وقف پشتوانه نهادهای علمی - ویژه تلفن همراه

لیست گوشی های تست شده
وقف که در لغت، ايستادن و درنگ کردن و در اصطلاح شرعي، تحبيس اصل و تسبيل منفعت است در طول تاريخ سابقه اي طولاني دارد. اين موضوع حتي در پيش از اسلام نيز رايج بوده است و به عنوان يک حقيقت شرعيه مطرح نيست. در وقف سه رکن اصلي وجود دارد که عبارتند از واقف و موقوف عليه و مال موقوفه. رد پاي وقف را در جاي جاي آيات قرآن و روايات پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله و ائمه معصومين عليهم السلام مي توان مشاهده نمود، بنابراين مشروعيت وقف نزد فقهاي اماميه امري مسلم است و درکتب فقهي اماميه بحث زيادي در اين باره نيامده است. در بخش اول به تفصيل به وقف و موارد مربوطه پرداخته شده است.
اما در فصل دوم به موضوع تمدن و نقش نهادهاي علمي در ايجاد يک تمدن پرداخته و به عنوان يک نمونه به تمدن اسلامي که گستردگي و ويژگي هاي منحصر
بفردي در طول تاريخ داشته است، اشاره شده است. تمدن اسلامي حتي از سرزمين هاي اسلامي فراتر رفته و در کشورهاي اروپايي تاثيرگذار بوده است. انديشمندان براي شکوفايي تمدن اسلامي عوامل داخلي و خارجي را بيان کرده اند که در هر دو مورد، نهادهاي علمي نقش بسزايي ايفا کرده اند. مواردي همچون مدارس نظاميه، ربع رشيدي، بيت الحکمه، الازهر و... نمونه هايي از نهادهاي علمي در تمدن اسلامي بوده اند که هر کدام به نوبه خود خدمات شاياني به تمدن اسلامي و همچنين ديگر کشورها نيز نموده اند.
وقف در نهادهاي علمي اسلامي و غير اسلامي نيز سابقه اي طولاني دارد. در بخش سوم به تفصيل دراين باره سخن گفته شده است.