سندروم دویک، اختلالی در سیستم ایمنی بدن است که تاری دید یک چشمی یا دو چشمی، ضعف اندام‌ها، سکسکه‌های مقاوم به درمان، تهوع و استفراغ شدید جزو علائم آن است.
 
 
به گزارش راسخون به نقل از فارس عبدالرضا ناصرمقدسی ، با اشاره به سندروم دویک به عنوان یکی دیگر از اختلالات سیستم ایمنی اظهار داشت: سندروم دویک مانند MS بیماری اختلال سیستم ایمنی است که برخلاف MS بیشتر تمایل به درگیری نخاع و عصب چشمی دارد. این بیماری تا چندی پیش با MS اشتباه گرفته می‌شد.
 
وی افزود: بسیاری از بیماران دویک با عنوان MS‌ تحت درمان قرار می‌گرفتند ولی اکنون با شناخت بیشتر این بیماری و معرفی آن می‌توان با آزمایش مربوط این بیماری را از MS‌ افتراق داد.
 
پژوهشگر مرکز تحقیقات MS‌ بیمارستان سینا درباره علائم این اختلال گفت: از علائم ظاهری این بیماری می‌توان به تاری دید یک چشمی یا دو چشمی، ضعف اندام‌ها، سکسکه‌های مقاوم به درمان و تهوع و استفراغ شدید اشاره کرد.
 
وی ادامه داد: نمای MRI این بیماران با مبتلایان به MS متفاوت است. در MRI مغز آنها ضایعه‌ای دیده نمی‌شود یا ضایعه دیده شده غیرتشخیصی بوده و شباهتی به MRI بیماران MS ندارد.
 
همچنین در MRI نخاع این بیماران پلاک‌های طولانی دیده می‌شود که برای تشخیص بهتر از یک آزمایش آنتی‌بادی مخصوص در خون استفاده می‌شود.
 
این متخصص مغز و اعصاب تصریح کرد: معمولاً برای درمان این سندروم از داروهای سرکوبگر سیستم ایمنی که در حال حاضر به صورت قرص‌های خوراکی در بازار موجود است استفاده می‌شود.
 
در این میان نکته قابل تأمل در مورد شناخت بیماری دویک و افتراق آن از MS است زیرا تجویز داروهای مربوط به MS مانند اینترفرون‌ها می‌تواند سبب تشدید بیماری دویک شود.
 
وی با بیان سن ابتلا به سندروم دویک گفت: معمولاً سن ابتلا مانند MS است و گروه جوان‌‌ها را درگیر می‌کند، همچنین شیوع این سندروم در زنان بیشتر از مردان است، از طرفی این اختلال در استان‌های خوزستان و سیستان و بلوچستان شیوع بالاتری دارد لذا در مورد بیمارانی که از این مناطق مراجعه می‌کنند حتماً باید در تشخیص بیماری، اختلال دویک را مد نظر داشت.
 
پژوهشگر مرکز تحقیقات MS‌ بیمارستان سینا گفت: در حالی که بارداری سبب خاموشی بیماری در مبتلایان به MS  می‌شود، در سندروم دویک بارداری می‌تواند بیماری را تشدید کند.
 
این نورولوژیست افزود: در مراحلی که بیمار دچار حملات مربوط به اختلال دویک می‌شود می‌توان برای درمان از کورتون یا پلاسمافرز استفاده کرد. در پلاسمافرز آنتی‌بادی‌های مضر از خون جدا می‌شود.
 
این متخصص مغز و اعصاب گفت: استرس و گرما موجب تشدید این بیماری می‌شود لذا توصیه می‌شود مبتلایان از قرار گرفتن در محیط‌های گرم مانند دوش آب گرم، سونا و جکوزی بپرهیزند.
 
وی خاطر نشان کرد: بیماری دویک مانند MS خودایمنی که علت مشخصی برای آن پیدا نشده است. احتمال دارد در سال‌های آتی درمان قطعی این بیماری پیدا شود. اکنون دارویی به نام اکلو زوماب به صورت تحقیقاتی برای درمان این بیماری به کار رفته است که نتایج چشمگیری داشته است.
 
 
/987/