عوامل حيات و مرگ انقلاب

ممکن است يک انقلاب و يک نظام يک روزبميرد. عامل مرگ وزندگي در يک انقلاب؟ دو عامل وجود دارد که خيلي مهم است: يکي شعارها و پرچم هاي برافراشته ي يک انقلاب است؛ شعرها و هدف هايي که يک انقلاب را ترسيم مي کند....
شنبه، 12 تير 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
عوامل حيات و مرگ انقلاب
عوامل حيات و مرگ انقلاب
عوامل حيات و مرگ انقلاب






مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) می فرمایند:

ممکن است يک انقلاب و يک نظام يک روزبميرد. عامل مرگ وزندگي در يک انقلاب؟ دو عامل وجود دارد که خيلي مهم است: يکي شعارها و پرچم هاي برافراشته ي يک انقلاب است؛ شعرها و هدف هايي که يک انقلاب را ترسيم مي کند. اگر عمر مفيد اين شعرها سربيايد و انقلاب حرفي براي گفتن نداشته باشد، زائل خواهد شد.
البته اين در مورد انقلاب اسلامي به هيچ وجه صدق نمي کند. شعارها و هدف هايي که اين انقلاب ترسيم کرده، با ذات و نيازهاي ذاتي انسان آميخته است. هدف هاي اين انقلاب همان طور که گفتيم عدالتخواهي، تکريم انسان، مبارزه ي با ستمگري، دفاع از مظلوم، پر کردن شکاف هاي طبقاتي و جلوگيري از آن چيزي است که اميرالمؤمنين در آن بيان شريف ماندگار فرمود: «کظة ظالم و لا سغب مظلوم»؛ يعني سيري و پر خوري و ترکيدن يک دسته ستمگر، و گرسنگي و به جان آمدن يک دسته ي ديگر. اين شعارها هرگز کهنه نمي شود. نيازهاي اصيل انساني در طول تاريخ يکسان است و انقلاب اسلامي و اسلام اين نيازها را مورد توجه قرار مي دهد و دنبال آن است. استقلال يک ملت که تحت سلطه قدرت بيگانه نباشد يک نياز اساسي است؛ اين يکي از شعارهاي انقلاب است. آزادي براي انسان ها، با همان مفهوم انساني و اسلامي و صحيح خود، يک نياز قطعي است. پس از لحاظ شعارها، انقلاب اسلامي کهنگي بردار نيست؛ اين شعارها براي انسان هميشگي ومورد نياز دائمي است.
عامل دم که ممکن است براي انقلاب مشکل درست کند، اين است که دست اندکاران و صاحبان انقلاب يعني مردم و مسئولان سست و خسته شوند و اشتباه کنند و صلاحيت لازم را از دست بدهند. هر انقلاب و هر نظامي اگر به اين آفت دچار شود، نابود خواهد شد؛ اين را بايد هميشه به عنوان يک تهديد در نظر داشت. اين هايي که دائم عنوان مي کنند تهديد، تهديد؛ تهديد واقعي و جدي اين است. تهديد واقعي اين نيست که يک دولت براي دولت و ملتي ديگر شاخ و شانه بکشد يا دندان نشان دهد. يک موجود زنده سعي مي کند از طرق مختلف سياسي و نظامي و با تدبير و عقل از خود دفاع کند و آسيب را از خود دور کند؛ اما شرطش اين است که زنده وسرپا باشد؛ به خودش اعتماد داشته باشد و صلاحيت لازم را درخود حفظ کرده باشد. اين که ما گاهي به مسئولان و مردم عزيزمان توصيه هايي مي کنيم، براي اين جنبه ي دوم است.
ما بايد صلاحيت انقلابي را در خود نگه داريم و حفظ کنيم. اگر اين صلاحيت حفظ شد، ايدئولوژي انقلاب هيچ چيز کم و کسر ندارد. شعارهاي انقلاب، زائل شدني و عمر مصرف آن ها تمام شدني نيست؛ آن ها هميشگي است. ما بايد در خود، اين صلاحيتها را تقويت کنيم. در درجه ي اول، صلاحيت مسئولان است. در درجه ي بعد، صلاحيت کساني است که مي توانند در صحنه ي انقلاب و کشور اثر گذار وفعال باشند.(1)

پي نوشت ها:

1-بيانات رهبر معظم انقلاب در ديدار دانشجويان و دانش آموزان طرح و ولايت، 17/5/1381

منبع:www.khamenei.ir




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط