هشدارهاي سلامتي (1)
گرد آوری و تنظیم : سید مرتضی میر لوحی
منبع : راسخون
منبع : راسخون
آيا مي دانيد :
2- سلامتي دوران کودکي ، سلامتي دوران سالمندي را بدنبال خواهد داشت.
3- سه سم سفيد را بشناسيد ، شکر ، نمک ، هروئين.
4- با مصرف يک شيشه نوشابه کوچک معادل 15 حبه قند و150 کالري انرژي وارد بدن ما مي شود.
5- يک سيب زميني سرخ کرده 300 کيلو کالري انرژي دارد، درحالي که تهيه همين سيب زميني به صورت آب پز 50 تا 70 کيلو انرژي وارد بدن ما مي کند.
6- ميزان مصرف نمک در شبانه روز بايد 3 گرم باشد درحالي که درکشور ما این آمار بطور متوسط 15 گرم است .
7- از خوردن غذاهاي چرب و سرخ کرده تا حد امکان بايد خودداري نمود زیرا عامل تسريع بسياري از بيماري ها است و احتمال بروز بيماري هاي قلبي و عروقي ، ديابت نوع 2 ، آلزايمر و سرطان و... را به دنبال دارد.
8- بيش از 20 درصد دانش آموزان مدارس به نوعي علايم آلرژي را دارند.
9- بر اساس مطالعات انجام شده در تهران 34 درصد زنان و50 درصد مردان گروه سني 25 تا 35 سال مجرد هستند که اين آمار نگران کننده است. تشکيل خانواده باعث افزايش سلامت روحي و رواني افراد مي شود ، زيرا انسان محور توسعه است .
10- شيوع فشار خون بالا در ايران در10 سال گذشته از 17 درصد به 30 درصد افزايش يافته است يعني از هر سه نفر يک نفر به اين بيماري دچار هستند فشار خون بالا از علل اصلي آسيب هاي کليوي است که در نارسايي قلبي و کليوي نقش مهمي دارد. در واقع 46 درصد مرگ و مير در ايران به علت بيماري هاي قلبي و عروقي است.
11- بيش از 50 درصد افراد بالاي 50 سا ل فشار خون بالا دارند که يک سوم آنها می دانند که فشار خون دارند و از اين يک سومی که مي دانند فشار خون دارند ، يک سوم آنها درمان مي شوند و از اين يک سوم حدود يک سوم آنها درمان مناسب و خوب مي شوند.
12- عوامل مؤثر در ايجاد بيماريهاي قلبي و عروقي عبارتند از مصرف دخانيات ، فشارخون بالا ، فعاليت بدني کم ( کم تحرکي ) ، ديابت و ...
13- عواملي که باعث بالا رفتن فشار خون مي شوند عبارتند از :
استرس ، رژيم غذايي نامناسب ازجمله مصرف نمک زياد ، سيگار ، چاقي ، اضافه وزن بالا ، سن بالاي 50 سال ، بيماري تصلب شراين ،کم تحرکي ، سابقه خانوادگي و ژنتيک ، بيماريهاي کليوي ، ساير بيماري ها از جمله تغييرات هورموني ، بيماريهاي عروقي و...
14- حدود چهارده درصد کودکان و نوجوانان کشور دچار کمبود وزن هستند و حدود 13/5 درصد کودکان و نوجوانان داراي اضافه وزن و چاقي هستند.
15- عوارض نخوردن صبحانه ، حافظه دانش آموزان را کم ، قدرت فکري را تضعيف و پرخاشگري را در او مضاعف و او را بي حوصله مي نمايد تا جایی که نمي تواند کار فکري طولاني انجام دهد. نخوردن صبحانه آستانه تحريک براي شروع حرکات فيزيکي و تحرک داشتن و تخليه انرژي در کودکان را کم مي کند.
16- مصرف زياد ساندويچ و پيتزا و سوسيس و کالباس سونامي تغذيه است.
17- با اين همه خواصي که شير و لبنيات دارد ، سرانه مصرف شير در کشور ما يک چهارم کشورهاي اروپايي است ( يعني ما حدود 90 کيلوگرم شير در سال و آنها حدود 400 کيلوگرم مصرف دارند.) این در حالی است که مصرف سرانه نوشابه با اين همه ضررهايي که دارد ، درکشور ما 4 برابر آنها است ( يعني ما 44 ليتر نوشابه درسال و آنها 11 ليتر مي خورند. )
18- تعريف سلامت از نظر سازمان بهداشت جهاني عبارت است : از رفاه کامل جسمي ، رواني و اجتماعي افراد که با توجه به ابعاد گسترده اين تعريف ، اهميت سلامت که موهبت الهي است ، هرچه بيشتر نمايان مي شود.
19- در جهان از هر 100 تصادف يک نفر کشته مي شوند درحالي که در ايران از هر 10 تصادف يک نفر کشته مي شود.
20- بيش از 60 درصد دانش آموزان ايراني کم تحرک هستند.
21- ميانگين گفتگوهاي معقول خانوادگي در کشور ما به کمتر از 30 دقيقه در شبانه روز رسيده است. زماني که تلويزيون تماشا مي نماييم و يا با تلفن صحبت مي کنيد در منزل هستيد اما عملاً با اعضاء خانواده گفتگو نمي کنيد.
22- ايران سومين مصرف کننده لوازم آرايش خاورميانه است.
بر اساس تحقيقات انجام شده ايران سومين مصرف کننده لوازم آرايش در اين منطقه است. طبق آمارهاي غير رسمي 25 تا 30 درصد لوازم آرايش در ايران تقلبي و غير استاندارد است که ضررهاي زيادي برای پوست دارد.
23- حدود 10 تا 15 درصد کودکان ايراني عفونت ادراري دارند. درحالي که این آمار در کشورهاي پيشرفته 50 درصد است و در کشورهاي درحال توسعه 20 درصد و ميزان شيوع آن درکشور ما 10 تا 15 درصد است.
24- حداکثر افق زندگي معتادان يک سال است . اختلال در درک زمان يکي از آسيب هاي شديد مغزي معتادان است که به موجب آن يک مدت زمان کوتاه ، براي معتادان به ميزان چند برابر مي گذرد. در واقع ميزان افق زندگي در معتادان يکي از ابزارهاي مورد استفاده براي تشخيص آسيب هاي مغزي آنها است که طبق تحقيقات انجام شده حداکثر افق زندگي معتادان يک سال است .
25- مراقب فيلم ها و برنامه هايي که خشونت دارند و مي بينيد باشيد.
خشونت به چند شکل جسماني ، کلامي ، رواني و يا رفتاري وجود دارد و عواقب ديدن آن درد و رنج ، مصايب ، رفتار خشن ، رفتارهاي ضد اجتماعي و اضطراب و اختلال درخواب همراه است و فرد مي آموزد که مسايل خود را با خشونت حل کند .
منتظر هشدارهای بعدی باشید ...
/خ