راسخون: در نشست «نقد و بررسي عملكرد دستگاههاي فرهنگي در فتنه 88» كه با حضور وحيد جليلي كارشناس فرهنگي و مدير مسئول نشريه راه، نادر طالبزاده مستندساز و كارشناس فرهنگي و سهيل كريمي مستندساز در خبرگزاري فارس برگزارشد، نادر طالبزاده با بيان اينكه آمار و ارقام بينالمللي هم تقلب را تاييد نميكند، گفت: مساله اين بود كه بعضي از انقلاب فاصله گرفتند و كاري كه دستگاه فرهنگي انجام داد در حد اين ويروس و مريضي شايسته مقابله با فتنه نبود و بيشتر تعارفي و ضعيف بود.
* سكوت خبرگزاريها انفعال نيست، فلج شدن است
وي در اين نشست بخشي از مشكل را متوجه صدا و سيما دانست و گفت: بايد در صدا و سيما ميزگردهاي مفصلي ميگذاشتند، همه جمع ميشدند و درباره اين موضوعات صحبت ميكردند.
طالبزاده با اشاره به نظرسنجي 3 مركز آمار در آمريكا قبل از انتخابات، القاي شبهه در بعد از انتخابات را قوي دانست و گفت: براي مقابله اين حركت، كار خيلي قوياي و صحيحي نشد، بستري براي تحليل اين موضوع نبود، در حالي كه بايد نسبت به آن تحليل ميدادند.
وي با اشاره به محكوميت جعفر پناهي از كاگردانان فتنهگر و فضاي رسانهاي ايجاد شده عليه نظام در اين پرونده گفت: هماكنون در مساله جعفر پناهي قوه قضائيه سكوت كرده، از هيچ جايي هم كمك نميگيرد و تببين نميكند كه اين فرد چه جرمي داشته كه مستحق اين محكوميت است.
طالبزاده با بيان اينكه اين مسئله نوعي فلجي در رسانههاي كشور است، تاكيد كرد: با اين سكوت من مستندساز ضربهاش را ميخورم كه در اين جنگ نرم هستم.
وي همچنين با انتقاد از سكوت خبرگزاريها گفت: اين ديگر انفعال نيست، فلج شدن است، چرا صداي آمريكا بايد با 2 كارشناس حرفهاي جعفر پناهي را در اوج هنر نشان بدهد اما ما جوابي ندهيم.
طالبزاده تاكيد كرد: دستگاههاي ما اسلامي هستند اما آن مهارت دفاع را ندارند خشك و (mute) ميشوند كه اين خطرناك است و با اين خشكشدن آبروي كشور را ميبرند.
* فرهنگ اعتراض و نقد انقلابي نداريم
وي با اشاره به برنامه راز درباره مشكلات شهرهاي آبادان و خرمشهر گفت: همه ميدانند وضعيت در اين دو شهر داراي مشكل است اما كاري نميكنند چرا كه فرهنگ اعتراض و نقد انقلابي را نداريد.
مجري برنامه «راز» با اشاره به بازتابهاي برنامه مربوط به مشكلات آبادان و خرمشهر گفت: بعد از اين برنامه همه اين شهرها به هم ريخت و از مهمانان ما در برنامه «راز» استقبال كردند؛ مشكل كجاست؟؛ اينكه نگفتيم و سكوت كرديم و آن روحيه انقلابي را از دست داديم.
وي با اشاره به نارضايتيهاي مردم آبادان و خرمشهر و اشتباهات صورت گرفته در انحلال جهاد سازندگي گفت: در ايران نبايد مشكلات آب و فاضلاب شهري كه شهرهاي اصلي مبارزه در جنگ بودند اين طور بماند و كسي چيزي نگويد.
طالبزاده در پاسخ به اين سوال كه چه بايد كرد؟ گفت: اين مسئله نيازمند ارائه الگو است و هر كس، هر جا هست بايد اتاق فكر بزند و حركت بكند چرا كه در جهان مقابله اصلي با ايران است.
وي گفتن حرفهاي بزرگ را آسيب دانست و بر تصحيح امور فرهنگي را تاكيد كرد و گفت: ما بايد خيلي كارها را انجام ميداديم كه نداديم و بايد سريع در قالب مجلات، سايتها و ... اقدام بكنيم كه البته حركت بايد عملياتيتر باشد.
* دفاتر ما در نيويورك و واشنگتن آدمهاي كاربلدي ندارد
نادر طالبزاده در بخش ديگري از اين نشست با بيان اينكه شبكههاي خارجي صدا و سيما ميتوانستند فتنه را تشريح كنند، گفت: ما بايد براي شبكههاي فارسيزبان كه هر روز اضافه ميشود كاري بكنيم.
وي يكي از اقدامات دشمن را پراكنده كردن و سرگرم كردن نيروهاي انقلابي دانشت و گفت: دشمن به دنبال نااميد كردن و آوردن فشار اقتصادي و گرفتن دغدغه از مردم است لذا اين سكوت خوب نيست.
طالبزاده با اشاره به كنفرانس FDD گفت: خدمه اين كنفرانس سناتورها و نمايندگان كنگره آمريكا هستند و آنهاي كه سخنراني ميكنند رجل سياسي آمريكايند، دكترهاي سنتهدرين هستند كه براي روزنامه جروزالم پست مقاله مينويسند؛ كتابهاي آنها درباره تحريم در ايران است و چند نفر از آنها در بيوگرافيهايشان تخصصشان تحريم ايران است و كساني كه تحريم ايران را در كنگره تصويب مطرح كرده بودند و ايستادند پايش تا در كنگره قانون بشود همين افراد هستند.
وي ادامه داد: كسي كه بايد اينها را شناسايي كند كه دارند عليه اسلام و جمهوري اسلامي توطئه ميكنند
دفاتر ما در نيويورك و واشنگتن است كه كل دستگاههاي فرهنگي ما 400 نيرو دارند اما آدمهاي كاربلدي را به آنجا نميفرستند.
اين كارشناس فرهنگي با بيان اينكه افرادي كه در اين دفاتر هستند زبان بلد نيستند، گفت: اكثر آنان از طريق روابط خانوادگي انتخاب ميشوند.
اين مستندساز كشورمان در ادامه به طراحي شبكههاي خبري و سرگرمي فارسي زبان اشاره كرد و گفت: اين طراحيها در مراكزي كه ماهيت اسرائيلي و صهيونيستي دارد، صورت ميگيرد.
وي ادامه داد: 12سال پيش نتانياهو گفته بود كه بايد براي جوانهاي انقلابي عرب و مسلمان خاورميانه سرگرميهاي آمريكايي اعم از موسيقي، فيلم، سريال، مستند، و ... پخش كرد و اين حرف نتانياهو سال بعد با طراحي شبكههاي MBC خودش را نمايان كرد.
* احمدينژاد با خبرنگاران آمريكاييها مصاحبه نكند تا خبرنگار ما در كاخ سفيد با اوباما مصاحبه كند
طالبزاده در بخش ديگري از اين نشست در پاسخ به سوالي درباره اينكه چرا مسئولان ايراني به رسانههاي خارجي بيشتر بها ميدهند، گفت: در اين باره كه مثلا چرا رئيس جمهور بيشتر با رسانههاي خارجي مصاحبه ميكنند بايد رسانههايي مثل فارس اين موضوع را دنبال كنند.
وي افزود: اگر آقاي احمدينژاد ديگر با آمريكاييها مصاحبه نكند تا خبرنگار ما در كاخ سفيد با اوباما مصاحبه كند، اين قضيه حل خواهد شد.
طالبزاده همچنين با اشاره به كمكاري دفاتر خارجي ايران گفت: در دفتر مطبوعات وزارت خارجه آمريكا با مسئول امور رسانهاي وزارت خارجه آمريكا صحبت كرديم كه چرا به ما مجوز كار داده نميشود؛ مرتضي غرقي خبرنگار ايران با ما همراه شد، وقتي آمد گفت من تا به حال اينجا نيامدم.
وي افزود: به مسئول آن بخش گفتيم كه چرا خبرنگارهاي ايراني نبايد بتوانند قدرت مانور داشته باشند، شما چرا به ما مجوز نميدهيد تا زا آمريكا فيلم و گزارش تهيه كنيم، گفت من منعكس ميكنم و بررسي ميكنم اين يعني اينكه اصلا خبرنگار و مسئولان ايراني آنجا مطرح نكرده بودند و البته من برگشتم و كسي نبود پيگيري كند و دفاتر ما در واشنگتن و نيويورك پيگير نيستند و كارمندي مسايل را دنبال ميكنند.