مطالعات جهانی نشان می دهند که دود ناشی از سوخت های جامد، عامل مهم بسیاری از بیماری های عفونی و مزمن انسدادی ریه و سرطان های نای، برونش و ریه است.
 
به گزارش راسخون، سعید هاشمی کارشناس ارشد بهداشت محیط در گفتگو با  باشگاه خبرنگاران گفت: خانه، محل کار، خارج از منزل و سیستم های حمل و نقل و به اشکال و راه های گوناگون می توانند برای سلامتی ما خطرناک باشد که متأسفانه کمتر به آنها توجه می شود.
 
وی افزود: آب، فاضلاب و بهداشت فردی نامناسب، آلودگی هوای شهری، دود ناشی از سوخت های جامد، مواجهه با عناصر خطرناک و تغییرات آب و هوایی از مهمترین خطرات محیطی هستند که تأثیر منفی آنها بر سلامتی در سالهای اخیر به شدت افزایش یافته است.
 
هاشمی تأکید کرد: استفاده از سوخت های جامد نظیر کودهای حیوانی، چوب و زغال سنگ، از مهمترین و بزرگترین منابع آلودگی هوا در محیط های بسته در سطح جهان است که عوارض زیادی برای انسان دارند.
 
وی تصریح کرد: مطالعات جهانی نشان می دهند که دود ناشی از سوخت های جامد، عامل مهم بسیاری از بیماری های عفونی و مزمن در دنیا نظیر عفونت حاد تنفسی، بیماری های مزمن انسدادی ریه و سرطان های نای، برونش و ریه است.
 
هاشمی یادآور است: بیش از نیمی از مردم جهان با دود ناشی از سوخت های جامد در تماس هستند که این موضوع می تواند سلامتی آنها را به مخاطره انداخته و عوارض زیادی را به دنبال داشته باشد.
/111/