ویرایش عکس خرداد 99

انتشارات ساقی چاپ پنجم جلد اول و دوم کتاب «مبانی سینما» تألیف ویلیام فیلیپس با ترجمه «رحیم قاسمیان» را منتشر و روانه بازار نشر کرد.

به گزارش راسخون به نقل ازفارس ، کتاب «مبانی سینما» یکی از منابع جامع در زمینه‌ مطالعات سینمایی به شمار می‌آید. این کتاب، ترکیبی سنجیده و آسان‌فهم از اطلاعات فنی ـ تخصصی و تحلیل‌های تاریخی ـ فرهنگی است که آشنایی نسبتاً کامل و چند بُعدی خوانندگان با مباحث مطرح سینمایی را در پی دارد.

ویلیام فیلیپس در عین احترام فراوان به اصول سینما، به شکلی مفید و مبتکرانه می‌کوشد مهارت نقادی خوانندگان کتابش را برانگیزد و بپرورد؛ مهارتی که همه ما برای تجزیه و تحلیل فیلم‌ها نیاز داریم. اساساً درک این نکته که رسانه سینما به مراتب جامع‌تر و پیچیده‌تر از تصویری است که بر پرده‌ سینما نقش می‌بندد، به ما کمک می‌کند تا از ساده‌سازی‌ها و بحث‌های کلیشه‌ای رایج درباره‌ سینما بپرهیزیم.

جلد دوم کتاب «مبانی سینما» ترجمه‌ بخش دوم از این کتاب است که عوامل داستانی در فیلم، منابع اقتباس داستان فیلم، انواع فیلم و دیگر ویژگی‌های سینمای داستانی و بدیل‌های آن شامل مستند، تجربی، تلفیقی و انیمیشن را بررسی می‌کند.

این کتاب به بررسی عوامل داستانی در فیلم می‌پردازد و به منابعی که داستان فیلم‌ها از آنها اقتباس می‌شود، انواع فیلم و دیگر ویژگی‌های سینمای داستانی زنده (غیر از نقاشی متحرک) و بدیل‌های آن، شامل سینمای مستند، سینمای تجربی، سینمای تلفیقی و متحرک‌سازی اشاره دارد.
 

ویلیام فیلیپس نویسنده این کتاب، مدرس سینما است. او دکترای خود را در رشته‌ ادبیات نمایشی و مطالب سینمایی از دانشگاه ایندیانا دریافت کرده است که یکی از ده دانشگاه برتر ایالات متحده است. این کتاب به همت رحیم قاسمیان ترجمه شده است.
 

در بخشی از مقدمه ی کتاب می‌خوانیم: «بررسی انواع مختلف فیلم‌های سینمایی دلایل متعددی دارد. بررسی منابع داستانی، نوع فیلم و ویژگی‌های هر فیلم، به ما کمک کند تا هر فیلم را به دیگر فیلم‌ها ارتباط دهیم و بدین‌ وسیله، به درک شفاف‌تری از آن دست یابیم. از سوی دیگر، با بررسی دقیق انواع فیلم، رسانه‌ ‌سینما را بهتر و جامع‌تر درک می‌کنیم و ویژگی‌ها، تکنیک‌ها، قالب‌ها و عملکردهای انواع فیلم‌ها را می‌شناسیم. درک این نکته که رسانه‌ سینما به مراتب جامع‌تر و پیچیده‌تر از تصویری است که بر پرده‌ سینما نقش می‌بندد، به ما کمک می‌کند تا از ساده‌سازی‌ها و بحث‌های کلیشه‌ای رایج درباره‌ رسانه‌ سینما بپرهیزیم. برای مثال، همه‌ فیلم‌های سینمایی بین 80 تا 180 دقیقه نیستند، داستان خاصی را بیان نمی‌کنند و اصراری بر تأکید بیش‌تر بر ارزش‌های خاصی ندارند. در واقع، همه‌ فیلم‌ها هم الزامأ تعهد ندارند که منسجم، کامل و مقبول باشند».
 

انتشارات «ساقی» کتاب «مبانی سینما 1» و «مبانی سینما 2» با ترجمه «رحیم قاسمیان» را در قطع وزیری در صفحه با شمارگان 1100نسخه و11000  تومان منتشر و روانه بازار نشر کرده است.

/117/