پایان کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی | اختتامیه فردا در قم برگزار میشود
ویرایش عکس دی ماه 98
تهران امروز شاهد بزرگترین کنگره غیردولتی با موضوع تغییر و تحول در حوزه علوم انسانی اسلامی بود تا با استفاده از آموزههای وحیانی، سند پیشرفت و کمال را به مرحله فعلیت برساند.
به گزارش راسخون به نقل از فارس، امروز پایتخت ایران کانون بررسی راهکارهای تحول در علوم انسانی جهان مبتنی بر اندیشه اسلامی بر شالوده وحی الهی است.
دومین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی در حالی امروز(دوشنبه 27 آبان ماه) کار خود را آغاز کرد که جمع کثیری از دانشمندان و صاحبان نظر در حوزه علوم انسانی از سراسر کشور و پنج کشور جهان (آلمان، کانادا، اندونزی، پاکستان و عمان) حضور داشتند و فضای باطراوتی بر سالن همایش های صدا و سیما حاکم بود. این کنگره نوید یک حرکت رو به جلو برای پیشبرد و تولید علوم انسانی اسلامی را می داد.
حضور پررنگ علما و روحانیون در این همایش بزرگ علمی کشور چنان چشمگیر بود که نشان از عزم جدی حوزه های علمیه برای پیگیری منویات مقام معظم رهبری دارد.
برگزاری جلسات کمیسیون های مختلف در شیفت صبح و بعد از ظهر در بخشهای مختلف فلسفه و روش شناسی علوم انسانی و مدیریت تحول علوم انسانی، هنر و معماری اسلامی، مدیریت اسلامی، فقه و حقوق اسلامی، تعلیم و تربیت اسلامی و اقتصاد اسلامی با دقت هر چه تمام تر پیگیری می شد.
در این همایش، رولاند پیچ از کشور آلمان، مظفر اقبال از کانادا، اسد زمان از پاکستان، حسین هرانیتو از اندونزی و مسعود چدری از عمان حضور داشتند و به بیان برخی از نظریات خود در حوزه علوم انسانی اسلامی پرداختند.
در ابتدای این همایش حجتالاسلام رضا غلامی رئیس شورای سیاستگذاری کنگره علوم انسانی اسلامی، اقبال و توجه به علوم انسانی اسلامی در جامعه را غیرقابل توصیف دانست و با اشاره به وصول 496 چکیده مقاله، 404 مقاله علمی و نهایتاً انتخاب 176 مقاله برای ارائه در کنگره، این چنین گفت: شاید نظیر این مشارکت در میان مراکز علمی آن هم به صورت واقعی و نه تشریفاتی در کمتر فعالیت علمی دیده شده باشد.
شاید تنها سخنران سیاسی-فلسفی امروز در این همایش را بتوان «علی لاریجانی» رئیس مجلس شورای اسلامی دانست، وی که هنگام ترک همایش و در جمع خبرنگاران بر حساسیت بیشتر اساتید نسبت به بومی سازی علوم تأکید کرد و افزود: ما باید نسبت به مبانی اسلامی حساس باشیم تا در جهت کمالبخشی به علوم انسانی حرکت کنیم، تغییر این علوم نیاز به قانونگذاری ندارد و فوری و فوتی نیست، بلکه حساسیت اساتید میطلبد.
*ایران پیش قراول جریان علوم انسانی اسلامی در جهان اسلام است
مسعود چدری استاد اقتصاد دانشگاه سلطان قابوس عمان نیز از توجه زیاد ایران اسلامی به تولید علوم انسانی اسلامی بسیار تشکر کرد و ابراز داشت: باید توجه داشت که اسلام ظرفیت لازم را برای پرداختن به مباحث بنیادین دارد، برپایی چنین کنگرههایی بسیار خوب است که اکنون ایران پیشقراول این جریان در جهان اسلام است.
مظفر اقبال از کشور کانادا نیز در هنگام ارائه مقالهاش «روزه علمی» توسط علمای جهان اسلام را خواستار شد و ایران را کشوری دانست که تمدن اسلامی در آن قرار دارد.
* تولید علم دینی با توجه به تمایز روش در علوم مختلف بشری متفاوت است
حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در کمیسیونها، «فلسفه و روش شناسی علوم انسانی» با ارائه مقاله «الگوی حکمی ـ اجتهادی علوم انسانی اسلامی» پرداخت و از تفاوت نگرش نگاه علمی اسلامی و غربی با استفاده از نقش انسان سخن به میان آورد و عنوان کرد: تولید علم دینی با توجه به تمایز روش و موضوعی در علوم مختلف بشری متفاوت است، زیرا الگوی تولید علم دینی در علوم فلسفی، طبیعی، مهندسی و انسانی و رفتاری متفاوت است، پس نمیتوان به یک تعریف اکتفا کرد.
«اسد زمان» استاد دانشگاه بین المللی اسلام آباد در حاشیه این همایش با اشاره به اینکه فرهنگ غرب اهدافی را برای زندگی بشر لحاظ نمیکند، بیان داشت: از نگاه غربی، تولد انسان یک تصادف در حیات خاکی بوده است، در حالی که اسلام یک راه اصلی و با هدف برای انسان تعریف می کند.
بر اساس این گزارش، مراسم اختتامیه فردا در جوار بارگاه کریمه اهل بیت در شهر مقدس قم در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با اعطای جایزه علوم انسانی اسلامی برگزار می شود.
/2759/
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}