مؤمن بالله و نافع به عبادالله

آيت الله سيدان يكي از زبده ترين پروردگان مكتب آيت الله حاج شيخ مجتبي قزويني و آيت الله ميلاني، در اين گفتگو درباره سلوك عرفاني و محبت و رافت شهيد هاشمي نژاد نسبت به بندگان خدا سخن گفته و اين وجه مغفول از شخصيت ايشان را هرچند به اختصار، اما با دقتي عالمانه بررسي كرده اند.
چهارشنبه، 6 مهر 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
مؤمن بالله و نافع به عبادالله

مؤمن بالله و نافع به عبادالله
مؤمن بالله و نافع به عبادالله


 





 
گفتگو با آيت الله سيد جعفر سيدان درباره ویژگیهای شهيد هاشمي نژاد

درآمد
 

آيت الله سيدان يكي از زبده ترين پروردگان مكتب آيت الله حاج شيخ مجتبي قزويني و آيت الله ميلاني، در اين گفتگو درباره سلوك عرفاني و محبت و رافت شهيد هاشمي نژاد نسبت به بندگان خدا سخن گفته و اين وجه مغفول از شخصيت ايشان را هرچند به اختصار، اما با دقتي عالمانه بررسي كرده اند.

در ابتدا بفرماييد شروع آشنايي حضرتعالي با شهيد هاشمي نژاد از چه زماني بوده است؟
 

آشنائي ما با ايشان بر مي گردد به دوران حوزه و درس و بحث طلبگي. ما با ايشان يا همدرس و يا در مجموعه هاي درسي مشترك بوديم. دوران آشنايي من با حجت الاسلام والمسلمين شهيد هاشمي نژاد دوران ممتدي بوده است.

چه خصلت ها و ويژگي هايي در شهيد هاشمي نژاد پررنگ و برجسته بود؟
 

از خصوصياتي كه در مجموعه زندگي شان بسيار مشخص بود و به نظر مي رسد كه در صدر همه مسايل ايشان مطرح بود، مسئله عزت اسلام و مسلمين بود و اينكه كارها و تلاش هايي در اين جهت بشود و لذا آنچه در ارتباط با خودشان بود، از صحبت ها و سخنراني ها، اكثراً حول اين محور دور مي زد و نتيجتاً مايه آبرومندي و عظمت اسلام مي شد تا حتي الامكان همگان آن عظمت را مورد توجه قرار دهند و لذا ايشان هم در گفتار و هم در قلم و نوشته ها و هم در برخوردها و هم در جواب و سئوالات هم در جنبه هاي زندگي، اين مسئله را هميشه مورد نظر و توجه قرار مي دادند كه به گونه اي حركت كنند و به گونه اي مسايل مطرح شوند و در نتيجه آنچه ميسر هست، از عظمت اسلام بازگو شود و در جامعه هم مطرح شود و لذا در بسياري از موارد به مقايسه اسلام و مكتب هاي مختلف مي پرداختند تا از طريق، امتيازاتي كه در اسلام است، بررسي و دقت و با قشري كه براي اين امر مناسب است، صحبت شود تا از اين راه عظمت اسلام را درك كنند و آنها را متوجه سازند. همچنين قشرهاي مختلف ديگر را در ابعاد ديگري كه مناسب به نظر مي رسد، تربيت مي كردند كه اين البته امتياز بسيار مهمي است و نشان دهنده علاقه شديد به اساس اسلام و ديانت و مخصوصاً علاقه به اهل بيت «عليهم السلام»، در همه اين مسايل بود. حقيقت اسلام، مكتب اهل البيت «عليهم السلام» است و ايشان تلاش مي كردند در اساس مكتب اصول و فروع دين مكتب را در جامعه بازگو كنند.

مؤمن بالله و نافع به عبادالله

ويژگي هاي فردي ايشان در ابعاد اخلاقي و عبادي چگونه بود؟
 

در جهت فردي، ايشان مهرباني خاصي نسبت به ضعفا و مستضعفين داشت. نمونه كوچكي را براي نشان دادن آنچه كه در باطن و روح و عمق وجود ايشان بود، ذكر مي كنم. گاهي كه با هم مي رفتيم خيابان، اگر به دست فروشي بر مي خورد كه بساطي را پهن كرده بود و شهيد هاشمي نژاد يك چيزي جزئي مانند جوراب مي خواستند بخرند، فروشنده هرچه مي گفت، به او مي دادند. البته نه به خاطر اينكه ايشان در خريد مسامحه داشتند كه دقت در اين جهت داشتند كه كسي گران فروشي نكند كه اين لازم و به جاست و توجه هم مي كردند، اما به محض اين كه احساس مي كردند آن فرد، مستمند است و نياز مالي دارد و با اين وضع دارد زندگي مي كند، دقت در اين معنا نمي كردند كه گران گفته، بلكه به نيت كمك به او و به بهانه خريد، هرچه مي گفت به او مي دادند و گاهي خود فروشنده يك مقدارش را بر مي گرداند. به طور كلي اين حالت در ايشان قوت داشت و دوست مي داشتند كه به ضعفا و گرفتارها رسيدگي شود. از جهات عبادي حالت و توجه خاصي داشت، به طوري كه گاهي براي ورود در عبادات، مخصوصاً نماز، به زحمت مي افتاد و مثلاً الله اكبر را كه مي خواست بگويد چند بار تكرار مي كرد تا بتواند آماده ورود به نماز بشود. به اينكه حالت انقطاعي از دنيا پيش آيد، كاملاً مراقب اين معاني بود و از خواندن دعاهاي مأثوره در مواقع مناسب اهتمام داشت تا آنجا كه در بسياري از محافلي كه چند نفري دور هم بوديم، به هر مناسبتي دوست مي داشت كه با توسل به ائمه اطهار«عليهم السلام» همراه باشد. بديهي است كه اين مسايل معنوي و روحي و توجه به خداوند و اولياي خدا بسيار با اهميت است و وقتي كه اين حالت با فضل و فضيلت و علم كمال و معلومات و جهات علمي همراه باشد، اين جنبه هاي معنوي و روحي نقش و خاصيت به سزايي دارد.
دو نكته اي كه درباره شهيد هاشمي نژاد در جهت توجه به مستمندان و مهرباني با ضعفا و حل مشكلات آنان و همچنين در جهت ارتباط گيري ايشان با خدا و اولياي خدا عرض كرديم، در احاديث و روايات و قرآن و مكتبمان بيش از آنچه كه فكر مي شود، در دعا و توسلات تاكيد شده است. در حديثي از پيامبر اكرم «صلي الله عليه و آله» آمده است كه از پيامبر سئوال مي كنند بهترين خصلت ها و صفت ها كدامند؟ حضرت فرمودند: «خيرالخصال خصلتان: الايمان بالله و النفع لعبادالله.» از اين حديث استفاده مي شود كه توجه به خدا و اولياء خدا كه توجه به آنها، توجه به خداوند متعال است، در راس خصلت ها قرار دارد و همچنين به بندگان خدا رسيدن و براي آنها نافع و مفيد بودن، بنابراين خيلي به جاست كه تا مي توانيم از امكانات مختلفمان در جهت رفع نيازمندي هاي گرفتاران استفاده بكنيم كه كاملاً مورد تأكيد دين ما قرار گرفته است و در همه جا در قرآن و حديث بر اين دو جهت كه گفته شد، يعني توجه و ارتباط با خدا و خدمت به خلق خدا زياد تاكيد شده است.
منبع:ماهنامه شاهد یاران، شماره35




 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط