نقش مادران در پرورش فرزندان کارآفرین و ادامه روند جهش تولید در نسل های آینده
کارآفرینان در عصر تازه، مهم ترین نقش را در تحقق جهش تولید ایفا می کنند و برای آن که روند جهش تولید در نسل های آینده نیز ادامه یابد، نیاز به تربیت نسلی با روحیه کارآفرینی خواهیم داشت. در اینجا، نقش مادران در تربیت فرزندانی کارآفرین و خلاق پررنگ می شود؛ چرا که مادران، بیشترین تاثیر را در تربیت فرزندان دارند و باید به خوبی به این وظیفه مهم خود آگاه باشند. در این مقاله قصد داریم درباره نقش مادران در تربیت نسلی کارآفرین و ادامه روند جهش تولید صحبت کنیم و راهکارهایی برای پرورش فرزندانی کارآفرین اراده دهیم.
نقش مادران در پرورش فرزندان کارآفرین و ادامه روند جهش تولید در نسل های آینده
جهش تولید، شعاری برای نجات ایران و رشد و بالندگی این سرزمین است که محدود به یک سال و یک عصر خاص نخواهد بود. شکوفایی تولید در هر سرزمینی اولین و مهم ترین نشانه رشد اقتصادی است و در عصر حاضر، قدرت در اختیار کشورهایی است که اقتصاد قوی تری دارند. خلق اندیشه جهش تولید توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی، از جمله ایدیولوژی های ماندگار و موفق جمهوری اسلامی برای امروز و نسل های آینده خواهد بود. چیزی که از سال 1399 خورشیدی آغاز شده و تا نسل ها ادامه خواهد داشت.آنچه نسل آینده را برای امتداد جهش تولید آماده می کند، تربیت نسلی است که با همین ایدیولوژی رشد کرده باشند. تفکر کارآفرینی در مقابل تفکر کارمندی، باعث شکوفایی استعدادهای خلاقانه و تولید محور فرزندان نسل آینده خواهد شد و این موضوع، مقدمه ای برای ادامه روند جهش تولید در نسل های آینده خواهد بود. در این مقاله قصد داریم نقش مادران را در تربیت چنین نسلی بررسی نماییم و راهکارهایی درباره چگونگی ترتیب نسلی کارآفرین برای ادامه روند جهش تولید ارائه کنیم.
نقش مادران در تربیت فرزندان
در تمام طول تاریخ، پررنگ ترین نقش را در تربیت فرزندان، مادران ایفا کرده اند. از آنجایی که مادر، بیشترین زمان را در طول روز با فرزند سپری می کند، بنابراین بیشترین تاثیر بر روی شخصیت کودک را خواهد داشت. درباره نقش مادران در تربیت فرزندان می توان ساعت ها سخن گفت و یک کتاب نوشت؛ اما آنچه در این مطلب مد نظر است، تنها بخش هایی است که به موضوع ما یعنی پرورش تفکر و مهارت های منتهی به شخصیتی کارآفرین مربوط است. مادران می توانند از چند طریق زیر، بیشترین تاثیر را در این زمینه داشته باشند: (1) و (2)-
پرورش دهنده نوع تفکر
ضمیر نیمه هشیار کودکان با نگاه کردن به رفتارهای والدین و واکنش هایی که آن ها نسبت به اتفاقات روزمره نشان می دهند شکل می گیرد و این، مهم ترین بخش در پرورش نوع تفکر کودکان است.
