تيغ زيبايي و خطر مرگ

زيبايي گرايشي كاملا طبيعي و مشترك بين تمامي انسان‌ها است اما امروزه گرايش به زيبايي به مرحله ظاهر پرستي و خودنمايي رسيده است. جوانان و نوجوانان و حتي ميانسالان به سبب گرايش‌ها و اقتضاي سني خود و با صرف هزينه‌هاي گزاف و قبول عواقب جسمي، رواني و حتي جاني درصدد كسب سهم بيشتر از زيبايي و به دنبال "زيباتر شدن " هستند.
دوشنبه، 31 فروردين 1388
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
تيغ زيبايي و خطر مرگ
تيغ زيبايي و خطر مرگ
تيغ زيبايي و خطر مرگ


زيبايي گرايشي كاملا طبيعي و مشترك بين تمامي انسان‌ها است اما امروزه گرايش به زيبايي به مرحله ظاهر پرستي و خودنمايي رسيده است.
جوانان و نوجوانان و حتي ميانسالان به سبب گرايش‌ها و اقتضاي سني خود و با صرف هزينه‌هاي گزاف و قبول عواقب جسمي، رواني و حتي جاني درصدد كسب سهم بيشتر از زيبايي و به دنبال "زيباتر شدن " هستند.
نتايج يكي از آخرين نظرسنجي‌هاي انجام شده دركشور نشان مي‌دهد كه ‪ ۹۰‬درصد زنان و ‪ ۳۰‬درصد مردان قسمتي از جوارح خود را نمي‌پسندند و خواهان تغيير يا اصلاح آن هستند.
بسياري از آنان با صرف هزينه‌هاي سرسام‌آور به انجام اين گونه جراحي‌ها اقدام مي‌كنند، با اين حال نه تنها تغيير چنداني در شكل و قيافه‌شان پيدا نمي‌شود بلكه در مواردي زيبايي اوليه و حتي جان خود را نيز در اين راه از دست مي‌دهند.
در حال حاضر جراحي بيني در كشور با هزينه متغيري در حدود ‪ ۶۰۰‬هزار تا چهارميليون تومان ، رتبه اول را در جراحي‌هاي معمول دارد.
" فريد رمضاني " جوان ‪ ۲۰‬ساله كه به تازگي بيني خود را جراحي كرده است، گفت : پيش از اين از بزرگي بيني خود ناراحت بودم و هر بار كه جلوي آينه مي‌رفتم، از تصور اين كه با اين صورت ،اندازه و شكل بيني در كنار دوستان و آشنايان حاضر شوم، احساس بدي داشتم و اصلا اعتماد به نفس نداشتم.
وي افزود: بالاخره تصميم خود را گرفتم و با وجود مخالفت پدر و مادرم بيني خود را زير تيغ جراحي بردم و حالا از آن راضي هستم.
"مهتاب اصلاني " ‪ ۳۶‬ساله از جمله كساني است كه بيني خود را عمل كرده و فقط به اين دليل كه از حالت آن خوشش نمي‌آمد.
وي به خبرنگار ايرنا گفت: با وجود مخالفت ديگران به خصوص خانواده عمل زيبايي بيني را انجام داد و الان اعتماد به نفس من بالاتر رفته است و از آن خيلي راضي هستم و شكل بيني من بسيار طبيعي به نظرمي‌رسد و كسي باورنمي‌كند كه عمل كردم.
اما به رغم افرادي همچون " فريد " و " مهتاب " كساني هم هستند كه براي زيباشدن بيني هزينه و درد زيادي را متحمل شده‌اند ولي نتيجه اين عمل زيبايي براي آنان راضي‌كننده نبوده است.
" سارا " دانشجوي ‪ ۲۴‬ساله، با اشاره به اين كه پنج بار دماغش را عمل كرده است، گفت : بعد از هر عمل از بيني‌ام راضي نبودم بالاخره پس از سومين عمل، مشكل تنفسي پيدا كردم و بعد از عمل پنجم پزشكان گفتند ديگر نمي‌شود به دماغت دست بزنيم و البته الان هنوز هم از فرم و حالت دماغم راضي نيستم.
"محسن " جوان ‪ ۲۷‬ساله نيز درباره جراحي بيني‌اش گفت : چهره تاثير بسزايي در اعتماد به نفس فرد دارد و در جامعه مي‌بينيم كه چهره زيبا به ويژه بيني مناسب باعث تعريف و تمجيد از قيافه مي‌شود.
اين در حالي است كه تب تند " زيباتر شدن " به ويژه در مورد جراحي بيني تنها در ميان جوانان نيست و از سوي ديگر تنها اختصاص به زنان ندارد بلكه مردان نيز به دنبال اين غريزه پنهان هستي هستند .
هرچند كه بايد اذعان كرد كه اين تب تند با افزايش سن به ويژه در مورد مردان زود عرق مي‌كند و كمتر مردان مسن را مي‌بينيم كه رو به جراحي بيني آورده‌اند.
دكتر" محسن نراقي " متخصص گوش ، حلق و بيني درباره گرايش بسياري از مردم به جراحي بيني به خبرنگار ايرنا گفت : جراحي بيني به دليل اين كه مهمترين عضو در مركز صورت است ، بيشتر توجه مردم را جلب كرده است.
وي افزود: جراحي بيني در بيشتر كشورهاي ديگر جز شايع‌ترين جراحي‌ها است و شيوع زياد اين جراحي باعث شده بعضي‌ها اين را امر ساده تلقي كنند و از مشكلات آن غافل شوند.
اين متخصص يادآور شد : در كتاب‌هاي جراحي پلاستيك، بيني مشكل‌ترين جراحي در بدن عنوان شده ، زيرا عضوي است كه هر يك ميلي‌متر تغيير مثبت و منفي در آن موجب تغيير در چهره مي‌شود.
وي بابيان اين كه تغييرات در داخل بيني عوارض جبران ناپذيري به جا مي‌گذارد، گفت: اگر اين جراحي توسط افراد غيرمجرب و غيرمتخصص انجام شود، عوارض زيادي به جا خواهد گذاشت.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران تاكيد كرد: اگر مردم از اين عوارض اطلاع داشته باشند، در تصميم خود تجديدنظر مي‌كنند.
دكتر "محمدرضا يوشي" متخصص گوش، حلق و بيني درباره خطرات بعد از عمل جراحي بيني معتقد است : اگر عمل زيبايي با تعريف جديد باشد يعني " عمل زيبايي بيني، با حفظ عملكرد"، خطرات ناشي از آن به حداقل مي‌رسد و در اين رويكرد، ايجاد بيني معقول و منطقي مد نظر است.
وي توضيح داد: مثلا اگر بيني آن قدر كوچك شود كه تنفس را مختل كند، زيبايي فايده‌اي ندارد، من اگر مراجعه‌كننده ام خواسته نامعقولي داشته باشد، به چنين عملي دست نمي‌زنم.
به گفته اين متخصص بخشي از موفقيت عمل جراحي، به خود بيمار و ويژگي‌هاي فيزيكي‌اش برمي‌گردد چنانچه قدرت و اندازه غضروف و جهنده بودن يا نبودن آن تاثير زيادي در نتيجه عمل دارد، با اين حال، تجربه دكتر معالج است كه مي‌تواند اين موارد را بهتر تشخيص دهد.
** طبق آمارهاي اعلام شده هر هفته يك نفر در كشور بر اثر انجام عمل ليپوساكشن جان خود را از دست مي‌دهد.
بر اساس اين آمارها، از هر ‪ ۱۰۰‬زني كه اقدام به برداشتن چربي از بدن خود مي‌كند معمولا سه تا پنج نفر دچار مشكل مي‌شوند و اين در حالي است كه روزانه بين ‪ ۳۰‬ تا‪ ۵۰‬ نفربراي چنين عملي به مطب و كلينيك‌ها مراجعه مي‌كنند.
هزينه ساكشن شكم (برداشتن چربي‌ها و كوچك كردن شكم ) حدود دو تا پنج ميليون تومان است.
بر اساس گزارش يكي از بيمارستان‌هاي تهران خانمي چهل ساله كه براي برداشتن چربي‌هاي زايد شكمش از محل اقامتش در اروپا به تهران آمده بود، بعد از عمل به هوش نيامد و از دنيا رفت.
"زهرا احمدنيا" درباره تجربه يكي از نزديكان خود درمورد عمل ليپوساكشن گفت : چربي‌هاي شكم كه كهنه مي‌شود با رژيم رفع نمي‌شد بنابراين درصورت تمايل به از بين رفتن اين چربي‌ها، بايد به عمل جراحي تن داد.
وي گفت : بعد از عمل، دو ماه درد شديد وجود دارد بنابراين بسياري از افراد اگر از اين درد و عوارض آن مطلع باشند هرگز اين كار را نمي‌كنند.
دكتر"سارا قرباني" فوق تخصص جراحي پلاستيك در مورد عمل ليپوساكشن گفت :
پس از فروكش كردن ورم‌هاي مربوط به عمل ، گاهي به دليل عدم رعايت اصول درست حراجي و ساكشن ، ناهمواري‌ها ، پستي و بلندي‌ها در بعضي از قسمت‌هايي كه ساكشن شده‌اند ايجاد مي‌شود از اين رو بيمار متوجه شود كه قسمت‌هاي ساكشن شده يكنواخت و يك‌دست نيستند.
وي افزود : پزشكان نبايد به هر مراجعه‌كننده‌اي عمل را پيشنهاد كنند بلكه او بايد كاملا مورد بررسي قرار گيرد و اگر مشكل جدي دارد، پزشك او را كمك كند.
به اعتقاد اين متخصص ، بيماري كه شكم بزرگي دارد و روي گردن و شانه‌هاي او فشار مي‌آورد، بايد تحت عمل قرار بگيرد تا از بروز آرتروز يا تشديد آن و فاصله پيدا كردن مهره‌هاي گردن و نخاع جلوگيري شود زيرا با افزايش سن اين عوارض بيشتر مي‌شود ازاين رو فرد بايد زودتر مداوا شود.
منبع:www.tebyan-hamedan.ir




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط