گزارشی از آیین تودیع و معارفه رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشنهادهایی را به رییس جدید سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی داد
مراسم تودیع و معارفه روسای سابق و جدید سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با حضور رییس دفتر مقام معظم رهبری و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
به گزارش راسخون به نقل از ایسنا، در این مراسم حجتالاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی اظهار کرد: به تعبیر مقام معظم رهبری اعضای این سازمان سفیران فرهنگی هستند که حقایق اسلامی را در همه جای دنیا منتشر میکنند و این یکی از سرمایههای ما است.
وی با تاکید بر اینکه «رسالت این سازمان بسیار سنگین است» خطاب به ابراهیمی ترکمان گفت: امیدواریم در دوره جدید کارهای مهمتر و اقدامات بیشتری در زمینه این مسوولیت مهم انجام شود که به لطف الهی دولت و حکومت و نظام ما آمادگی دارد و آن را مسوولیت خود میداند که دین مردم را به خوبی تامین کند.
محمدی گلپایگانی با تاکید بر اینکه «تامین دین و معیشت مردم از وظایف اصلی حکومت اسلامی است» افزود: اقتصاد اسلامی میتواند بر مبنای آموزههای دینی، دنیای مردم را تامین کند. اما آنچه که مهمتر است اینکه دین مردم تامین باشد که متاسفانه در دوران حکومتهای پادشاهی این ارزشها به فراموشی سپرده شد و مجددا با ظهور انقلاب اسلامی احیا شده است.
رییس دفتر مقام معظم رهبری گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای تامین دین مردم مسئولیت دارد و سفیران فرهنگی این نظام مقدس کار پیامبر اسلام را انجام میدهند.
محمدی گلپایگانی با بیان اینکه «دنیای امروز سرگردان و به بن بست رسیده است» اظهار کرد: اگر آموزههای دینی بدون پیرایه به مردم جهان عرضه شود آن را با جان دل خواهند پذیرفت.
وی در پایان با قرائت متن نامه تاییدیه مقام معظم رهبری در انتصاب دکتر ابراهیمی ترکمان به ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ابراز امیدواری کرد که وی در این مسوولیت جدید موفق باشد.
دولت به مشکلات بودجهای سازمان فرهنگ و ارتباطات توجه کند
همچنین رییس جدید سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از دولت و وزیر ارشاد خواستار مساعدت مالی برای رفع مشکلات این سازمان شد و گفت: امیدواریم حمایتهای به وجود آمده تداوم پیدا کند.
ابوذر ابراهیمی ترکمان در مراسم معارفه خود با قدردانی از حمایتهای دولت و شخص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از درایت و ایستادگی آقای جنتی و تلاشهایی که ایشان انجام دادهاند قدردانی کرده و از دولت استمداد میطلبیم که مشکلات بودجهای این سازمان را در نظر بگیرد و این حمایتهای به وجود آمده تداوم پیدا کند.
وی همچنین خطاب به نهاوندیان رییس دفتر رییس جمهور گفت: اگر میخواهیم دیپلماسی عمومی و فرهنگی را در عرصه بینالمللی جاری و ساری کنیم یک مقدار کمک لازم است و ما این درخواست و کمک را از دولت و وزارت ارشاد داریم.
به گزارش ایسنا، همچنین محمدباقر خرمشاد رییس سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی با قدردانی از تلاش و همکاری کارکنان این سازمان یادآور شد: تلاش کردیم در این سالها کمکاری نکنیم و بتوانیم یک گام به جلو برویم و امیدواریم این تلاشها نتیجه داده باشد.
خرمشاد یادآور شد: اگر گامی به پیش برداشته شده به دلیل زحمات پیشینیان بوده و امیدواریم این دوره، دوره درخشانی در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی باشد.
وی همچنین از سیدمحمد حسینی وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی قدردانی کرد.
از ایران اسلامی باید پیام ضدیت با افراطیگری به عالم برسد
همچنین مسوول دفتر رییس جمهور با بیان اینکه «تصویب قطعنامه به پیشنهاد رییس جمهور ایران در سازمان ملل نشان داد ایران اسلامی سخن دلپذیر دارد» گفت: ما باید هنر ارائه ارزشهای اصیلمان را به کار ببندیم و در این راستا سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی پس از تصویب این قطعنامه ماموریت مضاعف دارد.
محمد نهاوندیان با بیان اینکه «باید نگاهی نو به ماموریتهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رایزنان این سازمان در دولت تدبیر و امید داشته باشیم» اظهار کرد: این دولت با سه شعار و اولویت، مورد اقبال جامعه ایران قرار گرفت اول نجات اقتصاد دوم تعامل سازنده و سوم احیای اخلاق که هر سه این اولویتها در حوزه ارتباطات فرهنگی و مسوولیت این سازمان معنا و مفهوم پیدا میکند.
رییس دفتر رییس جمهور با بیان اینکه «در نجات اقتصاد کشور گرچه به اقتصاد مقاومت و رشد درون زا اعتقاد داریم، اما لازمه آن را استفاده از حق مسلم دسترسی به بازارهای جهانی و تعامل با اقتصاد جهانی مطابق سند چشمانداز میدانیم» افزود: اینکه دشمنان مانع شوند فعالان اقتصادی جامعه از حق مسلم تعامل با اقتصاد جهان محروم شوند، توفیق حریف در تحمیل محدودیت به اقتصاد ما است.
وی تصریح کرد: رایزن فرهنگی ما در مقابل دسیسه تحمیل انزوا از سو ی دشمنان به ما باید مقابله کنند.
وی با اشاره به اینکه «دیپلماسی فعال عمومی حوزههای مختلف دارد که دیپلماسی فرهنگی در آن از جایگاه ویژه برخوردار است» خاطرنشان کرد: تعامل سازنده با جهان محدود به دیپلماسی رسمی نیست و شاهد بودم رییس جمهور در همین راستا از دیپلماسی دانشگاهی و ورزشی هم سخن گفتند و بیشک دیپلماسی فرهنگی در تعامل سازنده جایگاهی موثر دارد.
نهاوندیان با بیان اینکه «پیام انقلاب اسلامی و نبی اکرم جز احیای اخلاق و مکارم اخلاقی نبود» اظهار کرد: جای تاسف است که دسیسههای دشمن توانسته باشد نقش پرچمدار اخلاق ما را کمرنگ کند و دشمن بتواند به دروغپردازی چند لایه بر چسبهای ناچسب ضد اخلاقی به ما زند و ایران مروج خشونت معرفی کند.
مسوول دفتر رییس جمهور تصریح کرد: پیام ملت ایران در انتخابات 92 به سرعت آفاق جهانی را در نوردیده و تصویب قطعنامه به پیشنهاد رییس جمهور ایران در سازمان ملل نشان داد ایران اسلامی سخن دلپذیر دارد و درجهان دلهای سخن پذیر فراوان است. پس ما باید هنر ارائه ارزش های اصیلمان را به کار ببندیم و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلممی پس از تصویب این قطعنامه ماموریت مضاعف دارد.
نهاوندیان با اشاره به اینکه «خداوند خواست پرچم مبارزه با خشونت به دست ایران اسلامی بیفتد و آغاز برگرداندن امواج فتنهای که از 11 سپتامبر آغاز شد را شاهد باشیم» گفت: از ایران اسلامی باید پیام ضدیت با افراطیگری به همه عالم برسد و باید اعلام کنیم تصویر سازی علیه اسلام دیگر بس است چون دشمنان افرادی اجیر میکنند تا آتش به پا کنند و تصویرسازی کاذب افراطی علیه اسلام داشته باشند پس وقت آن است که چهره زیبای پیامبر اسلام را به جهان معرفی کنیم چون فطرت حقجو همه انسانها پذیرای این پیام است.
مسوول دفتر رییس جمهور با بیان اینکه «جهان امروز به لحاظ ارتباطات با گذشته قابل قیاس نیست، پس باید حرف جذاب داشته باشیم» افزود: برد محتوایی و اندیشهای و هنر ارائه پیام مهم است که در این راستا اهمیت ترکیب بهینه بین مشترکات فرهنگی و ممیزاتی که هویت فرهنگی را تعریف میکند بسیار زیاد است و این هنر کسی است که در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی کار میکند.
وی خاطرنشان کرد: رایزن فرهنگی در محل ماموریت خود باید بتواند با همه گروهها ارتباط سازنده و دو سویه برقرار کند و حق ندارد در نزاعها و رقابتهای گروهی جانبداری کند، چون رایزنی فرهنگی نماینده جامعه ایران و فرهنگ عقلانی با اصول و آداب مشخص است پس توصیه من به آقای ابراهیمی رییس جدید سازمان فرهنگ و تبلیغات اسلامی این است که در انتخاب رایزنها تلاش داشته باشند تا بهترینهای فرهنگ ایران را برای این کار بزرگ انتخاب کنند و حتما آقای جنتی در این مسیر ایشان را حمایت خواهند کرد.
نهاوندیان با اشاره به اهمیت فهم میان فرهنگی توسط رایزن فرهنگی گفت: گاهی یک واژه در زمینههای فرهنگی مختلف ممکن است معنای متضاد دهد و رایزن فرهنگی باید متوجه این نکات ظریف باشد و در انتخاب واژه، سوژه، مثال یا شعار دقت کند چون وظیفه ما در حد ترجمه نیست، بلکه میخواهیم یک فرهنگ را منتقل کنیم.
نهاوندیان تاکید کرد: رایزن دولت تدبیر و امید موظف به تدبیر در شیوه رساندن پیام است.
مسوول دفتر رییس جمهور در ادامه با بیان اینکه «جهتگیریها در تخصیص بودجه در دولت تدبیر و امید باید محصول محور باشد» گفت: محصول محوری کمک میکند بازده را بالا ببریم.
وی افزود: رایزن فرهنگی موفق است که بتواند از امکانات جامعه مخاطب هم برای رساندن پیام خود استفاده کند چون پیام تمدن ایران اسلامی مطبوع طبع همه عالم است و باید بتوانیم این پیام مطبوع را مورد طلب جامعه خود قرار دهیم که این هنر رایزن موفق است.
نهاوندیان با بیان اینکه «در ارزیابی عملکرد رایزنهای فرهنگی باید ببینیم تا چه اندازه توانستهاند از امکانات بینالمللی و جامعه مخاطب بهره بگیرند» گفت: مطمئن هستم با مدیریت آقای جنتی و آقای ابراهیمی و همکارانشان موفق خواهند شد این کاروان پر تلاش را گامهای بلندی به سمت هدف هدایت کنند.
نهاوندیان همچنین ضمن تشکر از خدمات رییس قبلی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: امیدوارم آقای ابراهیمی در پی گامهای بلند موسسان و مدیران گذشته سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بتواند گامی بلند در رسیدن اهداف این سازمان بردارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشنهادهایی را به رییس جدید سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی داد
علی جنتی نیز در این مراسم به اهداف سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اشاره کرد و گفت: یکی از اسناد فرادستی که همه بخشهای کشور باید به آن توجه کنند، چشمانداز 20 ساله کشور است که به تأیید مقام معظم رهبری رسیده است و در این چشمانداز جمهوری اسلامی پیشتاز و زمینهساز وحدت و اقتدار امت اسلامی و تمدن نوین اسلامی، مروج عدالتخواهی و اندیشه اصیل دینی در عرصه بینالملل و ارائهگر تصویری الهامبخش است.
وی در ادامه اظهار کرد: اهدافی که ما از نظر فرهنگی در حوزه بینالملل تعقیب میکنیم، در مرحله اول ارائه تصویری روشن از اسلام ناب در جهان و الهامبخش همراه با اقتدار فرهنگی است.
جنتی گفت: ترویج عدالتخواهی و شناساندن فرهنگ و تمدن ایرانی - اسلامی از اهدافی است که در اساسنامه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تبیین شده است.
وی همچنین اظهار کرد: از ابتدای تشکیل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این سازمان براساس فکر و اندیشهای صورت گرفت تا بتواند به صورت یکپارچه با استفاده از تمام نیروهای خارج از کشور در جهت اهداف فرهنگی جمهوری اسلامی فعالیت کند.
وزیر ارشاد سپس به برخی از تعارضهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با دیگر نهادها از جمله مجمع جهانی اهل بیت (ع) و مجمع تقریب مذاهب اشاره کرد و گفت: پس از ادامه همکاریهای این نهادها تعارضها نمود بیشتری پیدا کرد، اما با این وجود چارچوب سازمان به طوری طراحی شد که نمایندگیهای نهادهای مختلف بتوانند در شورای عالی سازمان حضور داشته باشند و در نهایت سیاستهایی هم که دنبال میکنند، برگرفته از منویات و سیاستهای مقام معظم رهبری باشد و همچنین از نظر اجرایی با سیاستهای دولت در ارتباط باشد تا در حوزههای مختلف فرهنگی از جمله هنرهای نمایشی، سینما و ... برای افزایش فعالیت فرهنگی استفاده شود.
