داستانهاي تربيتي خانواده

خانواده اي از دست فرزند شرورشان کلافه شده بودند .بي ادبي فرزند خردسال ، پدر ، مادر، و همه ي اهل منزل را رنج مي داد . بيرون از منزل هم کسي از آزار و اذيت او آسايش نداشت . پدرش نيز هر بار او را به باد کتک مي گرفت ، به اميد اين که بر اثر تنبيه ، دست از کارهاي زشت بر دارد ، اما فايده اي نداشت . روزي دست فرزند خود را گرفت و نفس زنان ، نزد حضرت ابوالحسن (ع)آورد و از وي شکايت کرد . حضرت نگاهي به آن مرد کرد و خواست راه و روش تربيت کردن را به او
يکشنبه، 7 تير 1388
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
داستانهاي تربيتي خانواده
داستانهاي تربيتي خانواده
داستانهاي تربيتي خانواده





گام اول در تنبيه کودک

خانواده اي از دست فرزند شرورشان کلافه شده بودند .بي ادبي فرزند خردسال ، پدر ، مادر، و همه ي اهل منزل را رنج مي داد . بيرون از منزل هم کسي از آزار و اذيت او آسايش نداشت . پدرش نيز هر بار او را به باد کتک مي گرفت ، به اميد اين که بر اثر تنبيه ، دست از کارهاي زشت بر دارد ، اما فايده اي نداشت . روزي دست فرزند خود را گرفت و نفس زنان ، نزد حضرت ابوالحسن (ع)آورد و از وي شکايت کرد . حضرت نگاهي به آن مرد کرد و خواست راه و روش تربيت کردن را به او بياموزد . فرمود : « فرزندانت را نزن » مرد از خودش پرسيد : پس چگونه فرزندم را تربيت کنم . منتظر بود تا ادامه کلام امام را بشنود . امام ادامه داد : « براي ادب کردنش از او دوري و قهر کن » مرد گويا دنياي جديدي در تربيت فرزند به رويش گشوده شد . در همان لحظه تصميم گرفت شيوه ي قهر و دوري را پيشه ي خود سازد و با فرزندش سخني نگويد . در همين فکر بود که ادامه کلام امام ، او را آگاه تر کرد . امام فرمود : «ولي مواظب باش قهرت زياد طول نکشد و هرچه زودتر با فرزندت آشتي کن »(1)
نتيجه : شيوه ي تنبيه بدني در تربيت کودک هيچ تأثيري ندارد ، بلکه نتيجه ي عکس دارد . چون علاوه بر عادت به تنبيه ، عظمت و ابهت پدر و مادر يا معلم را نزد کودک خدشه دار مي کند و راه براي تربيت بعدي نيز بسته مي شود .

کودک سخاوت را از مادر مي آموزد :

در تاريخ مي خوانيم که «صاحب بن عباد » ، مرد بسيار با سخاوتي بود .
خودش گفته است : من اين سخاوت را از مادرم آموخته ام ، زيرا مادرم هر روز که مي خواست به مدرسه روانه ام کند ، پولي به من مي داد و مي گفت : اين پول را صدقه بده .
اين کار او موجب شد تا من به بخشش خو بگيرم و سخي شوم . او با اين کار ساده اش به من فهماند همان طور که بايد به فکر خود باشم ، بايد به فکر ديگران نيز باشم .(2)

پي نوشت :

1 ـ بحارالانوار ، ج 101 ، ص 99
2 ـ تربيت فرزند از نظر اسلام ، ص 8

منبع:مجله قدر(ش19)




ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط