تحقیقات نشان می‌دهد: استرس مادر در دوران بارداری ممکن است خطر بروز نارسایی قلبی مادرزادی را در نوزاد افزایش دهد.

به گزارش راسخون به نقل از ایسنا، محققان دانمارکی برای انجام این تحقیق، پرونده 45 هزار زن باردار را که پیش از زایمان یکی از بستگان نزدیک خود را از دست داده بودند، بررسی کردند و دریافتند که احتمال بروز نقص‌های مادرزادی در نوزادان این مادران باردار بیشتر است.

دکتر «ادوارد مک‌کیب»، یکی از محققان این تیم تحقیقاتی اظهار کرد: مطالعات متعددی در این زمینه انجام شده است که ارتباط بین استرس دوران بارداری و نارسایی قلبی مادرزادی را در نوزاد نشان می‌دهد، با این حال باید تحقیقات بیشتری انجام شود.

وی افزود: نارسایی قلبی مادرزادی یکی از شایع‌ترین نارسایی‌های پس از تولد است که در اکثر موارد کشنده نیست. در برخی موارد این نارسایی با جراحی رفع می‌شود و در سایر موارد نیازی به انجام عمل جراحی نیست.

دکتر «مک‌کیب» با بیان اینکه ممکن است استرس این مادران باردار باعث شود کارهایی را انجام دهند که برای سلامت جنین آنان خطرناک باشد، خاطرنشان کرد: استرس ممکن است تغییراتی در ساختار DNA جنین در رحم مادر ایجاد کند.

وی تاکید کرد: اگرچه نمی‌توان از بروز استرس جلوگیری کرد، اما می‌توان اثرات منفی ناشی از آن را کاهش داد.

اگرچه این تحقیق رابطه بین استرس مادر و خطر بروز نارسایی قلبی مادرزادی را نشان می‌دهد، اما ارتباط علت و معلولی این دو را ثابت نمی‌کند.

نتایج این تحقیق در مجله اینترنتی «Pediatrics» منتشر شده است.

/111/