وی در ادامه اظهار کرد: پس از مدتی که سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی همکاری خود را با مجمع جهانی اهل بیت (ع) و مجمع تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد، تعارض بیشتر شد و در نهایت این دو نهاد از سازمان جدا شدند.
جنتی گفت: در ابتدای مسؤولیتم در وزارت ارشاد به خاطر فعالیتهای این سازمان به محضر مقام معظم رهبری رسیدم و ایشان فرمودند این سازمان با همان ترکیب پیشین و اعضای شورای عالی حفظ شود و تلاش شود در آن اصلاحاتی به وجود آید تا با هماهنگی با دیگر دستگاهها که در خارج از کشور مأموریتی دارند، عمل کنند.
وی سپس به برخی از اقداماتی که باید در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی صورت بگیرد، اشاره کرد و گفت: علاوه بر شورای عالی سازمان، این سازمان نیاز به اتاق فکر دارد که دائما تحولات فرهنگی جهان را پیگیری و برای آن برنامهریزی کند.
استفاده از کلیه نیروهای کارآمد، باتجربه و ارزشی درون و بیرون سازمان و کشف و بهکارگیری آنها از دیگر پیشنهاداتی بود که وزیر ارشاد به رییس جدید سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ارائه داد.
جنتی همچنین اظهار کرد: در حال حاضر با کشورهای مختلف زیادی موافقتنامههای فرهنگی داریم که به دلایل سیاسی تنها به صورت یک نوشته و بدون اجرا باقی مانده است که باید اجرای آنها پیگیری شود. نکته دیگر انتقال تجارب مختلف از دیگر نقاط دنیا به داخل کشور است که باید در این زمینه اقدامات لازم صورت بگیرد.
وی در ادامه به نقش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در حوزه دیپلماسی فرهنگی اشاره کرد و در اینباره گفت: باید منشور دیپلماسی فرهنگی تبیین شود تا به نحو مطلوب از امکانات فرهنگی کشور استفاده کنیم، به نوعی که حتا این دیپلماسی فرهنگی بر روابط سیاسی هم اثر بگذارد.
وزیر ارشاد سپس از فعالیتهای چندساله محمدباقر خرمشاد، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، و همکارانش در این سازمان تشکر کرد و گفت: در این سالها اقدامهای خوبی در این سازمان انجام شده است.
وی سپس به ابوذر ابراهیمی ترکمان و آشنایی 20 ساله خود با او اشاره کرد و درباره انتخابش به ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: مقید بودم کسی که باید رایزن فرهنگی شود، حداقل دو مأموریت خارج از کشور را داشته باشد. پس از این تصمیم و رأیگیری در شورای عالی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نهایتا آقای ابراهیمی به اتفاق آرا به ریاست این سازمان انتخاب شدند.
جنتی شرط اول برای رایزن فرهنگی را دانستن زبان عنوان کرد و گفت: با توجه به بودجه کشور باید برای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اولویتبندی کرد و با توجه به اولویتها رایزنان فرهنگی را به دیگر کشورها اعزام کنیم.
وزیر ارشاد در ادامه راهاندازی نهضت ترجمه را یکی از اقدامات مهم برای سازمان فرهنگ و اراتباطات اسلامی خواند و در اینباره گفت: یکی از اولویتهای ما در خارج از کشور باید این باشد که بتوانیم فرهنگ مکتوب خود را ترجمه و به دیگر کشورها منتقل کنیم، چرا که در حال حاضر وقتی نمایشگاهی در خارج از کشور برگزار میشود، کتابهای ما تنها به زبان فارسی در آنها ارائه میشود.
وی در بخش دیگری از سخنانش ارتباط نزدیک با مجمع تقریب مذاهب و دیگر نهادهای فرهنگی را از اولویتهای این سازمان عنوان کرد.
در پایان این مراسم حکم ریاست ابوذر ابراهیمی ترکمان از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به او اهدا شد.
در این مراسم احکام تودیع و معارفه خرمشاد و ابراهیمی ترکمان قرائت شد و هدایایی از سوی شخصیتهای مختلف همچون آیت الله تسخیری مشاور امور بینالملل مقام معظم رهبری، آیتالله اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حدادعادل رییس فرهنگستان ادب و فارسی به محمدباقر خرمشاد اهدا شد.
حکم تاییدیه مقام معظم رهبری برای تصدی مسوولیت ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی توسط حجتالاسلام و المسلمین محمدی گلپایگانی قرائت شد.
/2759/
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}