راسخون: بنابر اين گزارش به نقل از فارس، ‌در اين مراسم كه با حضور شهرام ناظري، داريوش پيرنياكان، داوود گنجه‌اي، گيتي خسروي خواننده ، محمدحسين ايماني‌خوشخو مديرسابق معاونت هنري ارشاد، محمدعلي خبري مديركل سابق دفتر موسيقي ارشاد، عليرضا شفقي‌نژاد رهبر گروه كر فيلارمونيك ايران ، ميلاد عمرانلو رهبر گروه آوازي تهران، علي مرادخاني مدير موزه موسيقي، حسين پارسايي مديرعامل بنياد رودكي، بابك رضايي مديرعامل انجمن موسيقي ايران، علي ترابي سرپرست دفتر موسيقي ارشاد، فريدون شهبازيان و تني چند از هنرمندان و شاگردان محمدنوري در تالار وحدت برگزار شد، عليرضا سجادي ترانه‌سرا و مجري اين برنامه به قرائت پيام محمدسرير مديرعامل خانه موسيقي كه هم اكنون در كانادا به سر مي‌برد، پرداخت.
در اين پيام آمده بود: اين روزها حسرت از دست‌دادن هنرمندان بر دوش‌مان مي‌نشيند و ما را داغدار كرده است. فقدان محمد نوري كه پيش از 5 دهه طنين صدايش در قلب ما جاي گرفته است اندوهي عميق‌تر و ماندگار‌تر است و براي من كه تجربه همكاري با او را داشتم تحمل اين درد دشوار است. آواز‌هاي او از رايحه‌ فرهنگ ديرين مردم برخوردار است و خاطره‌هاي او براي ما جاويدان خواهد ماند.
سپس «داريوش پيرنياكان» سخنگوي خانه موسيقي گفت: نوري شش دهه از چهره‌هاي برجسته و ماندگار موسيقي ايران بوده است و من افتخار اين را داشتم كه سال‌ها در بسياري از شوراهاي موسيقي و جشنواره‌ها به عنوان داور در كنار او باشم.
وي ادامه داد: من از كودكي به صداي او علاقه داشتم. زندگي و سلوك محمد نوري بسيار برتر از صداي او بود.
اين نوازنده سه‌تار بيان داشت: من هيچ وقت شاهد اين نبودم كه زنده‌ياد نوري به مسائل حاشيه‌اي هنر بپردازد. او مرد بزرگي بود كه هم‌اكنون از ميان رفته است و از طرف خانه موسيقي و تمامي هنرمندان از شما مردم و موسيقي‌دان‌ها كه اين مجلس را به زيبايي و گستردگي آراسته‌اي سپاسگذاري مي‌كنم.
در ادامه سيمون آيوازيان آهنگساز و نوازنده برجسته گيتار با بيان اين كه من افتخار اين را دارم كه 45 سال با نوري دوست بودم ، اظهار داشت: ما در اينجا گرد هم آمديم تا با استاد و هنرمندي كه داراي خصايص بالايي بود، وداع كنيم. نوري بزرگمردي بود كه خميره وجودش از شرافت خالص سرچشمه گرفته بود. عاشق انسان‌ها و پيوسته در راه خدمت به جامعه و هنر بود. او در هنر بسيار متواضع و بي ادعا بود كه هيچ‌گاه به دنبال پول، مقام، شهرت و افتخارطلبي نبود.
وي ادامه داد: او به راستي انسان واقعي، خادم، حق‌شناس و خيرانديش بود. من نمي‌توانم باور كنم كه ديگر او در ميان ما نيست چرا كه باور نبودنش تلخ و دردناك است.
اين نوازنده گيتار افزود: من و شما بسيار دلتنگ او هستيم ولي نام نيك او هميشه خواهد ماند.
به گزارش فارس،‌ داود گنجه‌اي نوازنده كمانچه نيز در خصوص شخصيت هنري محمد نوري گفت: من يك عمر زندگي با اين مرد بزرگ زندگي كرده‌ام. من از حضور اين همه مردم در زمان وداع با اين هنرمند بسيار خوشحالم و معتقدم كساني كه عاشق زندگي ديگران هستند هنگام رفتن به زندگي ديگر مردم به چه طريق از آنها استقبال مي‌كنند.
وي با اشاره به نقش همسر محمدنوري در زندگي هنري او گفت: خانم نوري يك بانوي فداكار بود كه همواره در زندگي همراهي كننده اين بزرگمرد موسيقي ما بود. بنده هر بار كه به بيمارستان مي‌رفتم ايشان مثل پروانه تا آخرين لحظه عمر دور سر اين استاد مي‌گشت.
گنجه‌اي با تقدير از پزشكان محمدنوري گفت: همه امروز با عشق و فداكاري آمده‌اند تا جنازه اين پهلوان واقعي را تشييع كنند. نوري در آخرين لحظه عمرش با چشمان خود چيزهايي به من گفت كه همگي سرشار از عشق بود. او متانت طبع و داراي خصايص مهم اخلاقي بود به گونه‌اي كه مهمترين شاخصه رفتاري او خصيص نبودن در تدريس بود.
وي با بيان اين كه نوري به ما درس زندگي داد، اظهار داشت: من براي روح بزرگ او كه عاشقانه از ميهن خواند وطن پرست، اديب و فيلسوف بود آرزوي علو درجات را دارم و اميدوارم همه ما قدردان اين هنرمندان واقعي باشيم.
وي در پايان صحبت‌هاي خود گفت: دل هنرمند نسبت به بقيه انسان‌ها به خدا نزديك‌تر است.
بعد از صحبت‌هاي گنجه‌اي، قطعه «سفري براي وطن» از محمدنوري پخش و همه مردم به همراه شاگردان نوري كه بالاي سن ايستاده بودند و اين قطعه را اجرا مي‌كردند، زمزمه‌كنان پيكر او را تا قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) تشييع كردند.




1002
منتظر اخبار ، انتقاد و پيشنهادات شما هستيم :
news@rasekhoon.net