حجت‌الاسلام بگ‌مراد با اشاره به اینکه انسان وقتی روزه می‌گیرد به‌دنبال این است که از هر نوع بغض، کینه و دشمنی با دیگران خودداری کند، افزود : ماه رمضان در تحکم اجتماعی و پیوندهای خانوادگی تأثیر بسزایی دارد.
 
به گزارش راسخون، حجت‌الاسلام علی بگ‌مراد، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه محلات در گفت‌وگو با ایکنا، گفت: روزه‌ گرفتن به‌معنای مقابله با هوای نفس است.
 
دستیابی به معنویات؛ مهم‌ترین فلسفه روزه‌داری
 
وی با اشاره به اینکه با روزه‌ گرفتن در ماه رمضان مقابله با امیال نفسانی همچون خوردن و آشامیدن تحت کنترل انسان درمی‌آید، بیان کرد:‌ مهم‌ترین فلسفه روزه‌داری دستیابی به معنویات است؛ چراکه انسان با کنار گذاشتن امیال نفسانی و لذت‌های مادی تقوا و پرهیزگاری را به نفس خود می‌آموزد.
 
وی اظهار کرد: روزه‌داری با ریاضت نفس انسان را در مقابل گرایش به هر نوع گناه و زشتی بیمه می‌کند.
 
تعالی روح با مقابله با هواهای نفسانی
 
حجت‌الاسلام بگ‌مراد با بیان اینکه مقابله با هواهای نفسانی بهترین راه برای تقویت و تعالی روح است، ادامه داد: تعالی روح دوری از گناه و غفلت را برای انسان رقم می‌زند.
 
وی افزود: انسان وقتی روزه می‌گیرد به‌دنبال این است که از هر نوع بغض، کینه و دشمنی با دیگران خودداری کند و همین امر بر تحکم روابط اجتماعی و پیوندهای خانوادگی بسیار تأثیر دارد.
 
حجت‌الاسلام بگ‌مراد مطرح کرد: انسان روزه‌دار با دوری از خواسته‌های دنیوی و ممانعت از آنچه که جسم وی طلب می‌کند، روحیه صبر درونی را به نحو احسن در خود تقویت می‌کند.
 
وی با بیان اینکه عامل بسیاری از مشکلات اخلاقی و ناهنجاری‌های فردی و اجتماعی کم‌طاقتی افراد بوده و ریشه آن کم‌صبری است، عنوان کرد: پرونده‌های موجود در دستگاه‌های قضایی به‌خوبی بیانگر این است که قریب به اتفاق جرائم مربوط به کسانی است که کنترلی بر اعصاب و روان خود نداشته‌اند.
 
روزه‌داری؛ تمرین صبر و استقامت
 
حجت‌الاسلام بگ‌مراد با اشاره به اینکه انسانی که صبر را می‌آموزد به‌راحتی بر خشم، غضب و شهوت غلبه کرده و کمتر عصبانی می‌شود، ادامه داد: روزه‌داری تمرین صبر و استقامت در برابر هر مشکلی است.
 
رئیس اداره اوقاف محلات در پایان با اشاره به اینکه آمار جرم و جرائم در ماه مبارک رمضان کمتر از ماه‌های دیگر است، یادآور شد: تقوا و صبر حاصل از این ماه شریف عامل مهمی در پیشگیری از ناهنجاری‌های اخلاقی و رفتاری افراد یک جامعه است.
/2759/