ویتامین‌های موجود در میوه‌ها

میوه‌ها دارای برخی از مهم‌ترین ویتامین‌ها بوده که برای سلامت انسان ضروری می‌باشند. در این مقاله در رابطه با ویتامین‌های موجود در میوه‌ها و اهمیت آن‌ها در حفظ فرایندهای مختلف زندگی بحث خواهیم کرد.
يکشنبه، 15 اسفند 1395
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
ویتامین‌های موجود در میوه‌ها
ویتامین‌های موجود در میوه‌ها

 

مترجم: سهیلا حاجی‏زاده
منبع:راسخون
 

میوه‌ها دارای برخی از مهم‌ترین ویتامین‌ها بوده که برای سلامت انسان ضروری می‌باشند. در این مقاله در رابطه با ویتامین‌های موجود در میوه‌ها و اهمیت آن‌ها در حفظ فرایندهای مختلف زندگی بحث خواهیم کرد.
میوه‌ها علاوه بر دارا بودن طعم و مزه‌ی لذت بخش، منبع غنی از بسیاری از ویتامین‌ها و مواد تغذیه‌ای ضروری می‌باشند. آن‌ها حاوی ویتامین‌های مهم مورد نیاز برای انجام فرایندهای بیوشیمیایی که برای رشد و نمو انسان حیاتی می‌باشد، هستند. بنابراین، اجازه دهید تا در رابطه با ویتامین‌هایی که در میوه‌ها یافت می‌شوند و اهمیت آن‌ها برای سلامت انسان بحث کنیم.

ویتامین‌های موجود در میوه‌ها

ویتامین A

پرتقال، هندوانه، تمشک، هلو، کیوی و سیب برخی از میوه‌های دیگر غنی از ویتامین A می‌باشد. این ویتامین نقش حیاتی در تکثیر سلول و تولید هورمون ایفاء می‌کند. این ویتامین می‌تواند سیستم ایمنی را تحریک کرده و باعث بهبود بینایی و رشد موها گردد، همچنین می‌تواند باعث ترویج رشد و توسعه‌ی مناسب استخوان‌ها و دندان گردد. کمبود این ویتامین مهم می‌تواند باعث شب کوری، خشکی پوست، استخوان‌ها و دندان‌های ضعیف گردد.

ویتامین B1

ویتامین B1 به عنوان تیامین نیز شناخته می‌شود، در موز، هلو، لیمو، تمشک، پرتقال، انبه، گریپ فروت و آناناس یافت می‌شوند. تیامین ویتامین مهم مورد نیاز برای متابولیسم کربوهیدرات می‌باشد. این ویتامین برای اطمینان از عملکرد نرمال قلب، سیستم عصبی و عضلات مورد نیاز می‌باشد. کمبود ویتامین B1 باعث بیماری بری بری شده که می‌تواند علائمی مانند خستگی، بی‌حسی در دست و پاها، از دست دادن اشتها و استفراغ را ایجاد کند. این بیماری برخی مواقع بر قلب و عروق و سیستم عصبی نیز تاثیر می‌گذارد.

ویتامین B2

ویتامین B2 یا ریبوفلاوین نقش مهمی در تولید سلول های قرمز خون و رشد و نمو بدن ایفاء می‌کند. این ویتامین نقش مهمی در تولید مثل ایفاء می‌کند. ویتامین B2 در کیوی یافت می‌شود، ولی میوه‌های دیگر منبع غنی از ویتامین B2 نیستند. ریبوفلاوین برای متابولیسم کربوهیدرات نیز مورد نیاز می‌باشد.

ویتامین B3

ویتامین B3 در موز، هلو، هندوانه، کیوی و طالبی یافت شده و برای سلامت دستگاه گوارش و سیستم عصبی مفید بوده و برای حفظ سلامت پوست نیز مهم است. ویتامین B3 باعث جلوگیری از بروز بیماری پلاگر شده که این بیماری منجر به اختلالات گوارشی، درماتیت، سردرگمی ذهنی، بی خوابی و حتی زوال عقل می‌گردد. ویتامین B3 به عنوان نیاسین نیز شناخته شده و برای آزاد سازی انرژی از غذا و همچنین برای عملکرد مناسب بیش از 50 آنزیم مورد نیاز می‌باشد.

ویتامین B5

ویتامین B5 یا اسید پانتوتنیک برای متابولیسم ضروری می‌باشد. این ویتامین در پرتقال و موز یافت می‌شود و برای تولید کلسترول که سنتز ویتامین D و هورمون‌های استروئیدی را تسهیل می‌بخشد، نیز مفید می‌باشد. این ویتامیناستفاده ی مناسب دیگر ویتامین‌ها توسط بدن را تضمین کرده و باعث ترویج سلامت سیستم گوارشی می‌گردد.

ویتامین B6

پیریدوکسین یا ویتامین B6 نقش حیاتی در متابولیسم کربوهیدرات، چوبی و پروتئین ایفاء می‌کند. این ویتامین تولید آنتی بادی‌ها را تسهیل بخشیده و بنابراین نقش مهمی در عملکرد سیستم ایمنی ایفاء می کند و برای تولید سلول‌های قرمز خون و همچنین برای نرم شدن عملکرد سیستم عصبی نیز مفید می‌باشد. ویتامین B6 عمدتا در موز و هندوانه یافت می‌شود. کمبود این ویتامین می‌تواند باعث تهوع، تحریک پذیری، بی‌خوابی، درماتیت، آسم و آلرژی ایجاد می‌کند.

ویتامین B9

ویتامین B9 به عنوان فولیک اسید یا فولات نیز شناخته می‌شود. فولیک اسید برای رشد سلول و توسعه‌ی مناسب جنین مورد نیاز می‌باشد. بنابراین، مصرف کافی این ویتامین در طول دوران بارداری بسیار مهم می‌باشد. فولات برای تولید سلول‌های قرمز خون، DNA و اجزاء تشکیل دهنده‌ی سیستم عصبی مفید می‌باشد. توت فرنگی، تمشک، کیوی، پرتقال و موز برخی از مهم‌ترین منابع ویتامین B9 به شمار می‌روند.

ویتامین C

این ویتامین به میزان فراوانی در سیب، موز، آلو، پرتقال، لیمو، خرما، توت فرتگی، تمشک، انگور، انبه و هندوانه یافت می‌شوند. ویتامین C یا اسکوربیک اسید یک آنتی اکسیدان بوده که به حفاظت از سلول‌های بدن در مقابل رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند. این ویتامین برای تشکیل کلاژن، غضروف، رگ‌های خونی و عضلات مهم می‌باشد، همچنین جذب آهن را تسهیل بخشیده و باعث کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان می‌گردد. کمبود ویتامین C باعث خونریزی لثه‌ها، کاهش وزن، تحریک پذیری و بروز زخم‌هایی گردد که به آسانی التیام نمی‌یابد.

ویتامین E

ویتامین E نیز یک آنتی اکسیدان بوده که به حفظ بافت‌ها و سلول‌های بدن از آسیب احتمالی ایجاد شده توسط رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند. این ویتامین تشکیل سلول‌های قرمز خون، ترویج گردش خون و حفاظت از غشاء سلول را تسهیل می‌بخشد. ویتامین E برای استفاده‌ی مناسب از ویتامین K نیز ضروری می‌باشد.
کمبود این ویتامین‌ها می‌تواند باعث بروز بیماری‌های متنوع گردد. ویتامین‌ها می‌توانند خطر بیماری‌های کشنده‌ی مربوط به دفاع بدن در برابر رادیکال‌های آزاد مضر را کاهش دهند. به غیر از ویتامین‌ها، میوه‌ها حاوی بسیاری از مواد معدنی ضروری و فیبرها نیز می‌باشند. بنابراین، گنجاندن آن‌ها در رژیم غذایی می‌تواند در داشتن یک زندگی سالم و طولانی به شما کمک کند.

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط