عزت‌الله ضرغامی رئیس سازمان صدا و سیما در حاشیه همایش نقش رادیو در دفاع مقدس در جمع خبرنگاران گفت: پیش بینی من این است شبکه سحر که فعلا در شش زبان است در دو شبکه ۲۴ ساعته آذری زبان و شبکه کردی تا یکی دو ماه آینده افتتاح شود.

به گزارش راسخون به نقل ازتسنیم، عزت‌الله ضرغامی رئیس سازمان صدا و سیما در حاشیه همایش نقش رادیو در دفاع مقدس در جمع خبرنگاران حاضر شد و گفت: رادیو نقش بی بدیلی در داخل رسانه ملی و هم در بین سایر رسانه ها دارد. این نقش فراگیر، تاثیرگذار و هدایت کننده بود که در دوران دفاع مقدس، جبهه ها را اداره می کرد. رادیو همان نقش را همچنان ادامه می دهد.

وی در خصوص تشکیل مجموعه ای برای جمع آوری آرشیو صوتی گفت: من موافقم که یک مجموعه ای داخل رادیو شکل بگیرد و تجربیات دفاع مقدس را ذخیره و جمع آوری کند و در این زمینه مطالعه و برنامه ریزی شود تا بتوان رجوع درستی به آنها شود.

رئیس سازمان صدا و سیما افزود: در سازمان یکی از مشکلاتی که به دلیل گستردگی تولیدات داریم استفاده صحیح از داشته هاست.مدیریت داشته‌ها در سازمان، بسیار مهم است و آرشیو صوتی و تصویری یکی از این داشته هاست و رهبری معظم بارها فرمودند که آرشیو صدا و سیما یک گنجینه است. همین شبکه های تخصصی هم که راه اندازی شدند مبتنی بر تامین آرشیو و مدیریت داشته ها هستند و این طور نیست که هر شبکه‌ای همه چیزش تولیدی و جدید باشد.

ضرغامی با اشاره به حجم وسیع آرشیوهای رسانه ملی خاطرنشان کرد: در حوزه دفاع مقدس هم یک دریای بی نهایت از این تولیدات وجود دارد که الیته دسته بندی،عنوان بندی و دیجیتالی شده است.  این ساختمان آرشیو دیجیتال که منتظر بودجه است و تنها اسکلت آن بنا شده است می تواند به این امر کمک کند و آرشیو دیجتیال سازمان شود. آرشیو دیجیتال همه می توانند به صورت آنلاین از آن استفاده کنند.

وی افزود: متاسفانه اهمیت آرشیو صوت و تصویر در کشور مشخص نیست. برای کتاب، کتابخانه ملی بنا گذاشته شده است که از نظر تشکیلاتی در آن سطح است و از نظر اعتباری به نهاد رئیس جمهوری متصل است و بودجه عمرانی فوق العاده به آن اختصاص داده شده است. کتاب مهم است و کسی هم منکر آن نیست. ولی اگر بخواهیم مقایسه کنیم کتاب با صوت و تصویر که اسناد انقلاب هستند قابل مقایسه نیست. ما هنوز نتوانستیم که اعتباربودجه آرشیو دیجیتال را کامل بگیریم تا این ساختمان را تکمیل کنیم.با استفاده درست از  دیجیتالی کردن آرشیو، مدیریت داشته ها بهتر می‌شود.

رئیس سازمان صدا و سیما صحبتهایش را اینگونه کامل کرد: در کنار این هم باید آموزش درست داشته باشیم تا تهیه کنندگان تلویزیونی به داشته های مان مسلط شوند. وقتی این امر محقق شد ممکن است که یک نوار آرشیوی یا یک مصاحبه رزمنده، سوژه‌های زیادی را به ذهن تهیه کننده بیاورد و تولیداتی در این زمینه ساخته شود.

ضرغامی در پاسخ به سوال دیگری در مورد نقش رادیو در خصوص سبک زندگی مقاومت، این گونه پاسخ داد: امروز فرهنگ مقاومت فرهنگی جهانی شده است که ریشه در دفاع مقدس دارد و رادیو هم نقش محوری دارد.  هرچقدر به این مزیت نسبی مان بیشتر توجه کنیم، بیشتر بهره می بریم.

وی افزود: یکی از توصیه های ما به همکاران در افق رسانه این است که در مقایسه با رقبا، مزیت های نسبی خودمان را فراموش نکنیم. رقبا هر چقدر سرمایه گذاری کنند در نسبت با جامعه ایرانی از ما عقب تر هستند و تاثیرگذاریشان محدودتر و ناپایدار است. ما اگر مزیت‌های نسبی را درست بشناسیم و بر آن درست تمرکز کنیم همیشه برنده ایم.سابقه رادیو و اهمیت مقاومت از مزیتهای نسبی ماست که اگر بر اینها سرمایه گذاری کنیم بهره اش را به لحاظ تاثیرگذاری مخاطب خواهیم برد.

