در آستانه برگزاری دور جدید مذاکرات ایران و گروه 1+5 یک مقام آمریکایی اعلام کرد که این کشورها در ماه آینده تهیه پیش‌نویس توافق نهایی در خصوص فعالیت‌های هسته‌ای ایران را آغاز خواهند کرد.
 
به گزارش راسخون به نقل از ایسنا، یک مقام آمریکایی در گفت‌وگو با خبرنگاران به شرط این‌که نامش فاش نشود در اظهارات امیدوارکننده‌ای اعلام کرد که ایران و شش قدرت جهان تهیه پیش‌نویس توافق نهایی‌شان را در ماه آینده آغاز خواهند کرد و این امیدواری را ایجاد کرده است که تا ماه ژوئیه (تیرماه) توافق جامع نهایی میان این کشورها صورت خواهد گرفت.
 
خبرگزاری آسوشیتدپرس با اعلام این خبر به نقل از این مقام آمریکایی گزارش داد که طرف‌های مذاکره‌کننده به پیشرفت‌هایی دست پیدا کردند.
 
آمریکا و هم پیمانانش تلاش می‌کنند با طرح این اتهام که ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای است مانع از پیشرفت ایران در زمینه تکنولوژی هسته‌ای شود. این در حالی است که ایران همواره تاکید دارد که فعالیت هسته‌ای‌اش صلح آمیز و در چارچوب معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای است، اما واشنگتن و بسیاری از کشورهای غربی دیگر آن را نپذیرفته و با اعمال تحریم‌های یک طرفه علیه ایران تلاش می‌کنند تا مانع از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای شوند.
 
آسوشیتدپرس در ادامه گزارش خود آورده است پس از بیش از یک دهه بن‌بست دیپلماسی میان ایران و غرب این کشورها توانستند در اواخر سال گذشته میلادی به یک توافق اولیه دست یابند که براساس آن ایران متعهد شد در ازای کاهش برخی از تحریم‌های اقتصادی غرب بخشی از فعالیت‌های هسته‌ای‌اش شامل محدود شدن غنی‌سازی اورانیوم در سطوح پایین و کاهش تولید پلوتونیوم را به مدت شش ماه به حالت تعلیق در آورد.
 
سازمان ملل و دولت آمریکا اعلام کرده است ایران تاکنون به توافقاتش عمل کرده است، اما این توافق اولیه که در ماه ژوئیه به پایان می‌رسد ممکن است برای شش ماه دیگر نیز تمدید شود. این امر موجب نگرانی میان کشورهای عربی سنی و رژیم صهیونیستی شده است. این کشورها مدعی‌اند که ایران با انجام این توافق زمان کافی برای پیشرفت در زمینه تکنولوژی هسته‌ای را به دست آورده و با کاهش یافتن برخی از تحریم‌های غرب توانسته است به میلیاردهای دلار که پیش از این در کشورهای دیگر بلوکه شده بود دست پیدا کند.
 
این مقام آمریکایی در ادامه گفت که هدف اصلی رسیدن به توافق نهایی تا بیستم ژوئیه بدون نیاز به تمدید مدت زمان این توافق است.
 
وی هم‌چنین گفت که بخش زیادی از کاری که باقی مانده توافقات فنی است، اما تاکنون بر سر هیچ چیز توافقی انجام نشده است.
 
رئیس‌جمهور آمریکا اوایل سال جاری گفته بود که شانس دستیابی به توافق جامع نهایی 50-50 و یا حتی کمتر است.
 
وی تاکید کرده بود که راه‌های دیپلماسی با ایران باید مورد آزمایش قرار گیرد چون راه جایگزین اقدام نظامی است که آمریکا و دیگر کشورها علاقه‌ای به آن ندارند.
/111/