کاربرد علوم اعصاب در آموزش و پرورش/ پیشگیری از آلزایمر و پارکینسون
علوم اعصاب، علم بین رشته ای است لذا می توان از آن ، در پیشگیری و درمان بیماریهای پیش رونده مانند آلزایمر و پارکینسون، استفاده کرد.
علوم اعصاب، علم بین رشته ای است لذا می توان از آن ، در پیشگیری و درمان بیماریهای پیش رونده مانند آلزایمر و پارکینسون، استفاده کرد.
به گزارش راسخون به نقل از مهر، دکتر محمد تقی جغتایی رئیس انجمن علوم اعصاب ایران ، به کاربرد علوم اعصاب در پیشگیری و درمان بیماریها اشاره کرد به برگزاری سومین کنگره سالانه علوم اعصاب پایه و بالینی اشاره کرد و گفت: این کنگره علمی ضمن آنکه برای تمامی گروههای پزشکی ، علوم پایه پزشکی ، توانبخشی و فنی - مهندسی، قابل استفاده است، برخی از مباحث آن که کاربرد علوم اعصاب را در صنعت و زندگی مطرح می کند، قابل استفاده برای عموم مردم بویژه والدین و خانواده هاست.
وی افزود: فعالیت کمیته های دانشجویی و دانش آموزی کنگره ، که ارتباط علوم اعصاب با مسایل این دو قشر را مطرح می کنند و همچنین طرح مباحثی همچون " علوم اعصاب تکاملی " و " چگونگی رشد و فعالیت های مغزی در سالهای ابتدای زندگی " در سومین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی ، این کنگره را برای عموم مردم بویژه والدین ، قابل استفاده می کند.
جغتایی ادامه داد: از سویی، با توجه به اینکه یک سوم تا یک چهارم تولیدات پزشکی و مقالات علمی در ایران و جهان ، مربوط به حوزه علوم اعصاب است ، تازه ترین مقالات و یافته های علمی در این خصوص، در کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی ، به متخصصان و کارشناسان رشته های مختلف ارائه می شود.
رئیس انجمن علوم اعصاب ایران اظهارداشت : گستردگی این حوزه باعث شده است که بسیاری از روانشناسان، روانپزشکان، نورولوژیست ها ، جراحان مغزو اعصاب ، متخصصان آناتومی ، فیزیولوژی، ایمونولوژی، بیوشیمی، علوم زیستی، بیولوژی سلولی، فلسفه، علوم ریاضی، برق، کامپیوتر (هوش مصنوعی) ، طب فیزیکی ، مهندسی پزشکی و رشته های مختلف توانبخشی، در این کنگره شرکت کنند.
رئیس سومین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی خاطرنشان کرد: به دلیل گستردگی شرکت کنندگان و تنوع در تخصص آنان ، از 5 تا 17 امتیاز بازآموزی برای شرکت کنندگان این کنگره علمی با توجه به رشته تخصصی آنان، درنظر گرفته شده است.
وی درباره جایگاه علوم اعصاب در زندگی انسان ، به بیان مصادیقی از آن پرداخت و گفت: حوزه علوم اعصاب و علوم شناختی، بیشترین کاربرد را در آموزش و پرورش دارند که بخشی از آن مربوط به درمان، بخشی در زمینه اختلالات روانی و بخش دیگر به توانبخشی شناختی به لحاظ تکنیک ها و درمانها مربوط می شود.
جغتایی به جایگاه علوم اعصاب در ارتقای سلامت کودکان اشاره کرد و افزود: امروزه معلوم شده که توانایی های فرد عمدتا به توانایی و پتانسیل مغزی او بستگی دارد و با توجه به اینکه مغز حالت داینامیک (پویا) داشته ، لذا می تواند در اثر شرایط محیطی و اجتماعی تغییراتی داشته باشد.
