ویرایش عکس آذر ماه 98

مراسم رونمایی از کتاب‌های انتشارات کتابستان با حضور حجت الاسلام پناهیان، نویسندگان کتاب‌ها و جمعی از علاقمندان به کتاب در سرای سنتی ماه‌نوش برگزار شد.
 
به گزارش راسخون به نقل از فارس، آیین رونمایی از چاپ دوم کتاب «رویای نیمه شب» و کتاب «مترسک مزرعه آتشین» با حضور حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان، حجت‌الاسلام مهدی جوکار (مدیر انتشارات کتابستان)، حجت‌الاسلام مظفر سالاری (نویسنده کتاب «رویای نیمه شب»)، داود امیریان (نویسنده کتاب «مترسک مزرعه آتشین») و جمعی از علاقمندان به کتاب و ادبیات در سرای سنتی ماه‌نوش برگزار گردید.
 
در این مراسم که از حضار با شربت گل سرخ پذیرایی می‌شد و از همین جهت، رونمایی با طعم گل سرخ لقب گرفته بود، در ابتدا حجت‌الاسلام جوکار مدیر انتشارات کتابستان ضمن خیر مقدم گفتن به حضار، یادآور شد: رمان با ضمیر ناخودآگاه ارتباط برقرار می‌کند و همین سبب تاثیر گذاری خواهد شد و چون مخاطب آن عمومی است تاثیر بیشتری در جامعه خواهد گذاشت.
 
وی افزود: مجموعه انتشارات کتابستان کتاب‌هایی در دست انتشار دارد که بیشتر دارای صبغه معارفی است.

*داستان‌نویسی مدرن در قرآن
 
در ادامه این مراسم حجت‌الاسلام مظفر سالاری نویسنده رمان «رویای نیمه شب» ضمن اشاره به علت علاقمندی به رمان به توضیحاتی در ارتباط با داستان پرداخت و گفت: علاقمندی من به داستان و شاید بیشتر ما، به وجود مادربزرگ‌ها بر می‌گردد. امروزه در داستان‌نویسی مدرن بر این باورند که باید در داستان مقدمه و موخره را حذف کرد. این در حالی است این اتفاق و سبک نگارش را در کلام الهی شاهد هستیم، آنجا که خداوند در قرآن به روایت داستان حضرت یوسف (ع) می‌پردازد، ذات حضرت حق پس از دو سه آیه وارد داستان شده و خواننده را وارد نقطه عطف اولیه داستان می‌کند.
 
وی اضافه کرد: دو عاملی که می‌تواند موجب جذاب شدن داستان شود، یکی آشنایی نویسنده به تکنیک‌های داستان نویسی و دیگری جذابیت و زیبایی سوژه می‌تواند جذابیت داستان را بالا ببرد که ان‌شاالله «رویای نیمه شب» برای مخاطب جذابیت داشته باشد. علت اینکه مردم به به برخی داستان‌ها اقبال نشان نمی‌دهند این است که فرم و محتوا با هم تناسب ندارند. بنابراین باید تلاش شود تا داستان‌های خوب بیشتر شود که اگر داستان خوب داشته باشیم متعاقبا سینمای خوب، تئاتر خوب و ... خواهیم داشت.
 
*رزمنده‌ها جنگ طلب نیستند
 
داود امیریان نویسنده کتاب «مترسک مزرعه آتشین» در توضیح طرح جلد کتاب گفت: در طراحی جلد این کتاب یک طنز سیاهی وجود دارد که من خودم از آن خوشم آمد. باید یادآور شوم که در جنگ ما خشونت بسیاری وجود داشت اما در دل این خشونت‌ها، یک لطافت‌هایی یافت می‌شود که کمتر دیده شده است. در این کتاب سعی شده نشان داده شود که رزمنده‌ها شخصیت‌های خشن و جنگ طلبی نیستند و همین که ما بعد از اتمام جنگ شاهد خشونت در سطح جامعه نبودیم حکایت از همین موضوع دارد.
 
امیریان به وجه تسمیه این کتاب نیز اشاره کرد و ادامه داد: ما باید تاریخ خود را روایت کنیم و نباید این کار به دست خارجی‌ها صورت بگیرد که بعدها شاهد تحریف آن باشیم. میدان مین در این کتاب به یک مزرعه نظامی و مین‌های این میدان نیز در حکم مترسک تعبیر شده است.
 
*کسی که اهل مطالعه نباشد اهل زندگی طبیعی نیست
 
حجت‌الاسلام پناهیان در این آیین رونمایی ضمن اشاره به اهمیت توجه به مطالعه در جامعه گفت: توجه به مطالعه برای جامعه لازم است و زندگی شهری و سبکی که این نوع از زندگی به افراد تحمیل کرده یک سبک زندگی شلوغ است. مطالعه کردن در زندگی مدرن یک مبارزه است.
 
وی افزود: یک زمانی، نشان جدید (new) را بر روی هر کالا و محصولی قرار می‌دادند، فروش می‌کرد و مورد توجه قرار می‌گرفت، اما امروزه این نشان اعتباری ندارد و نشان طبیعی که در زبان ما به سنتی تعبیر می‌شود موجب افزایش اقبال عمومی خواهد شد. مطالعه کردن، افراد را به زندگی طبیعی باز می گرداند و کسی که اهل مطالعه نباشد اهل زندگی طبیعی نیست. برای اینکه مطالعه گسترش یابد، باید نویسندگی هم گسترش یابد، نویسندگان باید در جامعه زیاد شوند و مورد تقدیر واقع شوند. از همین رو برای اینکه ارزش یک اثر قلمی دانسته شود باید نویسندگان تکثیر شوند. کسی که دست به قلم می‌برد، قدر قلم را خواهد دانست و برای نمونه کسی که اهل قلم نیست قدر قرآن را درک نخواهد کرد.
 
پناهیان به ویژگی رمان و برتری آن نیز اشاره کرد: سرگرمی علیرغم اینکه می‌تواند موجب غفلت و ... باشد اما از نعمات الهی برای بندگان است که می‌تواند فرصت سرک کشیدن به جهان‌های دیگر از به انسان بدهد. رمان به مخاطب اجازه می‌دهد که مشغول تصویرسازی شود و این امکانی است که فیلم در اختیار بشر قرار نمی‌دهد. با رمان زندگی کردن یک صورت خاصی از زندگی را برای انسان ترسیم می‌کند که هیچ چیز جای آن را پُر نمی‌کند. رمان قدرت خیال ذهن بشر را فعال می‌کند. هیچ چیزی در جهان جای قصه را نمی‌گیرد که اگر می‌توانست بگیرد، خداوند این زبان را برای رساندن سخنش به بشر برنمی‌گزید و حتما از ابزار بهتری استفاده می‌کرد.
/2759/