ضرغامی در پاسخ به سوالی مبنی بر تاریخ دقیق افتتاح شبکه افق گفت: هنوز تاریخ مشخصی برای افتتاح این شبکه تعیین نشده است. ولی در روزهای آینده نظرسنجی از بازخوردهای این شبکه صورت می‌گیرد و با تنظیم دقیق جدول و افزایش ساعات پخش، زمان افتتاح رسمی شبکه افق اعلام میشود.

خبرنگاری از رئیس سازمان صداو سیما در مورد خبری مبنی بر تاسیس شبکه رادویی تحت عنوان «هما» سوال کرد. شبکه ای گفته می شود با حمایت هواداران محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور سابق راه اندازی میشود. ضرغامی اینگونه پاسخ داد:من خبر تاسیس این شبکه رادیویی را در روزنامه ها خواندم ولی نمی تواند خبر درستی باشد. چون هرگونه شبکه رادیویی و تلویزیونی که می خواهد افتتاح شود باید زیر نظر صدا وسیما باشد و من از تاسیس این شبکه رادیویی بی اطلاع هستم.

خبرنگارتسنیم از نحوه بررسی کارنامه دو دوره کاری رئیس سازمان صداو سیما در ده سال گذشته سوال کرد و ضرغامی گفت: در افق رسانه 39 بررسی عملکرد 10 سال و نیم صدا و سیما را خواهیم داشت. بررسی کاملا عالمانه که شامل نقد و نظرات مختلف است و به بررسی نقاط قوت و ضعف و تاکتیکها می پردازد.اهدافی که به نتیجه رسیده است و راه‌هایی که باقی مانده است. نگاه راهبردی به مسیری که طی کردیم در حال جمع بندی است.

وی افزود: کتاب «راوی صادق» شامل 222 محور از مهم‌ترین اقدامات صدا و سیما است که در حال تدوین است. این کتاب صرفا عملکرد صدا و سیما نیست بلکه یک کتاب آموزشی برای کارکنان صدا وسیما است. عملکرد سازمان در طول ده سال گذشته بر اساس این محورها و رهنمودهای رهبری در دوره اول و دوره دوم، تدوین شده است. این عملکرد را در مرحله‌ی اول درجلسه افق رسانه برای همکاران تشریح می کنیم. ولی یک جلسه ای را با حضور خبرنگاران خواهم گذاشت که کلیات عملکرد خود را در طول این سالها توضیح خواهم داد.

ضرغامی در مورد تاسیس شبکه جدید در چند ماه پایان مدیرتش سوال کرد و رئیس سازمان صداو سیما گفت:من تاکیدی ندارم که تا تاریخ 16 آبان ماه که به لحاظ تاریخی سالگرد حکم من محسوب می شود، حتما شبکه ای را افتتاح کنم. سازمان روال طبیعی اش را طی می کند و اگر تا آن موقع برخی از شبکه ها آماده شد، این شبکه‌ها افتتاح می شود.

وی اضافه کرد: اما پیش بینی من این است شبکه سحر که فعلا در شش زبان است در دو شبکه 24 ساعته آذری زبان و شبکه کردی افتتاح شود. باتوجه به کار فنی که جلو رفته است افتتاح آزمایشی این دو شبکه آذری زبان و کردی زبان هم تا ظرف یک ماه آینده صورت بگیرد.

ضرغامی در مورد تاسیس سازمان دوم رسانه هم این‌گونه گفت: سازمان دوم رسانه، تعبیری است که ما برای شبکه های استانی داریم. همه60 شبکه‌استانی، 24 ساعته هستند و روی ماهواره قرار دارند. درست است که این شبکه ها با زبان محلی است و بومی ساخته می‌شوند ولی تمام این شبکه ها نگاه ملی دارند.

وی ادامه داد: این 30 شبکه تلویزیونی و 30 شبکه رادیویی تبدیل به یک سازمان گسترده ای شدند که اگر همین امروز همه شبکه های رسانه ملی قطع شوند سازمان دوم با 60 شبکه قدرتمند می تواند یک سازمان بزرگ صوتی و تصویری را اداره کند. برای همین است که برای شبکه های استانی یک هویت دیگر قائل شدیم و سرمایه گذاری جدی کردیم و این حمایت همچنان ادامه دارد. اگر امکانات مناسب فراهم شود این سازمان دوم می تواند یک سازمان بی بدیلی در سطح جهانی شود که تولیدات تاثیرگذاری هم داشته باشد.

/117/