مدیر مدرسه علمیه امام موسی‌بن جعفر(ع) گفت: باید هنری به کار برده شود تا حقایق زندگی معصومین (ع) نشان داده شوند و آنها را با زمان خود نیز تطبیق دهیم، زیرا شاید خیلی از چیزهایی که می‌خواهیم امروز در مورد آن روز بگوییم قابل فهم نباشند.

به گزارش راسخون، حجت‌الاسلام حسن زمانی نوری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در مورد اینکه حضرت زهرا(س) برای جهانیان الگو و راهنما هستند بحثی وجود ندارد و باید بانوان مسلمان به ویژه شیعیان که قطعا ایشان را معصوم می‌دانند از آن حضرت در مسایل اجتماعی، خانواده و حقوق زن، رعایت حقوق مرد و خانواده و ... پیروی کنند.

وی با بیان این‌که «باید دید الگودهی از شخصیت حضرت زهرا (س) به جامعه به درستی انجام شده است یا خیر؟ و اگر خیر چه عواملی باعث آن شده است؟» ادامه داد: در بحث خانواده، رعایت عفاف و حجاب و حق شوهر و یا پیگیری مسائل اجتماعی می‌توان از سیره حضرت زهرا(س) سرمشق بسیار گرفت.

مدیر مدرسه علمیه امام موسی‌بن جعفر(ع) گفت: ‌با مراجعه به اسناد تاریخی متوجه می‌شویم که حضرت زهرا(س) با آن سطح عالی از رعایت عفاف، در عرصه مسایل اجتماعی، به نزد خلیفه وقت می‌روند و حق خود و امامت و ولایت را مطالبه می‌کنند که می‌توان در این زمینه‌ بسیار بحث کرد.

زمانی نوری با بیان این‌که «البته باید به تفاوت میان زمان‌ ما با زمان صدر اسلام نیز باید توجه داشت» گفت: باید در مورد حکمت حضور حضرت زهرا (س) در جایگاه‌های مختلف نیز بررسی و شناختی صحیح داشت، مثلا به امام صادق(ع) گفتند که شما زندگیتان با امیرالمومنین(ع) فرق می‌کند که ایشان فرمودند "اگر امیرالمومنین(ع) در زمان من بود اینگونه زندگی می‌کرد و اگر من در زمان ایشان بودم مانند ایشان زندگی می‌کردم."

وی با بیان این‌که «باید پرسید آیا زنان جامعه ما از حضرت فاطمه‌(س) الگو گرفته‌اند؟» ادامه داد: به نظر من دو عامل است که می‌توان به صورت کلی در این زمینه به آن اشاره کرد که می‌توانند خیلی هم موثر باشند.

مدیر مدرسه علمیه امام موسی‌بن جعفر(ع) اظهار کرد: قطعا در عرصه پرداختن به نحوه زندگی و شخصیت حضرت زهرا(س) الگودهی درستی انجام نشده و آن را به میزان کامل و به درستی نشناسانده‌ایم که این امر شاید وظیفه امثال من و صدا و سیما و دیگر رسانه‌های عمومی باشد و یا آن کاری که منبرها و مساجد باید می‌کردند درست انجام نشده است، چون اگر بپذیریم فطرت‌های افراد پاک بوده و مردم خصوصا قشر خانم‌ها به دنبال کمال هستند پس وقتی که کمال را ببینند باید به سوی آن بروند زیرا هیچ کس کمالات را کنار نمی‌زند.

زمانی نوری گفت: شاید یکی از دلایلی که شخصیت و زندگی حضرت زهرا (س) در جامعه ما به درستی شناخته نشده این است که به افراد جامعه جلوه‌ای زیبا و کامل از آموزه‌های زندگی ایشان و دیگر معصومین (ع) شناسانده نشده است و به همین خاطر این آموزه‌ها برایشان چشمگیر نبوده و به دنبالش نرفته‌اند و این مهم دارای لطایف و ظرایفی است که باید کاملا بررسی شوند.

مدیر مدرسه علمیه امام موسی‌بن جعفر(ع) اظهار کرد: جنبه دیگری که باید نسبت به آن توجه داشت این است که ببینیم اگر کسی این الگو را پذیرفت در جامعه چقدر مقبولیت عمومی دارد و تحسین می‌شود و به وی چقدر جایگاه داده می‌شود؟ آیا واقعا در حال حاضر کسی که صفت‌های نیکوی دینی مثل حجاب دارد در مراکز و مناصب و... تا چقدر دارای جایگاهی مطلوب است و تحسین می‌شود چون عموم مردم مقبولیت در نزد جامعه را مدنظر قرار می‌دهند.

زمانی نوری ادامه داد: وقتی یک نفر می‌بیند که وی مباحث دینی را رعایت می‌کند ولی جایگاهش خیلی پایین‌تر از کسانی است که الگو‌های غربی و وضعیت‌های امروزین دارند، طبیعی است در بسیاری موارد در پی آن مسیر نرود، زیرا همه افراد که به دید و شناخت درست نرسیده‌اند معنویت‌ها را به طور کامل درک نمی‌کنند.

وی افزود: وقتی بسیاری از افراد در حال حاضر کمالات را مردود می‌دانند و حتی می‌بینید که بی‌حجابی قابل قبول‌تر است و اگر برخی حقوق شوهر را رعایت کنند آنان را "امی" و "عقب افتاده" می‌دانند طبیعی است که آنان در این قضیه پیگیر نمی‌شوند البته این موضوع جای صحبت بیشتری دارد.

/7432/