اثبات نظريه انيشتين: بالا رفتن از پله عمر را کوتاه مي کند!

دانشمندان ثابت کردند بخشي از نظريه نسبيت انيشتين در مقياسهاي انساني نيز صحت دارد: هر چه ارتفاع شما بيشتر باشد زودتر پير مي شويد.
شنبه، 3 مهر 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
 اثبات نظريه انيشتين: بالا رفتن از پله عمر را کوتاه مي کند!

راسخون:  محققان يکي بخشهاي نظريه نسبيت انيشتين را در مقياس انساني به اثبات رساندند و نشان دادند هر چه فاصله انسان از زمين بيشتر شود، گذشت سريع زمان درباره انسان نيز صدق خواهد کرد.

اين به آن معني است که حتي اگر در طبقه آخر يک آسمان خراش زندگي کنيد نيز نسبت به زماني که در يک خانه روستايي زندگي مي کنيد، سريعتر سالخورده خواهيد شد زيرا نيروي گرانش در ارتفاع ضعيف تر شده و زمان سريعتر مي گذرد.

اين کشف توسط دانشمندان آمريکايي صورت گرفته و نظريه اي که براي اولين بار توسط انيشتين مطرح شد را تاييد مي کند. در اين نظريه آمده است زماني که ساعتها از زمين فاصله بگيرند به دليلي ضعيف شدن نيروي گرانش سريعتر کار مي کنند. با وجود اينکه اين ايده از سالها پيش پذيرفته شده بود اکنون براي اولين بار امکان اندازه گيري آن با دقتي بالا فراهم آمده است.

 اثبات نظريه انيشتين: بالا رفتن از پله عمر را کوتاه مي کند!

فيزيکدانان موسسه ملي استاندارد و تکنولوژي با استفاده از يک جفت از دقيق ترين ساعتهاي جهان به سادگي نشان دادند حرکت ساده بالارفتن از پله ها مي تواند منجر به گذشت سريعتر زمان شود. بر اساس اين آزمايش ساده، در صورتي که يکي از ساعتها تنها يک طبقه بالاتر از ساعت ديگري قرار بگيرد، سرعت حرکت آن مقداري به اندازه بخشي کوچک از ثانيه بيشتر از ساعت پاييني خواهد بود.

بر اين اساس بالا رفتن از چند پله مي تواند 90 ميلياردم يک ثانيه را از عمر 79 ساله يک فرد کم کند. با رفتن به ارتفاع 3 متري از يک ساختمان نيز 900 ميلياردم از ثاينه از عمر فرد با سرعت بيشتري سپري خواهد شد.

همچنين در صورتي که مجبور باشيد بقيه عمر خود را در آخرين طبقه از ساختمان 102 طبقه اي و 381 متري "امپاير استيت " سپري کنيد 104 ميليارديم از ثانيه را از دست خواهيد داد.

محققان براي اجراي اين آزمايشها از ساعتهاي اتمي "منطق کوانتمي" که از دقت بسيار بالايي برخوردارند استفاده کرده و ثابت کردند ارتفاع گرفتن باعث مي شود سرعت حرکت ساعتها به دليل کاهش فشار گرانشي افزايش پيدا کند.

بر اساس گزارش بي بي سي، با اين همه محققان موسسه ملي استاندارد و تکنولوژي تاييد کردند اين پديده که به تاخير زماني گرانشي شهرت دارد هيچ تاثيري بر زندگي انسانها ندارد زيرا تفاوت در حرکت زمان به اندازه اي ناچيز است که انسانها توانايي احساس آن را ندارند اما مي تواند در زمينه هاي علمي مانند ژئوفيزيک کاربردهاي اساسي داشته باشد.

 

999

 

منتظر اخبار ، انتقاد وپیشنهاد شما هستیم:
news@rasekhoon.net
 

 

 
 
 
 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.