خط قرمزهای ارتباط با شبکه‌های اجتماعی

طبق تحقیقات صورت گرفته در سال ۲۰۱۰ بیش از ۳۵ درصد کاربران اینترنتی یک پروفایل در شبکه های مجازی دارند . ۵۵ درصد آنها بیش از یک پروفایل و سه چهارم کاربران بین ۱۸ تا ۲۴ یک پروفایل اینترنتی دارند
پنجشنبه، 21 مهر 1390
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: حجت اله مومنی
موارد بیشتر برای شما
خط قرمزهای ارتباط با شبکه‌های اجتماعی

خط قرمزهای ارتباط با شبکه های اجتماعی
 


 


 
شبکه‌های اجتماعی جزء آخرین و بهترین روشها برای ایجاد ارتباط بین کابران اینترنتی است . محیطی پر از آدم پر جنب و جوش که منتظر یک خبر جدید هستند تا در بوق و کرنا کنند و محیط شبکه را عوض کنند . با وجود شبکه‌های اجتماعی دیگر نمی توان تکان خورد . در کمتر از چند ثانیه آبروی چندین و چند ساله یک شرکت زیر سوال می رود و بر عکس ، محصولی از یک شرکت در عرض چند ثانیه به شهرت زیادی می رسد. این کار را مردم عادی انجام می دهند و بخشی از زحمت تبلیغات پر خرج شرکت های تولیدی را می کشند .طبق تحقیقات صورت گرفته در سال ۲۰۱۰ بیش از ۳۵ درصد کاربران اینترنتی یک پروفایل در شبکه‌های مجازی دارند . ۵۵ درصد آنها بیش از یک پروفایل و سه چهارم کاربران بین ۱۸ تا ۲۴ یک پروفایل اینترنتی دارند . ۹۰ درصد اینها از این سایتها برای ادامه دوستی خود و ۴۹ درصد آنها برای برقراری ارتباط جدید استفاده می کنند .
سایتهای بزرگی مثل فیسبوک ، فرند فید ، توییتر ، مای اسپیس و … که به شما اجازه ساخت پروفایل شخصی را می دهند و شما می توانید اطلاعات خصوصی خود را آنجا بنویسید و اجازه انتشار آنها دست خودتان است . ۴۰ درصد از کاربران این اجازه را می دهند تا هر فرد غریبه ای از پروفایلشان دیدن کنند و به اطلاعات شخصی شان دسترسی داشته باشند اما ۶۰ درصد کاربران این امکان را برای دوستان و اقوام خود محدود کرده اند.
در دسترس بودن اطلاعات شخصی شما برای هر فرد در این شبکه‌ها می تواند کاربردهای خطرناکی را به همراه داشته باشد . ۱۰ مورد از چیزهایی که به شما توصیه می کنیم در شبکه‌های اجتماعی منتشر نکنید را در ادامه بررسی می کنیم .

۱– مکالمات شخصی
 

کاربران در فیسبوک می توانید اطلاعات شخصی را به دیوار کاربر دیگر ارسال کنند یا مطلب و عکس مورد نظر خود را روی دیوار کاربر دیگر قرار دهند . اما همانطور که از عنوان اطلاعات شخصی بر می آید لزومی ندارد که شما آنرا در بلندگو به جهانیان اعلام کنید . این یک قانون نوشته شده در این شبکه‌ها نیست اما خودتان باید عاقل باشید . اطلاعات خصوصی بین شما و دوست شما می تواند از طریق چت یا ایمیل صورت بگیرد .

۲– طرح و برنامه های گروهی
 

اگر قصد برگزاری یک مهمانی را دارید و یا یک جمع باش دوستانه را برنامه ریزی کرده اید به هیچ وجه به صورت عمومی اعلام نکنید . فرض کنید این پیغام را برادر ، خواهر یا اقوام دوست شما ببیند . خوشبینانه ترین اتفاق ممکن قطع ارتباط دوست شما به دلیل فشار اطرافیان او می باشد . ( صرفنظر از اینکه می تواند حتی به قتل و خشونت کشیده شود ) .
این پیغام را می توانید به صورت شخصی برای او ارسال کنید و این را هم بدانید هر کس که اجازه دیدن پروفایل شما را دارد می تواند این پیام را آنجا بخواند .

۳– لینک کردن پروفایل ها
 

بسیاری از کاربران فیسبوک در سایتهای دیگر نیز پروفایل دارند و مطلبی که در یک سایت منتشر می کنند را به سایتهای دیگر نیز لینک می دهند. اولا دوستانی که در فیسبوک دارید با دوستان شما در سایتهای مشابه فرق می کنند . برای مثال کارمندی در سال ۲۰۰۹ دلیل نرفتن به سرکار را در آخر هفته بیماری خود اعلام کرده بود اما همان شخص عکسهایی از خود را در آخر همان هفته و در یک مهمانی مجلل روی پروفایل فیسبوک خود قرار داده بود و این خبر به راحتی به کارفرما رسیده بود و کارمند را اخراج کرد.

