شاخصه های اصولگرایی

فرصت استثنايي فرصت اين روز و روزگاري كه شما بر سر كار هستيد(دولت نهم)، بسيار فرصت استثنايي و مغتنمي است؛ حقيقتاً از دوره‌هايي است كه ما نظير آن را در دوره‌هاي گذشته‌ي دوران انقلاب تا امروز كم داشته‌ايم. اولاً، شعارهاي دولت و مسؤولان و اهداف تعيين شده‌ي آنان كاملاً با مباني انقلاب و با مباني اعلام شده‌ي امام عزيز ما منطبق است. ثانياً، اين گفتمان در بين مردم به طور محسوسي زنده است و وجود دارد؛ كه وجود اين گفتمان در ميام مردم هم، عامل عمده‌ و اصليِ گرايش آنها به اين دولت و اين رييس جمهور محترم بود.
شنبه، 2 شهريور 1387
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
شاخصه های اصولگرایی
شاخصه های اصولگرایی
شاخصه های اصولگرایی

فرصت استثنايي

فرصت اين روز و روزگاري كه شما بر سر كار هستيد(دولت نهم)، بسيار فرصت استثنايي و مغتنمي است؛ حقيقتاً از دوره‌هايي است كه ما نظير آن را در دوره‌هاي گذشته‌ي دوران انقلاب تا امروز كم داشته‌ايم. اولاً، شعارهاي دولت و مسؤولان و اهداف تعيين شده‌ي آنان كاملاً با مباني انقلاب و با مباني اعلام شده‌ي امام عزيز ما منطبق است. ثانياً، اين گفتمان در بين مردم به طور محسوسي زنده است و وجود دارد؛ كه وجود اين گفتمان در ميام مردم هم، عامل عمده‌ و اصليِ گرايش آنها به اين دولت و اين رييس جمهور محترم بود.

نعمت بزرگ

مردم، تشنه‌ي عدالت، تشنه‌ي مبارزه با مفاسد و تشنه‌ي تمسك به اصول انقلاب بودند، كه وقتي ديدند يك نفر صادقانه اين شعارها را در دست گرفته و مطرح مي‌كند، حول محور او جمع شدند؛ خود اين نعمت بزرگي است كه اين تفكر به صورت يك گفتمان مسلط در جامعه در آمد و همچنان ادامه دارد و بعد از روي كار آمدن اين دولت، بحمدالله تقويت هم شده است.طبيعت كار هم اين است كه هر چه شما بهتر، بيشتر، صميمي‌تر و پاينده‌تر به اصول، حركت كنيد و پيش برويد، عمق ايمان در دل‌هاي مردم ما بيشتر خواهد شد و تغيير آن به وسيله‌ي دستگاه‌هاي بيگانه، براي آنها دشوارتر خواهد شد.

دولت اصولگرا

اين دولت به عنوان يك دولتِ «اصولگرا» شناخته شده و رفتار و تلاشي هم كه تا امروز نشان داده و آنچه در عمل و قولش منعكس شده، همين اصولگرايي را نشان مي‌دهد؛ كه إنشاءالله خودِ همين براي كشور و شما بركاتي خواهد داشت.

شاخصه‌هاي اصولگرايي

شاخصه‌هاي اصولگرايي، شاخصه‌هاي مهمي است؛ اين شاخصه‌هاي بايد مورد توجه قرار بگيرد، كه من به بعضي از اينها اشاره مي‌كنم:
1. عدالت‌خواهي و عدالت‌گستري
2. فساد ستيزي
3. سلامت اعتقادي و اخلاقيِ مسؤولان كشور
4. اعتزاز به اسلام
5. ساده‌زيستي و مردم‌گرايي
6. تواضع و نغلتيدن در گرداب غرور
7. اجتناب از اسراف و ريخت و پاش
8. خود‌گرايي و تدبير و حكمت در تصميم‌گيري و عمل
9. مسؤوليت‌پذيري و پاسخ‌گويي
10. اهتمام به علم و پيشرفت علمي
11. سعه‌ي‌صدر و تحمل مخالف
12. اجتناب از هواي نفس؛ چه هواي نفس شخصي، و چه هواي نفس گروهي
13. شايسته‌سالاري، نظارت بر عملكرد زيرمجموعه و تلاش بي‌وقفه براي اين خدمات
14. قانون‌گرايي، شجاعت و قاطعيت در بيان و اعمالِ آنچه كه حق است
15. انس با خدا، انس با قرآن و استمداد دائمي از خدا

