ناشناختهای در جمع بزرگان
راسخون: اسلوونی که برای نخستین بار در طول تاریخ کشورش، حضور در جام جهانی را تجربه میکند، با شکست تيم ملي روسيه باعث حيرت علاقه مندان به فوتبال شد.
پایتخت: لیوبلانا
زبان رسمی: اسلوونیایی
جمهوری اسلوونی کشوری است در جنوب اروپای مرکزی . پایتخت آن لیوبلیانا است.
این کشور تا سال ۱۹۹۱ جزيی از کشور یوگوسلاوی بود و پس از آن تاریخ مستقل گردید و در حال حاضر عضوی از ناتو و اتحادیه اروپا میباشد. جمعیت این کشور در حدود دو میلیون نفر میباشد. شمالی ترین بخش جمهوری فدراتیو یوگسلاوی سابق است. در سال 1991 و پس از یك درگیری مختصرنظامی با صربستان، استفلال خود را اعلام كرد. این جمهوری، همواره پل ارتباطی شبه جزیره بالكان با مركزو غرب اروپا بوده است. بخش زیادی از این كشور، كوهستانی است و اكثر جمعیتش، در شهر لیوبلیانا و حومه آن زندگی می كنند. اگرچه وسعت اراضی كشاورزی بسیار اندك است، ولی وجود چراگاههای كوهستانی باعث رونق دامپروری شده اند. در قسمتهای شمال غربی، معادن عظیمی از جیوه قرارگرفته است، كه همراه با صنایع سبك و صنعت توریسم، نقش مهمی درتأمین درآمدهای كشور، ایفا می كنند. در سالیان اخیر، رشد صنایع دستی و محلی در این كشور، بسیار چشمگیر بوده است .
"ماتاژ کک" سرمربي تيم ملي اسلووني موفق شد، اين تيم را براي نخستين بار به جام جهاني برساند تا نام خود در تاريخ ورزش کشور به ثبت برساند.
در تيم ملي اسلووني نفراتي شاخصي همچون "روبرت کورن"، "هاندانوويچ" و "نوواکويچ" حضور دارند تا شايد بتوانند شگفتي سازي هاي اين کشور 2 ميليون نفري در مرحله مقدماتي را در جام جهاني نيز تکميل کنند.
آخرین رنکینگ جهانی: 29
سرمربی: ماجاز کِک (Matjaz Kek) (سومین سال)
چگونگی راه یابی: پیروزی در دو بازی پلی آف رفت و برگشت در برابر روسیه؛ بعد از دوم شدن در گروه 3 انتخابی اروپا
ترکیب احتمالی:
دروازه بان: سَمیر هندانوویک (اودینزه)
مدافعان: میسو برکو (کولن)، مارکو سولر (جِنت بلژیک)، بوسژان سزار (گره نوبل فرانسه)، بویان جوکیچ (کیه وو)
هافبک ها: الکساندر رادوسایوویچ (لاریسا لهستان)، آندراس کریم (ویلیسا کراکو لهستان)، رابرت کورن (وست بروم ویچ)، والتر بیرسا (اوسکر فرانسه)
مهاجمین: میلیوی نوواکوویچ (کولن)، زلاتکو دِدیچ (بوخوم)
بازیکنان کلیدی:
سَمیر هندانوویک (Samir Handanovic): دروازه بان تیم اودینزه ی ایتالیا که رکوردش در این فصل بخاطر بازیسازهای خوب تیم های ایتالیایی به چشم نمی آید. او در فصل حاضر از 31 بازی تنها 59 گل دریافت کرده است که رکورد قابل توجه ای است. حالا شماره ی 1 تیم ملی اسلوونی آماده ی خودنمایی در یک تورنومنت بزرگ است.
بوسیان سزار (Bostjan Cesar): مدافع 196 سانتی متری تیم گره نول فرانسه، مهمتین مهره ی خط دفاعی این تیم اس. این مدافع بلندقد در 10 بازی از مرحله ی انتخبی به میدان رفته است و به تیمش کمک کرد تا رکورد خوبی را در این مرحله با دریافت تنها 4 گل بدست آورند.
رابرت کورن (Robert Koren): یک بازیساز با استعداد که در میانه های مرحله ی انتخابی به کاپیتانی تیم منسوب شد و یکی از اعضای تیم نسبتا قدرتمند انگلیسی، وست بروم ویچ. کورن در تمامی دیدارهای انتخابی به جز یکی برای اسلوونی به میدان رفته است. یکی از ویژگی های این بازیکن این است که هیچگونه پرخاشگری در رفتار او دیده نمیشود و تنها با زیرکی خود توپ را از چنگ بازیکن حریف درمی آورد.
زلاتکو دِدیچ (Zlatko Dedic): یکی از مهمتری گل های تاریخ فوتبال اسلوونی ه نام این بازیکن به ثبت رسیده است. گل دیدیچ در بازی برگشت مرحله ی پلی آف در برابر روسیه کافی بود تا اسلوونی مانع صعود یکی از تیم های پرطرفدار و در حال اوج گیری به جام جهانی شود. این بازیکن با تیم بوخوم، در 22 بازی ای که تاکنون در این فصل به میدان رفته است، موفق به 4 بار گل زنی ساختن 11 گل برای هم تیمی هایش شده است که رکورد قابل توجه ای است.
میلووی نواکوویچ (Milivoje Novakovic): ستاره ی گل زنی اسلوونی در خط حمله و بازیکن تیم کلن آلمان است. این مهاجم 192 سانتی متری توانست با به ثمر رساندن 5 گل در مرحله ی انتخابی کمک بزرگی به تیم مل کشورش برای صعود به جام جهانی بکند. ضمن اینکه وی هر دو گل سرنوشت ساز تیمش در پیروزی 2-1 در برابر اسلوواکی به ثمر رساند. وی در در مجموع 37 بازی ملی خود، 14 بار موفق به بازکردن دروازه ی خریفان شده است.
نکات کلیدی:
اسلوونی یکی از شگفتی های این دوره برای رسیده به جام جهانی است. با توجه به نتایج بدست آمده توسط تیم ها بعد از جام جهانی 2006، گروهی که اسلوونی در مرحله ی انتخابی در آن قرار گرفته بود، با حضور تیم هایی مثل لهستان، جمهوری چک، اسلوواکی و ایرلند شمالی، گروه سختی برای آنها به نظر می رسید. اما اسلوونیایی ها بازی ها ا با تساوی برابر لهستان و یک برد برابر اسلوواکی آغاز کردند. این یک شروع خوب برای اسلوونی بود تا بتواند در مراحل بعد از شکست در برابر جمهوری چک وایرلند شمالی نیز امیدی به صعود داشته باشد و در پایان موفق به کسب مقام دوم این گروه با دریافت تنها 4 گل شود. این رکوردی کم نظیر است که تنها هلند با 2 گل خورده توانسته است از آنها بالاتر قرار بگیرد.
اما بازهم انتظار نمی رفت که اسلوونی بتواند از سد روسیه عبود کند. آنها حتی بازی رفت پی آف را در روسیه با نتیجه ی 2-1 به حریف خود واگذار کردند. اما توانستند با اقتدار لشکر گاس هیدینک (Guus Hiddink) سرمربی روسیه را با برد 1-0 در شهر «ماریبور (Maribor)» سرنگون کرده و در کمال شگفتی همگان بر اساس قانون گل زدهدر خانه ی حریف، به جام جهانی نوزدهم در آفریقای جنوبی راه یابند.
اسلوونی کشور نسبتا جوانی به حساب می آید. تا سال 1991 این کشور جزوی از کشور یوگوسلاوی سابق بود؛ تا وقتی که آنها فدراسیون جداگانه تشکیل داده و خود را یک کشور مستقل معرفی کردند. تیم ملی اسلوونی در سال 1992 تشکیل شد و اولین بازی آنها نیز با شکست 1-0 به کرواسی همراه بود. تا قبل از سال 2000 اسلوونی بازیکنان با کیفیت و باتجربه ای در اختیار داشت که حتی نمایش نسبتا خوبی را در جام ملت های اروپای سال 2000 از جمله تساوی 3-3 در برابر یوگوسلاوی داشتند. اما با این وجود آنها نتوانستند از مرحله ی گروهی یورو 2000 صعود کنند.
اسلوونی بسیار منتظر عرض اندام در بین تیم های قدرتمند جهان بود تا دیگر به عنوان یک تیم معمولی قلمداد نشود و این فرصت امسال پیش آمد تا با خلق شگفتی، روسیه ی مدعی را حذف کرده و خود را به آفریقای جنوبی برسانند. حالا این روس ها هستند که مجبورند بازی ها را از تلویزیون تماشا کنند.
بازی کلیدی در گروه:
28 خرداد اسلوونی - آمریکا
با حضور انگلیس مدعی در این گروه (که بخت اول صدر نشینی در این گروه است)؛ انتظار میرود که اسلوونی و آمریکا هر دو برای کسب مقام دوم گروه پا به میدان بگذارند. بنابراین این بازی که در ژوهانسبورگ برگزار میشود، میتواند سرنوشت سازترین بازی برای اسلوونی برای صعود به مرحله ی حذفی باشد.کاپیتان رابرت کورن، کلید بازیسازی اسلوونی در خط میانی است.
/1029 1002
جذب خبرنگار افتخاري
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}