حجتالاسلام رستمنژاد در گفتوگوی:
غصب فدک بهانه شد تا فاطمه(سلام الله علیها) حق قرآن و پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) را فریاد بزند
ویرایش عکس آذرماه 98
عضو هیئت علمی جامعة المصطفی(صلی الله علیه و آله و سلم) گفت: حضرت زهرا(سلام الله علیها) دنبال ارثیه نبودند بلکه میخواستند به سران مجلس اعلام کنند: شما که ادعای جانشینی میکنید، حتی از ظواهر قرآن هم بیخبر هستید، چه برسد به بطن و حقیقت قرآن.
به گزارش راسخون، حجتالاسلام والمسلمین مهدی رستمنژاد، عضو هیئت علمی دانشگاه جامعة المصطفی(ص)، «خطبه فدکیه» حضرت زهرا(س) را دارای چند بخش اصلی دانست و گفت: در ابتدای سخنرانی، حضرت زهرا(س) به حمد و ثنای الهی و شهادت به «لا اله الا الله» پرداختهاند و بعد از این موضوعات در ارتباط با بعثت پیامبر(ص)، رسالت آن حضرت و اینکه ایشان در آن دوران چگونه حکومت کردهاند به سخنرانی پرداختهاند.
بهگفته حجتالاسلام رستمنژاد حضرت زهرا(س) در «خطبه فدکیه» درباره قرآن، عظمت اهلبیت(ع)، اسرار احکام الهی و... سخنرانی کردهاند و در واقع موضوع ثقلین را کنار یکدیگر مطرح نمودهاند.
وی ادامه داد: همچنین حضرت زهرا(س) در خطبه فدکیه به معرفی خود پرداختند و بعد از آن درباره پیامبر(ص) و امیرالمؤمنین(ع) صحبت کردند. شاید، مهمترین قسمت خطبه افشاگری حضرت زهرا(س) از کسانی بود که بعد از رحلت پیامبر(ص) منتظر فرصت بودند تا عرصه را خالی ببینند و انتقام خودشان را از پیامبر(ص) و آل پیامبر(ع) بگیرند.
عضو هیئت علمی جامعة المصطفی، افزود: عبارتی که حضرت زهرا(س) در «خطبه فدکیه» به برخی از سران اهل مجلس فرمودهاند، این است: « فلما اختار اللّه لنبیه [صلی اللّه علیه و آله] دار انبیائه و ماؤی اصفیائه، ظهر فیکم حسیکة النفاق». به این معنا که، هنگامی که خداوند جایگاه انبیا و منزلگاه برگزیدگانش را برای آنان اختیار نمود و آنچه به آنان وعده داده بود به اتمام رساند، کینه و دشمنی ناشی از نفاق شما ظاهر گردید.
حجتالاسلام رستمنژاد با بیان اینکه سرزمین فدک بهانهای بود تا حضرت زهرا(س) به سردمداران آن دوران بفرمایند: "شما با قرآن هیچ آشنا نیستید"، گفت: اساس و مبنای خطبه، سرزمین فدک و ارث نیست، بلکه بهانهای است تا حضرت زهرا(س) به سردمداران بگوید: "شما به پیامبر(ص) نسبت ناروا دادهاید و گفتهاید که پیامبر(ص) فرموده است: «انا معاشر الانبیاء لانورث» ما جماعت پیغمبران ارث به جا نمیگذاریم، اما حرف شما نادرست است".
وی ادامه داد: حضرت زهرا(س) در همان حال چند آیه از قرآن کریم را قرائت کردهاند که پیغمبران هم ارث میگذارند. آیه «و ورث سلیمان داوود» را مطرح میکنند؛ که سلیمان از داوود(ص) پیغمبر ارث برده است و دیگر آیه «فهب لی من لدنک ولیاً یرثنی و یرث من آلیعقوب» این آیه به زکریای پیغمبر(ع) اشاره دارد. حضرت زهرا(س) در خطبه فدکیه میفرمایند: زکریا از خداوند متعال تقاضای فرزند میکنند؛ که آن فرزند از او و آلیعقوب ارثیه ببرد، پس چطور شما ادعا میکنید که پیغمبران ارثیه ندارند.
حجتالاسلام رستمنژاد گفت: حضرت زهرا(س) با ارائه این آیات میخواهند بفرمایند: شماهایی که ادعای جانشینی میکنید، حتی از ظواهر قرآن هم بیخبر هستید چه برسد به بطون و حقیقت قرآن.
بهگفته وی، حضرت زهرا(س) قبل از بیان موضوعات اصلی به این موضوع اشاره داشتند که عترت و قرآن عِدل (مکمل) همدیگر هستند و امیرالمؤمنین(ع) حامل آیات قران و قرآن ناطق است که میتوان گفت این موضوعات نکتههای مهم این خطبه محسوب میشود.
منبع : تسنیم
/2759/
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}