ماجرای چت کردن علامه عسکری

مرحوم علامه عسکری، پژوهشگر تاریخ اسلام و حدیث‌شناس علاوه بر نوشتن کتاب های مختلف در رد شبهات و تدریس در حوزه و دانشگاه، از هر فرصتی برای پاسخ گویی به شبهات مردم درباره دین استفاده می کرد.
دوشنبه، 29 شهريور 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
ماجرای چت کردن علامه عسکری

راسخون: به گزارش خبرآنلاین، در آستانه فرا رسیدن سومین سالگرد علامه عسگری، دکترمحمد دزفولی از شاگردان علامه خاطراتی را در گفت و گو با مرکز خبر حوزه، از علامه نقل کرده است که در ذیل می خوانید.

 

* 150 صحابه ساختگی برای پیامبر

علامه برای این تصمیم به نوشتن کتابی با نام "سیره پیامبر اسلام" گرفت که در حین مطالعات مقدماتی برای نگارش این کتاب، فهمید که احادیثی به دروغ به حضرت رسول(ص) نسبت داده شده است. از لا به لای همین مطالعات، بود که متوجه شخصی به نام "سیف ابن عمر تمیمی" شد که در قرن دوم هجری 150 صحابه ساختگی را به پیامبر اسلام(ص) نسبت داده است، که نه تنها وجود خارجی نداشت، بلکه داستان هایی دروغین را نیز که حاکی از مجاهدت آن ها در راه اسلام و در کنار پیامبر(ص) بود را به آنان نسبت داده بود.

علامه عسکری وقتی به عمق این دروغ ها و اثر گذاری آن در بین مسلمانان جهان واقف شد، کتاب 150صحابه دروغین را به نگارش در آورد، که چاپ و توزیع این کتاب در سرتاسر جهان غوغایی را به پا کرد. در میان این 150صحابه دروغین و ساخته دست "سیف ابن عمر تمیمی"، شخصی به نام "عبدالله ابن سبأ" وجود داشت؛ "سیف ابن عمر تمیمی" ادعا کرده بود که "عبدالله ابن سبأ" بنیانگذار مکتب تشیع بوده است و پس از او این مکتب این قدر گسترش و عظمت یافته است؛ به همین دلیل علامه عسکری کتابی را به نام این شخص نوشت و در آن دلایلی محکمی در رد این ادعا آورد.

* نقاط مشترک بین دو مذهب تشیع و تسنن

علامه عسکری، پس از آن که کتاب هایی در رد ادعاهایی که وحدت شیعه و سنی را به هم می زد به نگارش در آورد؛ تصمیم به نگارش کتابی در مورد وحدت مسلمانان گرفت تا توطئه های دشمنان اسلام را نقش بر آب کند؛ از این رو کتاب "معالم المدرستین" که در آن به یافتن نقاط مشترک بین دو مذهب تشیع و تسنن همت گماشته شده بود را نگاشت؛ البته بدون این که به مذهب اهل تسنن اهانتی صورت گیرد.

این کتاب پس از آن که چاپ و در نقاط مختلف دنیا توزیع شد، باعث گرویدن بسیاری از پیروان مذهب تسنن به فقه شیعه و جعفری شد. تعبیر جالبی که علامه عسکری در مورد کتاب "معالم المدرستین" دارند این بود که قطعا اگر امام زمان(عج) بخواهند سفارشی به من کنند، این را می فرمایند که ای عسکری، "معالم المدرستین" را بنویس.

* پاسخ به شبهات در بیمارستان و در اتاق های چت اینترنتی

ایشان از لحاظ تلاش بی نظیر و یگانه بود؛ به گونه ای که در سن 95سالگی که در بیمارستان بستری بود و ما به عیادت ایشان می رفتیم، ایشان از درد و مریضی خویش شکایتی نداشتند، بلکه می پرسیدند، آیا شبهه ای جدید در حوزه و دانشگاه مطرح شده است؟ آیا مسئله ای پیش آمده؟ دغدغه علامه عسگری(ره) دغدغه دین بود و علاوه بر آن عالمی به روز بود.

جمع دو ویژگی فوق در علامه عسکری سبب شده بود که علاوه بر نوشتن کتاب های بسیاری برای رفع شبهات، در سن بالای 90سالگی شخصا با ورود به اتاق های چت انترنتی، به شبهات مردم پاسخ می گفتند.

علامه عسکری دلسوز مکتب تشیع بود و علاوه بر کلاس هایی که برای دانشکده اصول دین داشت، هفته ای یک کلاس نیز برگزار می کرد که حضور دانشجویان تمامی دانشگاه ها در آن آزاد بود؛ برگزاری این کلاس ها، از لحاظ معنوی و تقویت روحیه جوانان بسیار اثر گذار بود.

سفرهای علامه به کشورهای مختلف آسیایی، اروپایی و آفریقایی سبب شده بود که ایشان نسبت به مسائل دنیا، اشراف داشته باشند.

* هشدار درباره خطر وهابیت در 50 سال پیش

علامه عسکری با مطالعات عمیقی که روی تفکرات اهل سنت انجام داده بود، 50سال پیش خطر فرقه ضاله وهابیت را تشخیص و نسبت به آن هشدار داد و کتاب هایی را هم در این باره نوشت.

علامه مدام تأکید داشت که از 200سال پیش دنیای غرب به رهبری انگلستان با سوء استفاده از اختلافات مسلمانان در صدد این هستند که ریشه اسلام را بزنند که همین امر موجب شدتا ایشان کتاب های فراوانی را در جهت افشای دروغ های مستشرقین در مورد اسلام بنویسد و آن ها را برملا کند.

* نخست وزیر عراق، شاگردی از شاگردان علامه

 

علامه عسکری در سن 18سالگی به ایران سفر می کند. علامه با ورود به حوزه علمیه قم، متوجه می شود که یکی از ضعف های جدی نپرداختن به مسائل اعتقادی است؛ به همین جهت با جمعی از افرادی که بعدها به افراد سرشناسی تبدیل شدند، کلاس های تفسیر قرآن را برگزار می کند.

 

به همین دلیل، علامه عسکری مجددا به سمت عراق رفته و مدرسه ای ابتدائی را تأسیس و بعد از مدتی دبیرستان و در نهایت دانشکده اصول دین را بنیانگذاری می کند؛ آقای نوری مالکی که هم اکنون نخست وزیر عراق است، شاگردی از شاگردان علامه عسکری است.

 

999

 

منتظر اخبار ، انتقاد وپیشنهاد شما هستیم:
news@rasekhoon.net
 


 
 
 
 


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.