۴– اطلاعات محل کار
 

اینکه شما در چه شرکتی کار می کنید و سمت شما در آنجا چیست را همه نباید بدانند. اینکه شما در کار خود ارتقای رتبه داشته اید اینکه جدیدا به چه سمتی نائل شده اید به خودتان مربوط است . با انتشار این اطلاعات فقط باید منتظر نقشه های رقیبان کاری خود باشید.
۶۱ درصد شرکتهای مهم در دنیا از مطالبی که کارمندان آنها در شبکه‌های مجازی منتشر می کنند می ترسند و به آنها هشدار می دهند . بعضی از شرکتهای آی تی نیز استفاده از شبکه‌های اجتماعی را ممنوع کرده اند و حتی برخی از آنان آدرس اینترنتی آنها را بلاک کرده اند تا دیگر کسی نتواند در محل کار خود از آنها استفاده کند.

۵– تصاویر فرزندان خود
 

همه ما از سو ء استفاده های اینترنتی در اخبار و رسانه ها شنیده ایم . همه ما فکر می کنیم اتفاق برای دیگران است مگر اینکه عکس این قضیه اثبات شود . بسیاری از دزدان آدم های باهوش اما بی شوادی هستند اما اگر یک آدم با سواد بخواهد دزد یا خلافکار شود خیلی بهتر ، سریعتر و راحت تر از دزدان معمولی می تواند کار خود را انجام دهد . قرا دادن تصاویر خانوادگی از جمله عکس فرزند و همسر خود کار غلطی است.
انتظار نوشتن جملاتی همچون ” همسر من طاقت دوریم را در آخر هفته ندارد ” یا ” فرزند من امشب در خانه تنهاست ” فقط از یک انسان بی عقل می رود.

۶– آدرس و شماره تلفن
 

این مورد زیاد نیاز به توضیح ندارد . اگر شماره تلفن و آدرس شما را افراد غریبه و حتی دوستان شما در شبکه بدانند درهای تهدید را به سوی خود باز کردید . تصور کنید بعد انتشار این اطلاعات ، شما خبر از یک سفر آخر هفته ای می دهید . بقیه اش را خودتان تصور کنید.

۷– اطلاعات شخصی سرمایه گذاری
 

شاید فکر کنید کدام آدم احمقی این اطلاعات را در اختیار دیگران قرار می دهد اما اشتباه فکر می کنید . اینکه شما در چه بانکی پول می گذارید اینکه چه طرح های اقتصادی را دنبال می کنید اینکه چه مقدار پول از چه کسی می خواهید و هزار و یک مسئله مالی به افراد دیگر ربطی ندارد . دقیقا موقعی که فکر می کنید هیچ خطری تهدیدتان نمی کند بلا سرتان می آید !!

۸– رمز عبور
 

این قضیه هم اتفاق افتاده وگرنه در این لیست قرار نمی گرفت . فرض کنید پسورد پروفایل خود را به دوستتان می دهید تا برای شما تغییراتی را ایجاد کند و یا تصاویری را ارسال کند . بعد از مدتی ارتباط شما با آن فرد خط خطی می شود و رمز شما هنوز همانیست که قبلا بوده و این یعنی تهدید .

۹– نشانه هایی برای شناسایی رمز عبور
 

اغلب افراد اشتباهاتی را موقع انتخاب پسورد انجام می دهند مثل انتخاب نام اولین خودروی خود یا تاریخ تولد و از این قبیل چیزها . این گونه اطلاعات را در پروفایل خود قرار ندهید چون احتمال اینکه یکی از این چیزها را به عنوان رمز عبور خود انتخاب کنید زیاد است .

۱۰– تمام چیزهایی که نمی خواهید منتشر شود
 

حقیقت‌هایی در زندگی تمام آدم ها هست که نمی خواهند دیگران از آن بو ببرند . عکسی از دوران بیماری ، دوران چاقی و لاغری و … عکس از روابط قبلی خود همسر سابق و… محل کار سابق و زندگینامه خود . مطمئن باشید به محض درج این اطلاعات در شبکه‌های اجتماعی ، آنها را در سایتهای دیگر نیز پیدا خواهید کرد. در کل اسرار زندگی ما را کسی نداند بهتر است و احساس آرامش بیشتری نصیبمان خواهد شد .

منبع: www.barsam.ir
ارسال توسط کاربر محترم سایت :hasantaleb




 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط