ویرایش عکس مهر 99

حجت الاسلام والمسلمین هادی حسینخانی با تاکید بر این که حوزه علمیه در انتخابات از شخص خاصی حمایت نمی کند، گفت: شأن حوزه فراتر از اشخاص و جریان های سیاسی است.


به گزارش راسخون، معاون تهذیب حوزه های علمیه کشور در گفتگو با خبرگزاری حوزه، با اشاره به اهمیت مشارکت مردم در انتخابات، تاکید کرد: اصل مشارکت مردم در این دوره از انتخابات از مهم ترین اموری است که می تواند پایه های نظام را مستحکم تر از قبل کند و آمال دشمن مبنی بر تضعیف روحیه مردم و تحریم های گسترده را نقش بر آب کند.

وی با تاکید بر این که حوزه علمیه در انتخابات از شخص خاصی حمایت نمی کند، گفت: شأن حوزه فراتر از اشخاص است. به همین دلیل حوزه های علمیه در انتخابات از شخص خاصی حمایت نمی کنند، هر چند مدارس علمیه در صورت تمایل می توانند اقدام به دعوت از نامزدهای انتخابات کرده و یا نشست های سیاسی برگزار کنند؛ البته شاید این مسئله به علت امتحانات مدارس علمیه عملی نباشد.

نقش روحانیون در خلق حماسه سیاسی

حجت‌الاسلام والمسلمین حسینخانی، نقش طلاب و روحانیون در تبیین حضور حداکثری مردم در انتخابات و خلق حماسه سیاسی را مورد تاکید قرار داد و افزود: ترغیب مردم برای شرکت حداکثری در انتخابات وظیفه تبلیغی علما، فضلا و طلاب است.

معاون تهذیب حوزه های علمیه ادامه داد: طلاب و روحانیون باید شاخص ها و ملاک هایی که حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری برای انتخاب شایسته و اصلح ترسیم کرده اند و را برای مردم تبیین کنند، هر چه این شاخص ها روشن تر ارائه شود مردم می توانند بهترین گزینه را انتخاب کنند.

وی با اشاره به این که حضور کمرنگ  مردم در انتخابات، دشمن را برای اعمال فشارها جسورتر می کند، یادآور شد: شرکت در انتخابات یک حق و تکلیف است و مردم باید با حضور حداکثری، امانت را به اهلش بسپارند.

تدوین ویژه نامه اخلاق انتخاباتی

حجت الاسلام والمسلمین حسینخانی با تاکید بر این که فضای حوزه نیز باید نسبت به انتخابات گرم شود، گفت: باید در عین رعایت کامل اخلاق، بتوانیم فضای حوزه های علمیه را گرم کنیم، در همین راستا ویژه نامه ای به منظور ترویج و تبیین اخلاق انتخاباتی در سایت معاونت تهذیب حوزه های علمیه به نشانی http://tahzib-howzeh.com  بارگذاری شده است.

وی با اشاره به محورهای ویژه نامه اخلاق انتخاباتی، عنوان کرد: این ویژه نامه دارای عناوینی چون انتخابات در کلام حضرت امام و رهبری و مراجع عظام تقلید، انتخاب اصلح، اخلاق انتخاباتی، حضور در انتخابات و محصولات انتخاباتی شامل بروشورها یا پوسترها جهت ترویج اصل انتخابات است.

وی همچنین از اعزام کارشناسان سیاسی به استان های مختلف خبر داد و تصریح کرد: کارشناسان سیاسی در دو ماه ابتدای امسال به استان های مختلف اعزام شدند تا شاخص های انتخاب اصلح از دیدگاه مقام معظم رهبری را برای مردم تبیین کنند.

لزوم پایبندی به اخلاق

حجت الاسلام والمسلمین حسینخانی همچنین بر ضرورت رعایت اخلاق در انتخابات تاکید کرد و گفت: باید اخلاق انتخاباتی را به طور جد تبلیغ کنیم؛ البته نامزدها هم بایستی بر روی جنبه های اثباتی خود تاکید داشته باشند و از نفی و تخریب دیگران بپرهیزند.

معاون تهذیب حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: کاندیداها باید برنامه های خود را برای اداره کشور به صورت شفاف و روشن تبیین کنند و از دادن وعده های بی جا که عملی نیست و یا مباحثی که با اصول انقلاب تناقض دارد، خودداری کنند، چرا که این گونه مسائل با اخلاق انتخاباتی سازگار نیست.

وی تصریح کرد: اگر نقدی به کارگزاران سابق و  دولت های قبلی وجود دارد باید با رعایت انصاف مطرح شود و نباید جو بدبینی و بی اعتمادی در مردم نسبت به مسئولان ایجاد شود؛ زیرا اگر مردم نسبت به اصل نظام سرد و بی اعتماد شوند، نمی توانند انگیزه ای برای شرکت در انتخابات و خلق حماسه سیاسی داشته باشند.

حجت الاسلام والمسلمین حسینخانی با بیان این که مراعات ادب در تبلیغات انتخاباتی مساله مهمی است، خاطرنشان کرد: رییس جمهور به عنوان مظهری از اراده یک کشور اسلامی اگر اخلاق و ادب اسلامی را در سخنان خود مراعات نکند، نمی تواند نماینده یک کشور اسلامی باعظمت باشد.

تاکید بر پرهیز از هزینه های گزاف تبلیغاتی

وی در ادامه با بیان این که نوع تبلیغات انتخاباتی می تواند شاخصی را به مردم ارائه کند، گفت: شیوه تبلیغات نامزدها مشخص می کند که این فرد چه خصوصیتی دارد، اگر با زمینه هایی که صدا و سیما و رسانه ها برای بیان برنامه ها فراهم کرده اند، به هزینه های گزاف برای تبلیغات روی آورده شود، ذهنیتی در مردم ایجاد می کند که شاید این فرد با شبکه های قدرت و ثروت ارتباط دارد.

معاون تهذیب حوزه های علمیه در پایان یادآورشد: با برنامه ریزی و زمینه سازی صدا و سیما و فرصتی که در اختیار هریک از کاندیداها قرار گرفته  است، نیازی به تبلیغات گزاف و اسراف گونه نامزدها در انتخابات نیست.

/7432/