رئیس انجمن علوم اعصاب ایران همچنین با اشاره به اینکه افزایش وزن مغز عمدتا مربوط به قبل از تولد و سالهای اول زندگی فرد می شود، گفت: وزن مغز نوزاد هنگام تولد ، به طور متوسط یک ششم وزن بدن اوست یعنی اگر حدود سه هزار گرم وزن نوزاد بطور متوسط باشد، حدود 400 گرم از آن مربوط به وزن مغز نوزاد است درصورتی که وزن مغز در یک فرد بالغ که بطور متوسط 75 کیلوگرم وزن دارد ، حدود 1400 گرم است.
وی افزود: از سویی، از بعد تولد نوزاد تا سه سالگی او (سه سال اول زندگی)، بیشترین افزایش رشد مغز را شاهد هستیم. بنحوی که در سه سالگی ، وزن مغز کودک به 1100 گرم می رسد و در واقع پس از سه سالگی، فقط 300 گرم به وزن مغز فرد اضافه می شود.
به گفته این متخصص علوم اعصاب، تغذیه کودک در سه سال ابتدای زندگی بویژه با شیرمادر و ریزمغزی ها، به رشد حجم مغز او بسیار کمک می کند و پس از آن نیز، غنی سازی محیط (چگونگی ارتباط با همسالان، نوع اسباب بازی ها و امکانات محیط اطراف او) وهمچنین روابط اجتماعی کودک (روابط با خانواده، دوستان ، آشنایان و...) در شکل گیری شخصیت او و کسب مهارت های لازم بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
وی تصریح کرد: برخلاف تصور عامه مردم، گیرایی کودک از محیط خانواده و اجتماع بیشتر از سنین بزرگسالی اوست و چون دوران یادگیری کودکان ، تقلیدی است لذا محیط و روابط اجتماعی ، در رشد مغزی و شکل گیری شخصیت او بسیار تاثیرگذار است.
جغتایی افزود: چون مغز در دوران کودکی ، درحال رشد بوده و حالت انعطاف پذیری دارد لذا اگر مشکلی یا اختلالی نیز در این دوران ، در مغز ایجاد شود ، با اقدامات پزشکی و توانبخشی قابل درمان و بهبودی خواهد بود. به همین دلیل در بسیاری از کشورهای دنیا برای پیشگیری از اختلالات مغزی کودکان و یا انجام درمان های بموقع ، غربالگری کودکان برای ارزیابی عملکرد مغزی آنان، انجام می شود .
رئیس کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی ادامه داد: با توجه به حساسیت سالهای ابتدای زندگی از نظر رشد مغزی ، مبحث " رشد و فعالیت های مغزی در سالهای ابتدای زندگی " یکی از حوزه های علوم اعصاب محسوب می شود که با عنوان " علوم اعصاب تکاملی " در دنیا رشد زیادی داشته و از جمله مباحث و مقالات سومین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی نیز خواهد بود.
وی همچنین درباره دیگر کاربردهای علوم اعصاب گفت : با استفاده از دانش ریاضی ، کامپیوتر (هوش مصنوعی) در مدل سازی مغزی ، می توان به دنیای اسرارآمیز مغز و شبکه های پیچیده آن پی برد.
جغتایی، به کاربرد علوم اعصاب در پیشگیری و درمان بیماریها نیز اشاره کرد و افزود: علوم اعصاب ، علم بین رشته ای است لذا می توان از آن ، در پیشگیری و درمان بیماریهای پیش رونده مانند آلزایمر و پارکینسون، استفاده کرد.
وی در همین ارتباط ، ادامه داد: برگزاری کارگاههای آموزشی مختلف در سه روز کار کنگره علوم اعصاب ، به متخصصان شرکت کننده کمک می کند تا با کاربرد علوم اعصاب در زمینه های مختلف آشنا شوند که کارگاههای تشریح مغز انسان، تصور حرکتی و کارگاههای EEG و ERP از آن جمله اند.
سومین کنگره "علوم اعصاب پایه و بالینی" به همت انجمن علوم اعصاب ایران، با همکاری دانشگاه علوم پزشکی ایران و با حضور طیف وسیعی از متخصصان و کارشناسان ایرانی و خارجی، از هفتم آبان ماه به مدت سه روز در مرکز همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار می شود.
/987/
تازه های اخبار
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}