مبارزه با ديابت و 12 راهكار موثر براي تضمين سلامتي شما

ديابت يكي ازبيماري‌هاي رايج و رو به رشد دنياي مدرن امروزي است كه بيشتر ناشي از تغيير سبك زندگي و نوع تغذيه افراد مي‌باشد. هم اكنون تعداد قابل توجهي از افراد مبتلا به ديابت هستند و تعداد بيشماري نيز در زمره افراد پيش ديابتي قرار مي‌گيرند. اين گروه از جمله افرادي هستند كه سطح قندخون آنها به گونه اي است كه در 10 سال آينده ابتلا به ديابت آن‌ها را
چهارشنبه، 30 تير 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
مبارزه با ديابت و 12 راهكار موثر براي تضمين سلامتي شما
مبارزه با ديابت و 12 راهكار موثر براي تضمين سلامتي شما
مبارزه با ديابت و 12 راهكار موثر براي تضمين سلامتي شما






ديابت يكي ازبيماري‌هاي رايج و رو به رشد دنياي مدرن امروزي است كه بيشتر ناشي از تغيير سبك زندگي و نوع تغذيه افراد مي‌باشد. هم اكنون تعداد قابل توجهي از افراد مبتلا به ديابت هستند و تعداد بيشماري نيز در زمره افراد پيش ديابتي قرار مي‌گيرند. اين گروه از جمله افرادي هستند كه سطح قندخون آنها به گونه اي است كه در 10 سال آينده ابتلا به ديابت آن‌ها را مسلم و قطعي مي‌كند و بدترازآن اين است كه اغلب اين گروه از خطري كه آنها را تهديد مي‌كند اطلاع ندارند و افرادي هم كه از اين موضوع مطلع هستند هيچ تلاشي براي دوري از اين تهديد نمي‌كنند. از جمله فعاليتهاي موثر ديگر در پيشگيري از اين بيماري مزمن و دردسرساز عبارتند از:
1.اولين قدم موثر براي شما كاهش وزن است. شايد باور نكنيد ولي اين اساسي‌ترين اقدامي است كه مي‌توان به جرات گفت احتمال ابتلا به ديابت را تا 70% كاهش خواهد داد. البته فراموش نكنيد كه اين اقدام نياز به برنامه‌ريزي كاملاً حساب شده و محتاطانه دارد. مهم‌ترين نكته در برداشتن اين گام رعايت اعتدال است.
2. استفاده از سركه در سالاد و يا هر نوع پيش غذا: مطالعات نشان مي دهد كه مصرف 2 قاشق غذاخوري سركه قبل از صرف يك وعده غذايي سنگين و پركربوهيدرات مي‌تواند در كنترل قند خون موثر باشد. زيرا اسيد استيك موجود در سركه باعث غير فعال شدن آنزيم هاي موثر در تجزيه نشاسته و قند مي شود و به عبارتي هضم كربوهيدرات را كند مي‌كند. و اين درست عملكردي مشابه داروهاي ديابت است.
3. كليد ماشين را گم كنيد! بله درست خوانديد. محض رضاي خدا هم كه شده از اين عادت دست برداريد و برنامه‌ريزي شده تر از خواب بيدار شويد تا مجبور نشويد به پدال گاز ماشين فشار آوريد. حتي مي‌توانيد با يك پياده‌روي لذت بخش سلامتي طولاني مدت خود را رقم بزنيد. تمرين بدني موثر و 35 دقيقه در روز احتمال ابتلا به ديابت را تا 80% كاهش مي‌دهد.
4. با غلات و حبوبات بيشتر مانوس باشيد. غلات غني شده در كاهش احتمال ابتلا به سرطان سينه، ديابت نوع 2، فشار خون و سكته بسيار موثر است.
5. مصرف قهوه را جزء عادات خوب تصوركنيد.مطالعات نشان مي دهد كه مصرف 6 فنجان قهوه در روز مي‌تواند احتمال ابتلا به ديابت نوع 2 را كاهش دهد. تصور مي شود كه كافئين موجود در نوشيدني‌ها از جمله قهوه، چاي و كاكائو باعث افزايش متابوليسم مي شود. و قهوه به عنوان غني‌ترين منبع كافئين حاوي پتاسيم، منيزيم و آنتي‌اكسيدان‌هاي مفيد ديگري است كه به جذب گلوكز توسط سلول‌ها كمك مي‌كند.
6. اگرتا حالا شك داشتيد به شما اطمينان مي‌دهم كه فست‌فودها دشمن بلا منازع سلامتي شماست. افرادي كه بيش از دو مرتبه در هفته از فست فودها تغذيه مي‌كنند در معرض اضافه وزن خواهند بود و احتمال مقاومت به انسولين در آنها افزايش مي‌يابد.
7. با سبزيجات و ميوه‌جات تازه بيشتر مانوس شويد. در نظر داشته باشيد كه مصرف هر روزه گوشت قرمز اصلاً نمي‌تواند عادت سالمي به حساب آيد.
8. چاشني‌هاي مفيد را فراموش نكنيد. دارچين در كاهش قندخون نقش اساسي دارد. تركيبات موجود در اين چاشني معطر باعث تحريك رسپتورهاي انسولين مي شود. كلسترول و تري گليسيرين خون را كاهش مي دهد.
9. استرس را از وجود خود بزداييد. استرس مزمن قند خون را افزايش مي دهد. ضربان قلب را سريع كرده و تنفس را با شتاب همراه مي‌كند و به تعاقب اين وضعيت قند خون هم بالا مي‌رود.با تمام اين توصيفات بدنيست كه ساعاتي در روز را هم خالي ازاين دشمن خفته زندگي كنيد. به فكر خود و آرامش خود باشيد. آرامش نيز در قناعت و ساده زيستي و از همه مهمتر ياد خداي مهربان نهفته است.
10. به كيفيت خواب و استراحت خود بها دهيد. استراحت 8 ساعته در شب بدون وقفه لازم است تا سلامتي شما را از همه لحاظ تضمين كند.عدم استراحت كافي و يا برعكس زياده روي در اين امر عملكرد هورمون هاي كنترل قند را تحت‌تأثير قرار مي‌دهد.
11. شايد باوركردني نباشد اما زندگي اجتماعي و عدم انزواطلبي در اين امر موثر است. زناني كه به تنهايي زندگي مي‌كنند بيشتر در معرض ابتلا به ديابت خواهند بود.
12. انجام آزمايش خون را فراموش نكنيد. قندخون 100 تا 125 ميلي‌گرم در ميلي‌ليتر به معناي احتمال بروز ديابت در آينده اي نزديك است.
منبع:نشريه اطلاعات هفتگي، ش3405




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط