فیلمبرداران سعودی،‌ روی دیواره حائل بقیع با بین‌الحرمین، بالای حرم‌ مطهر نبوی و حتی داربستی نزدیک جایگاه و پشت درب 36 حضور دارند و همه‌چیز را به دقت ضبط می‌کنند، تا آن‌که «یارب گرفتارم/ عبد گنهکارم» را حاج امیر عباسی جوان می‌خواند و اشک‌هایی که از زمان قرائت قرآن جاری شده‌اند، بیشتر می‌شوند.
 
به گزارش راسخون به نقل از مهر، از دور، نور چراغ زرد ماشین‌های پلیس، حکایت از اوضاع و احوال متفاوتی در خیابان‌های نزدیک حرم‌مطهر نبوی دارد، با این تفاوت که این‌بار این ایرانی‌ها نیستند که «لا و ممنوع و حرام» می‌شنوند.
 
خیابان‌ها از فاصله دورتری بسته شده و زوار در صفوف منظم‌تری در حال ورود به محوطه بین‌الحرمین‌اند؛ حتی در جایی که ازدحام پیش می‌آید، ماموران راه را بازمی‌کنند تا ایرانی‌ها سریع‌تر وارد شوند.
 
در مقابل هر دو گیت وروی مترجمان فارسی‌زبان ایرانی و عربی ایستاده‌اند؛ کمتر پیش می‌آید که ظاهر غیرایرانی‌ای داخل شود، چرا که از فاصله‌ای دورت ملیت افراد کنترل می‌شود.
 
ساعت از 21 و سی دقیقه گذشته که امیرالحاج ایران وارد می‌شود؛ غبار غلیظی که معلوم نیست ناگهان از کجا پیدایش شده، هوا را از خود آکنده و گلوها را می‌سوزاند، باد ملایمی می‌وزد و هوا را پاک می‌کند. دما بالاتر از 38 درجه است و نسیم، همه‌چیز را آرام می‌کند.
 
مهدی قربانعلی محکم و کوبنده، مانند ظهرهای جمعه تهران آغاز مراسم را اعلام می‌کند و متعاقب او محمدمهدی شریعتمدار با صدایی زیرتر و به عربی، خبر از خوانده‌شدن دعای کمیل‌بن‌زیاد نخعی می‌دهد.
 
حالا نوبت به مهدی عادلی می‌رسد؛ قاری 36 ساله‌ای که برای نخستین‌بار است که در دعای کمیل مدینه می‌خواند. آیاتی که از بخشش خداوندگار عالم خبر می‌دهد و نهایتا به «إِنَّا أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ» می‌رسد که مناسب زمان و مکان است.
 
فیلمبرداران سعودی،‌روی دیواره حائل بقیع با بین‌الحرمین، بالای حرم‌مطهر نبوی و حتی داربستی نزدیک جایگاه و پشت درب 36 حضور دارند و همه‌چیز را به دقت ضبط می‌کنند، تا آن‌که «یارب گرفتارم/ عبد گنهکارم» را حاج امیر عباسی جوان می‌خواند و اشک‌هایی که از زمان قرائت قرآن جاری شده‌اند، بیش‌تر می‌شوند.
 
نوبت به بخش اصلی برنامه می‌رسد، جایی که حاج عباس حیدرزاده «اللهم إنِّي أَسْأَلُكَ بِرَحْمَتِكَ الَّتي وَسِعَتْ كُلَّ شَيْء...» را زمزمه می‌کند و ادامه می‌دهد تا نوبت به وداعیه‌خوانی حاج محمدرضا غلامرضازاده برسد که ده‌ها بار در این مراسم حضور داشته و این‌بار مراثی پایانی را برعهده دارد.
 
غلام‌رضازاده به کوتاهی فرصت اشاره می‌کند و می‌گوید: ده‌مرتبه الهی العفو، الهی العفو... الهی‌العفو‌ها می‌پیچد در «أَمَّنْ يُجِيبُ الْمُضْطَرَّ إِذَا دَعَاهُ وَيَكْشِفُ السُّوءَ» امیرالحاج ایران که از ابتدای برنامه حال خوشی دارد و اکنون با نوایی محزون دعا می‌خواند. ابتدا ادعیه‌ای به عربی و سپس فارسی. جمعیت آمین می‌گویند.
 
ساعت یک، دعای کمیل مدینه به پایان می‌رسد و دیگر هیچ‌کدام از شنوندگان امشب دعا، امسال به این نقطه باز نمی‌گردند.
/2759/