-
پرورش دهنده احساسات
-
آموزش مهارت های زندگی
-
تنفیذ مسئولیت به فرزندان
چگونگی ترتیب کودکان کارآفرین
موضوع دیگری که باید درباره آن صحبت کنیم این است که چگونه می توان فرزندانی کارآفرین تربیت کرد؟ شاید بسیاری از ما بدانیم که تربیت فرزندانی با روحیه کارآفرینی امری بسیار مهم است؛ اما ندانیم که چطور می توانیم این کار را انجام دهیم. «کمرون هرولد» یکی از کارآفرینان برجسته و یکی از سخنرانان انگیزشی مطرح در جهان است که معتقد است خانواده ای که در آن بزرگ شده، از وی یک کارآفرین ساخته.از نظر هرولد، فرهنگی که یک کودک در آن پرورش می یابد، رابطه مستقیمی با انتخاب های کودک و در نهایت سرنوشتی که در آینده خواهد داشت، دارد. بنابراین نوع تفکری که کودک با آن رشد می یابد، بسیار اهمیت دارد و حال که ما می دانیم برای ادامه روند جهش تولید در آینده نیاز به کارآفرینان بیشتری خواهیم داشت، باید ببینیم اندیشه یک کارآفرین به چه صورت است و چگونه می توانیم روحیه کارآفرینی را در کودک خود ایجاد کنیم؟ (3)
اگر به کارآفرینان بزرگ نگاه کنیم می بینیم که برخی ویژگی های شخصیتی در تمامی این افراد مشترک است. به عبارت دیگر نگرش تمامی کارآفرینان در برخی مسائل کاملاً مشابه یکدیگر است و از همین الگو می توان برای تربیت فرزندانی کارآفرین بهره برد. بیایید در اینجا به برخی از این نگرش ها و راهکارهایی که باعث ایجاد این نگرش در فرزندان می شود، نگاهی داشته باشیم. (3) و (4)
-
تقویت قدرت تخیل
-
اهمیت به احساسات کودکان
روانشناسان معتقدند که بهترین راه تقویت هوش هیجانی در افراد این است که از کودکی اجازه بروز احساسات به آن ها داده شود. افرادی که از کودکی احساساتشان سرکوب می شود، در بزرگسالی به سختی می توانند از هیجانات خود در راستای اهداف و رویاهای خود بهره ببرند. بنابراین آنچه اهمیت دارد این است که از کودکی به احساسات فرزندان خود اهمیت بدهیم و احساسات هیجانی آن ها را سرکوب نکنیم. به این ترتیب باعث تقویت هوش هیجانی وی خواهیم شد.
-
دادن مسئولیت به کودک
-
تکرار باورهای مثبت
-
آموزش پس انداز و کار با پول
-
افزایش اعتماد به نفس کودک
-
نگرش صحیح نسبت به تحصیل
بنابراین باید سعی کنید فرزند خود را با نگرشی صحیح نسبت به تحصیل تشویق کنید و اجازه دهید که خودش، مسیر تحصیلی و البته کارآفرینی خود را انتخاب کند. همچنین دیدگاه خواندن برای نمره را از همان ابتدا از ذهن فرزند خود پاک کنید و وی را تشویق به یادگیری بیشتر (فارغ از کسب نمره بالا) کنید.
-
رشد خلاقیت در کودکان و اهمیت به ایده ها
-
آداب و روابط اجتماعی
اهمیت کارآفرینی برای نسل های آینده
کارآفرینی عبارتی است که چند دهه اخیر بسیار به گوش رسیده و نسل های پیشین چیزی از آن نمی شنیدند. فارغ از تعریف کارآفرینی آنچه مهم است این است که تمامی تحولات عظیم زندگی مدرن، توسط کارآفرینان توسعه یافته و رشد سریع تکنولوژی نیز به اهمیت کارآفرینی افزوده است. در واقع کارآفرینی در عصر معاصر، یکی از مهم ترین معانی ای است که باید به آن پرداخته شود؛ چرا که نه تنها اغلب افراد ثروتمند عصر امروز کارآفرینان هستند، بلکه رشد و توسعه اقتصادی کشور نیز در گرو همین کارآفرینان است.
نتیجه گیری و جمع بندی
برای تحقق جهش تولید در نسل آینده و رهایی از وابستگی های ایران به سرزمین های دیگر، این کشور در آینده نیاز به کارآفرینان متعدد بیشتری خواهد داشت و این وظیفه تمامی والدین است که فرزندانی با روحیه کارآفرینی به جامعه تحویل دهند. به این شکل، روند جهش تولید امتداد خواهد یافت و نسل بعد، نسل کارآفرینانی خواهد بود که جبهه تولید ملی را مستحکم تر از همیشه حفظ خواهند کرد.پی نوشتها
- www.honarehzendegi.com
- www.honarehzendegi.com
- www.eghtesadonline.com
- www.namnak.com
مجله راسخون مرتبط
تازه های مجله راسخون
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}