گامي درتحقق ايده پيونداعضاي حيوانات به انسان/ پيوندموفق قلب خوك تراريخته به ميمون
راسخون :دانشمندان كره جنوبي مدعي شدهاند كه توانستهاند قلب مهندسي ژنتيكي شده يك خوك را با موفقيت در بدن يك ميمون پيوند بزنند.
به گزارش راسخون، به نقل از ایسنا، اين اولين بار است كه كره جنوبي مدعي چنين دستاوردي در يك عمل جراحي ميان گونهاي شده است.
اين شيوه كه به زنوترانسپلنتیشن (پیوند عضو از یک گونه به گونه دیگر) موسوم است به نظر برخي از دانشمندان راه مناسبي براي پايان كمبود مزمن اندام انساني در دسترس براي پيوند به شمار ميرود.
پيش از اين عمل جنجالي كه در سئول انجام شده، ژنهاي مسئول رد سيستم ايمني در خوك تراريخته حذف شدند.
هدف نهايي چنين تجربهاي اين است كه قلب و ديگر اعضاي خوكها را براي پيوند در بدن انسان مورد استفاده قرار دهند. دانشمندان بر اين باورند كه در پنج سال آينده اين ايده محقق خواهد شد.
اولين پيوند شناختهشده قلب مهندسي ژنتيكي شده خوك در يك پستاندار نخستين در سال 1994 انجام شد اما امكان اعمال جراحي حيوان به انسان باعث بروز جنجالهايي در حوزه اخلاق پزشكي شده است.
پرفسور نيكولاس تونتي فيليپيني در سال 2010 اظهار كرده بود كه چنين پيوندي ميتواند بيماريهاي حيوانات را وارد جمعيت انساني كند.
در سال 2009 محققان موسسه وايزمن به پيوند بافت پانكراس جنيني از خوك در ميمون براي مبارزه با ديابت نوع يك پرداختند. در نتيجه اين محققان توانستند كمبود انسولين را در حيوان وارونه كنند.
به گفته دانشمندان، كليد موفقيت آنها در اين دستاورد، توانايي بافت جنيني براي پرورش به شكل يك پانكراس جديد بود كه از رگهاي خوني حيوان ميزبان استفاده ميكند.
دانشمندان كره جنوبي ابتدا در سال 2009 مدعي شبيهسازي يك بچه خوك شدند كه اندام آن براي سودمندتر كردن آن براي پيوندهاي انساني، مهندسي ژنتيكي شده بود.
به گفته ليم جيو بين، دانشمند ارشد اين پژوهش، ژن «آلفا گال» بچه خوك شبيهسازي شده كه در سوم آوريل به دنيا آمده بود، براي حذف گزينه رد سيستم ايمني، مهندسي ژنتيكي شده بود.
به گفته وي، تيمي از دانشمندان از چهار دانشگاه و دو موسسه تحقيقاتي از سلولهاي بنيادي خوكهاي كوچكتر از حد معمولي براي شبيهسازي ميني خوكهايي با ژنهاي اصلاح شده استفاده كردند.
رد سيستم ايمني يكي از موانع بزرگ در پيوند اندام انساني به شمار ميرود.
اندام خوك يكي از بهترين گزينهها براي پيوند بوده اما با مولكولهاي قند پوشش داده شدهاند كه منجر به رد حاد در بدن انسان ميشود.
پادتنهاي انساني خود را به چنين مولكولهايي متصل كرده و به سرعت اندام پيوندي خوك را از بين ميبرند.
در شبيهسازي خوكي موسوم به «ژنو»، جيو بين اظهار كرد كه تيم وي تقريبا از فناوري مشابه آمريكايي استفاده كرده كه دانشمندان در سال 2002 براي توليد بچهخوكهاي شبيهسازي شده استفاده كرده و در آن ژن توليدكننده قند از بين رفته بود.
يك ارگانيزم به دريافت دو نسخه از يك ژن، يكي از مادر و ديگري از پدر ميپردازد.
دانشمند در حال تلاش براي توليد خوكهايي هستند كه اين دو نسخه را نداشته باشند كه تاكنون به موفقيت دست پيدا نكردهاند.
با اين دستاورد، كره جنوبي پس از آمريكا دومين كشوري است كه چنين بچه خوكهايي را شبيهسازي كرده است.
بيم از برنامه تيم خود براي انجام كارآزماييهاي انساني در سال 2012 خبر داده و بر اين باور است كه تا سال 2017 ميتوان از ميني خوكهاي مهندسي ژنتيكي شده استفاده كرد.
شما مي توانيد آخرين اخبارايران و جهان رادر"واحداخبارواطلاع رساني راسخون"مشاهده نماييد.
100
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}