موفقیت محققان کشور در انتقال دارو به سلولهای سرطانی با نانوذرات
پژوهشگران دانشگاه تربیت مدرس با استفاده از نانوذرات حاوی داروی ضد سرطان، موفق به تولید یک سامانه جدید دارورسانی هدفمند شدند که دارو را به بافت آسیب دیده منتقل میکند.
به گزارش راسخون به نقل از مهر، این محققان در این پژوهش، ابتدا نانو ذرات آلبومینی حاوی داروی ضد سرطان 5-فلورویوراسیل را تولید و سپس به منظور رسانش مؤثر داروی مذکور به محل سلولهای سرطانی، یک پادتن تک دودمانی ضد MUC1 به نام PR81 به سطح نانوذرات به صورت کووالانسی متصل کردند.
اتصال پادتن به سطح نانوذرات حاوی دارو این امکان را فراهم میآورد تا دارو به طور اختصاصی به محل سلولهای سرطانی رسانده شود و آسیب رسیدن به بافتهای سالم به حداقل برسد.
هدف از انجام این پژوهش تولید یک سامانه جدید دارورسانی بر پایه نانوذرات آلبومینی است که جهت رسانش هدفمند داروهای ضد سرطانی به سلولهای هدف است. این سامانه میتواند برای بارگذاری انواع مختلفی از داروهای ضد سرطانی مانند دوکسوروبیسین و پکلیتاکسیل نیز مورد استفاده قرار گیرد. مزیت اصلی این سامانه رسانش هدفمند دارو به محل آسیب دیده است.
نتایج این تحقیقات منجر به تولید و تأیید کارایی یک سامانه جدید دارورسانی بر پایه نانوذرات آلبومینی شد که میتواند برای رسانش انواع مختلفی از داروهای شیمی درمانی سرطانی مورد استفاده قرار گیرد.
/2759/
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}