عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس سخنان مقام معظم رهبری درباره اهمیت به ورزش همگانی را مفید و ارزشمند دانست و از دستگاه‌های اجرایی و دولتی خواست، این سخنان را نه به شکل نمایشی بلکه به شکل راستین در سرلوحه برنامه‌ها و فعالیت‌های خود قرار دهند.

به گزارش راسخون، دکتر حمید آقا علی نژاد در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در دیدار با قهرمانان المپیک درباره لزوم فراگیر شدن ورزش همگانی اظهار کرد: اگر ورزش همگانی در جامعه ای نهادینه شود، باعث رشد و توسعه ورزش قهرمانی در سطح بین المللی می شود. همه کشورهایی که در ورزش قهرمانی سرآمد هستند ورزش همگانی توسعه یافته ای دارند. اگر کشور ما هم بخواهد در بحث ورزش قهرمانی به جایگاه و سطوح بالایی در جهان برسد باید نگاه جدی به ورزش همگانی داشته باشد، چرا که قهرمانان از دل همین محیط ها بیرون می آیند.

وی در ادامه به مفهوم ورزش همگانی اشاره و تصریح کرد: ورزش فقط رفتن به پارک و دویدن نیست، بلکه مفهوم ورزش همگانی این است که ورزش های سنتی و رایج مثل والیبال، بسکتبال یا هر رشته ورزشی دیگر را به صورت ساده شده و کم هزینه ای وارد خانواده ها کنیم. این ورزش ها اگر از شکل سازماندهی شده و رسمی خود خارج شوند و به دل جامعه را پیدا کنند می توانند زمینه ساز پیشرفت ورزش قهرمانی شوند.

آقا علی نژاد درباره بخشی از سخنان رهبری که پیشرفت یک کشور را منوط به نیروی انسانی سالم و با همت دانستند، تاکید کرد: اساس ورزش همگانی بر این است که نه تنها جامعه را از نظر جسمی تندرست نگه دارد، بلکه روح و روان سالم و شادابی را برای آنها به ارمغان بیاورد. افرادی که از نظر جسمی مشکلی ندارند، از نظر روانی هم در آرامش و سلامت خواهند بود. این افراد وقتی وارد شغل هایی می شوند که در پیشبرد اهداف کشور نقش اساسی دارند، اثر گذاری ویژه ای خواهند داشت و بر اقتصاد مملکت موثر خواهند بود.

این استاد دانشگاه ادامه داد: همان طور که مقام معظم رهبری ورزش راهی برای حل بسیاری از مشکلات اخلاقی از جمله اعتیاد است. وقتی فرد ورزش کند و اوقات فراغت خود را با فعالیت های بدنی پر کند، ذهنش به سمت انجام کارهای مضر و غیر اخلاقی از جمله اعتیاد نخواهد رفت. ورزش از نظر اخلاقی باعث توسعه جوانمردی، گذشت و روحیه پهلوانی می شود و افرادی را برای جامعه تربیت می کند که سالم، با انگیزه و پر نشاط هستند.

آقا علی نژاد همچنین با اشاره به اینکه توسعه ورزش همگانی و نهادینه کردن آن در بین افراد جامعه و خانواده ها وظیفه یک نهاد یا ارگان خاص نیست، گفت: همه نهادهای اجتماعی چه دولتی و رسمی و چه غیر دولتی و فدراسیون ها می توانند در توسعه ورزش همگانی نقش داشته باشند. این مسئله تنها وظیفه فدراسیون ورزش های همگانی نیست و همه فدراسیون ها باید ورزش های تحت نظارت خود را با تعریف راهکارهای مناسبی به میان خانواده ها ببرند.

استاد دانشکده تربیت بدنی مدرس، تاکید کرد: وقتی شخص اول مملکت به فراگیر شدن ورزش همگانی تاکید می‌کند در حقیقت به اهمیت این موضوع پی برده است و آن را مکمل ورزش قهرمانی می‌داند. البته این بدان منظور نیست که مسئولان اجرایی ورزش بلافاصله پس از صحبت‌های رهبر معظم انقلاب کار گروهی را تشکیل دهند و طی یکی، دو هفته‌ پس از پرداختن به این موضوع نسبت به آن بی توجه شوند. بلکه تک تک دستگاه‌های اجرایی اعم از فدراسیون‌ها، وزارت ورزش و جوانان و آموزش و پرورش و حتی ادارات دولتی و خصوصی باید این موضوع را سرلوحه فعالیت‌های خود قرار دهند تا ورزش همگانی ترویج پیدا کند.

وی افزود: همگانی کردن ورزش این نیست که با جمع کردن چند نفر دور هم و با انجام چند حرکت ساده در پارک‌ها بگوییم به دنبال ترویج این رشته در جامعه هستیم، بلکه روسای فدراسیون‌ها بعد همگانی ورزش را باید در تمام رشته‌های ورزشی جدی بگیرند و آن را در دل ورزش قهرمانی ببینند و در جهت اجرایی شدن آن تلاش عمیقی داشته باشند و فقط به حرف بسنده نکنند.

آقا علی نژاد یکی از مشکلاتی که تا به امروز سبب عدم ترویج ورزش همگانی در جامعه شده را فرهنگ‌سازی نادرست عنوان کرد و گفت: با توجه به اهمیتی که ورزش همگانی در سلامت جامعه ایفا می‌کند متاسفانه تبلیغاتی که در رسانه‌های نوشتاری و شنیداری راجع به تغذیه می‌شود. تبلیغات در خصوص ورزش همگانی بسیار محدود و قابل توجه نیست و این ضعف در فرهنگ سازی سبب شده تا به امروز ورزش همگانی در بین هیچ نهاد و ارگانی جدی گرفته نشود و در نماد خانواده‌ها توسعه پیدا نکند، در صورتی که با ترویج ورزش همگانی در جامعه نه تنها هزینه‌های درمانی کاهش پیدا می‌کند ، بلکه از لحاظ اقتصادی نیز به نفع جامعه خواهد بود.

این استاد دانشگاه در پایان،‌ خاطر نشان کرد: ورزش همگانی زمینه ساز ورزش قهرمانی است و مکمل یکدیگر هستند،‌ اما در عمل می‌بینیم وزارت ورزش و جوانان، آموزش و پرورش، فدراسیون‌ها و سایر نهادها و ارگان‌های ورزشی تا به امروز اهمیت ورزش همگانی را درک نکردند و جایگاه مشخص و تعریف شده‌ای در بین مسئولان ورزشی ندارد. شهرداری ها هم با امکاناتی که در اختیار دارند نقش کلیدی در توسعه ورزش همگانی دارند. آموزش و پرورش با توجه به اینکه با قشر فعال و جوان جامعه در ارتباط است می تواند در این زمینه موثر باشد. سازمان ها و ادارات مختلف هم بهتر است بخش یا واحدی را در زیر مجموعه خود برای ورزش همگانی در نظر بگیرند.
/2759/