محققان با حذف یکی دیگر از سه سویه ویروس فلج اطفال، بر این باورند که قدم مهمی در ریشه‌کن کردن فلج اطفال برداشته‌اند.

 

به گزارش راخون به نقل از ایسنا ، به عقیده محققان با توجه به این‌که از 2 سال گذشته تاکنون موردی از ابتلای کودکان به سویه پولیو ویروس تیپ 3 گزارش نشده، به نظر می‌رسد این سویه از ویروس فلج اطفال نیز ریشه‌کن شده است. آخرین مورد مشاهده‌شده از این سویه در سال 2012، در کودکی مبتلابه فلج اطفال در نیجریه بوده‌است.

 

محققان سازمان بهداشت جهانی (WHO) و مرکز کنترل و پیش‌گیری بیماری‌ها(CDC) معتقدند که امکان بسیار بالای ریشه‌کنی پولیو ویروس تیپ 3، یکی از نقاط عطف تاریخ به منظور تلاش در جهت ریشه‌کن کردن جهانی فلج اطفال است.

 

جهان هنوز از فلج اطفال رها نشده‌است؛ هم‌اکنون 3 سویه از ویروس فلج اطفال شناسایی‌شده‌است که در 3 کشور نیجریه، افغانستان و پاکستان فعال اند. از سه سویه مهم این بیماری، همچنین موردی از ابتلا به پولیو ویروس تیپ 2 از سال 1999 تاکنون گزارش نشده است که این سویه نیز ریشه‌کن شده فرض می‌شود.

 

پولیو ویروس با سه سویه مهم پولیو ویروس تیپ 1،2 و 3 سبب ایجاد بیماری فلج اطفال می‌شود. این بیماری که سیستم عصبی فرد را درگیر می‌کند، در گذشته سبب مرگ و فلج شدن بسیاری از کودکان جهان می‌شد، به‌طوری‌که در سال 1980 سالانه بیش از 350 هزار کودک را به کام مرگ فرستاد. البته این بیماری به‌وسیله واکسن قابل ‌پیشگیری است.

 

پس از اجرای برنامه جهانی ریشه‌کن کردن فلج اطفال از سال 1988 تاکنون شیوع این بیماری با کاهشی 99 درصدی مواجه بوده‌است.

 

/117/