درسهایی از تاریخ تحلیلی اسلام جلد2 - ویژه تلفن همراه

خديجه دختر خويلد بن اسد بن عبد العزي بن قصي بن کلاب بود که نسب وي با رسول خدا « ص » در قصي بن کلاب متحدمي شود، و عموما نوشته اند که وي قبل از ازدواج با رسول خدا « ص » دو شوهر کرده بود:
اول- ابي هاله هند بن زراره تميمي- که خديجه از او پسري پيدا کرد و نامش را همانند نام خودش  «هند» گذارد، و از اين  «هند» رواياتي نيز در کتابهاي حديثي نقل شده ...و گويند او مردي فصيح و سخنور بوده و بعثت رسول خدا « ص » و اسلام را درک کرده و جزء مهاجران در جنگ بدر و احد نيز شرکت داشته.... و گويند: وي در جنگ جمل در رکاب امير مؤمنان بشهادت رسيد.
دوم- شوهر دوم خديجه عتيق بن عائد مخزومي است که پس از مرگ ابو هاله بهمسري وي درآمد و در برخي از تواريخ دختري بنام  «هند» نيز از عتيق بن عائد براي خديجه ذکر کرده اند، و گفته اند: وي مادر محمد بن صيفي مخزومي است که ازرسول خدا « ص » حديث نقل کرده و به فرزندان او« بني طاهره » مي گفتند.....
و کمالات چنانچه از روايات و تواريخ بدست مي آيد خديجه اين ثروت بسيار را از ارث پدرو دو شوهر و تجارتهاي بسياري که براي او مي کردند بدست آورده بود، و در مقدار آن رقمهاي مبالغه آميزي در تواريخ ديده مي شود که سند متقن و صحيحي براي آن رقمهادر دست نيست مانند هشتاد هزار شتر و امثال آن...و الله اعلم. ديگري که داشت خواستگاران زيادي پيدا کرد چنانچه در برخي از روايات آمده که عقبة بن ابي معيطو صلت بن ابي اهاب و ابو جهل و ابو سفيان ازاوخواستگاري کرده واوهمه راردکرد بحار الانوار ج 16 ص 22. ولي از آنجا که خداي تعالي افتخارهمسري رسول خدا«ص»وخدمات بعدي اورابه اسلام ورهبر گرانقدر آن براي وي مقدر کرده بودبهمسري آنحضرت درآمد، و اما انگيزه اين ازدواج چه بوده و داستان از کجا شروع شده، در روايات مختلف ذکر شده که ... مي خوانيد..