توجه دائم

سند چشم‌انداز «20ساله»، مسأله‌ي مهمي است. بايد به آن توجه دائم بشود. نبايد تصور شود كه اين سند يا سياست‌هاي كلي را كساني نشسته‌اند و دارند و تنظيم مي‌كنند؛ نه. درست است كه اينها يك فرايندي دارد و از يك جاهايي شروع مي‌شود؛ ليكن آن كسي كه در اين زمينه كار و فكر مي‌كند و تصميم مي‌گيرد، خودِ رهبري است، اين سياست‌ها، سياست‌هاي رهبري است. اينها چيزهايي است كه با توجه به همه‌ي جوانب ملاحظه شده و اين سند چشم‌انداز در آمده است. و بر اساس سياست‌هاي كلي‌اي كه در اين مدت وجود داشته، اعلام شده است. اينها بايد در برنامه‌ها رعايت و نبايد تخلف شود. البته ممكن است بعضي از تاكتيك‌ها به ظاهر با سياست‌ها متناسب نباشد؛ اما انسان دقت كه بكند، مي‌بيند اين تاكتيك در نهايت به چيزي كه در سياست‌ها يا سند چشم‌انداز ترسيم شده است، بر مي‌گردد. ما از اين امتناعي نداريم.مسأله‌ي مهم اين است كه جهت‌گيري حتماً بايد جهت‌گيري سند چشم‌انداز باشد.

اميدواري مردم

مردم به اين وعده‌ها و اين سفرهاي استانيِ پُربركت، حقيقتاً اميد بسته‌اند؛ كوشش كنيد اين اميد برآورده شود.مبادا در هر بخشي از بخش‌ها طوري عمل شود كه مردم احساس كنند كه اميدوار نيستند. الان خوشبختانه مردم اميدوارند؛ اين را ما از طريق مختلف و با نشانه‌هاي گوناگون به دست آورده‌ايم. فقط به اين جمعيت نگاه نمي‌كنيم. ما در اين سال‌ها تجربه‌مان در اين مسائل كم نيست؛ نه، از راه‌هاي مختلفي به دست آورده‌ايم كه مردم خوشبختانه اميدوارند.اين اميد خيلي سرمايه‌ي بزرگي است، آن را نبايد از دست داد. چطوري از دست مي‌رود؟اين كه مردم تصور كنند كه فلان كار، در فلان نقطه، فلان شكل تحقق پيدا مي‌كند، بعد ببينند تحقق پيدا نكرد و مراجعه كنند، ببينند كه فايده‌اي نكرد، اين طور اميد مردم از دست مي‌رود.اگر يك بار هم حمل بر صحت كنند ، وقتي تكرار شود، ديگر حمل بر صحت هم نخواهند كرد. اين را مراقب باشيد.تعهدات را با مقدورات تنظيم كنيد و به مطالعات و توقعات ناممكن دامن نزنيد. البته، امروز يك عده‌اي بخاطر مخالفت با دولت اين مطالبات را دامن مي‌زنند! اينها مشهود و محسوس است و داريم مي‌بينيم.شما هم از اين اطميناني كه مردم به شما دارند، بيشترين استفاده را بكنيد. آن‌جايي كه واقعاً ممكن نيست، آن‌جايي كه درست نيست و آن‌جايي كه كار نشدني است، به مردم صريح بگوييد. بگوييد اين كار نمي‌شود و با امكانات كشور سازگار نيست؛ مردم از شما قبول مي‌كنند.

بيشترين تلاش دشمن

مسأله‌ي فرهنگ و قضاياي فرهنگي خيلي مهم است كه من حالا چون اهتمام شما را به مسايل فرهنگي مي‌دانم و بحمدالله احساس مي‌كنم كه وزراي فرهنگي ما اهتمام دارند، روي آن تكيه نمي‌كنم؛ و الاّ من سال‌هاي گذشته در ديدارهاي با دولت‌ها، يكي از آن بخش‌هايي كه بيشترين تكيه را روي آن مي‌كردم، مسأله‌ي فرهنگ بود.اهميت كار فرهنگي نبايد مورد غفلت قرار بگيرد.در كار فرهنگي هيچ وقفه‌ و تعللي جايز نيست؛ چون بيشترين تلاش دشمنان بر روي جامعه و ملت و كشور ما، تلاش فرهنگي است. اين مبالغه نيست!بيشتر و پرحجم‌تر و مؤثرتر از تلاش‌هاي سياسي و امنيتي، تلاشِ فرهنگي است. علت هم اين است كه آنها مي‌دانند اگر در تلاش‌هاي فرهنگي عليه انقلاب موفق و پيروز شوند، بقيه‌ي كارها براي آنها آسان خواهد شد؛ لذا روي اين متمركزند. ما مطلقاً نبايستي توقف داشته باشيم، بايد پيش برويم.هيچ سطحي‌نگري جايز نيست. ظاهر‌گرايي و عوام‌زدگي در كار فرهنگي جايز نيست.كار فرهنگي بايستي مدبرانه، عميق، با حوصله و از سوي آدم‌هاي با صلاحيت و كارشناس‌هاي حقيقتاً وارد، در همه‌ي شعبه‌ها و شاخه‌هاي گوناگون مورد توجه قرار بگيرد.
منبع: بیانات مقام معظم رهبری درديداربارييس جمهور واعضاي هيأت دولت 6/6/85




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط