماید. حمله   های تیم ایتالیا سرانجام به بار نشست و چیاویو از ایتالیا به به ثمر رساندن گل پیروزی باعث پیروزی و فتح جام شود.

تابلوی افتخار

 تعداد تیمهای شرکت‌کننده : 16 تیم

 رده‌بندی‌ نهایی : 1- ایتالیا 2- چکسلواکی 3- آلمان 4- اتریش

  تعداد مسابقات : 17 بازی

  تعداد گل: 70 گل

  بهترین خط حمله : ایتالیا (12 گل)

  بهترین خط دفاع : ایتالیا (3 گل)

  آقای گل : نژدلی (چکسلواکی 5 گل)

  بهترین بازیکن : ریکاردو زامورا (اسپانیا)

  مجموع تماشاگران : 395000 نفر

  دیدار فینال ‌ـ ورزشگاه المپیک‌رم (10 ژوئن 1934 - رم)

  ایتالیا    2‌‌    ـ    چکسلواکی    1    (وقت ‌اضافی)

  گلها : اورسی (85)، چیاویو(95) برای ایتالیا ؛ پوک (70) برای چکسلواکی

  داور : ایوان‌اکلیند (سوئد)

  تماشاگر : 55000 نفر

 ایتالیا در بازی فینال با این ترکیب به میدان رفت: کومبی، مونزجلیو، آلماندی، فراریس، مونتی، برتولینی، گوایتا، میاتزا، چیاویو، فراری،   اورنسی

 چکسلواکی هم این ترکیب را به زمین فرستاد:  پلانیکا، ژروکی، زنیچک، کوستالچ، کمبال، کرچیل، جونیچ، اسوبودا، سوبوتکا،  نژدلی، پوک

/1030

 

/1002

جذب خبرنگار افتخاري