برخی از حرکت‌ها در اجتماع جنبه شخصی و فردی دارد و برای احقاق حق فردی خاص صورت می‌گیرد و حتی ممکن است عده ای از مردم برای دفاع از او در صحنه حاضر شوند تا به حیثیت این فرد بها داده و عظمت شخصیتی او را حفظ نمایند.

گاهی دفاع از یک فرد جنبه عمومی می‌یابد و همه مردم به احقاق حق او نظر دارند چراکه اعاده حیثیت او را وظیفه خود می‌دانند. برای نمونه در روزهای اخیر عده ای از مردم برخی از کشورهای منطقه تجمع‌های متعددی را در دفاع  از فردی خاص برگزار کرده و از حق  او دفاع کردند چراکه معتقد بودند پاپمال شدن حقوق او پشت پا زدن به تمام حقوق ملت است.

بنابر آنچه گفته شد بسیاری از حرکت‌ها را می‌توان از ابتداء تاریخ تا زمان حاضر یافت که تجمع و اعترض مردمی برای احقاق حق فردی خاص و یا گروهی خاص است و مردم بر این باورند که تضییع حق او پایمالی حقوق تمام ملت و مردم است.

حرکت نوزدهم دی ماه سال 1356 که در قم صورت گرفت از همین نوع حرکت‌ها بود چراکه مردم قم مشاهده کردند حکومت ستم شاهی تمام حقوق یک مرجع دینی را از میان برده و مردم حق ندارند حتی کتابی را که منتصب به او است در خانه داشته باشند و اگر کسی رساله عملیه این  فرد بزرگ را برای رعایت احکام شرعی به همراه داشته باشد، مشمول حبس و بازجویی‌های فراوان است و حتی نام بردن از او در تجمعات دارای جرم است و در آن زمان نیز فرزند مجتهد او به صورت مشکوک در بیمارستانی جان داده و به درجه شهادت رسیده و اکنون مقاله‌ای توسط یک فرد بی هویت در روزنامه‌ها به چاپ رسیده و به این مرجع تقلید جسارت‌ها کرده است.

آری حرکت و قیام 19 دی برای آن بود تا مردم بگویند توهین به یک مرجع دینی همچون امام خمینی جسارت به همه ملت است و ما بیش از این، تاب توهین به رهبر و مقتدای خود را نداریم .

زیبایی این حرکت در این بود که مردم به خانه‌های علماء شهر رفتند و عالمان دینی با مردم همراه شدند و تجمعی عظیم شکل گرفت و دفاع از مرجعیت دینی نقش بست و خون عده‌ای از مردم در خیابان‌های قم برای دفاع از مرجعیت دینی بر زمین ریخته شد.

مردم با 19 دی ارادت خود را به امام امت ثابت کردند و بیش از ده سال بر اساس همین ارادت به سخنان او دل بستند و تحت رهبری او مبارزه و جنگ کردند و کشته دادند و کشته شدند و در این مبارزه نه تنها خسته نشدند که استقامت و پایداری آنان در مبارزه بیشتر شد.

امروز نیز مردم ما و همه ملت‌های آزادی خواه به امام خمینی علاقه‌ای وافر دارند و او را پیشوای مبارزه با ستم و مرد پایدار در مجاهدت در دوران کنونی می‌دانند.

سید احمد سجادی