فقر در جامعه و اثرات گسترده‌ی آن

فقر تاثیرات مخرب قابل توجهی بر جامعه دارد و برخی از این تاثیرات شامل گرسنگی و بی‌خانمانی می‌باشد. به منظور درک این اثرات مخرب باید این واقعیت را در نظر داشته باشید که این پدیده 2/1 میلیارد نفر از مردم
جمعه، 18 اسفند 1396
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
فقر در جامعه و اثرات گسترده‌ی آن
فقر در جامعه و اثرات گسترده‌ی آن

مترجم: سهیلا حاجی‏زاده
فقر تاثیرات مخرب قابل توجهی بر جامعه دارد و برخی از این تاثیرات شامل گرسنگی و بی‌خانمانی می‌باشد. به منظور درک این اثرات مخرب باید این واقعیت را در نظر داشته باشید که این پدیده 2/1 میلیارد نفر از مردم جهان را تحت تاثیر قرار داده است.
فقر شرایطی بوده که افراد در تامین اساسی‌ترین نیازهای خود ناتوان می‌باشند، که به عنوان فقر مطلق به آن اشاره می‌شود. این نیازها شامل تامین آب آشامیدنی، خوراک و مسکن تا مراقبت‌های بهداشتی اولیه و آموزش می‌باشد. در مقابل فقر مطلق، فقر نسبی هنگامی‌که برخی افراد در مقایسه با دیگر افراد جامعه دسترسی کمتری به منابع دارند، ایجاد می‌گردد. مشکل گرسنگی و کمبود غذا محدود به کشورهای جهان سوم نیست. بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط اداره‌ی سرشماری آمریکا، حدود 7/14 میلیون کودک آمریکایی در سال 2013 در فقر زندگی می‌گردند و بنابراین دسترسی کافی به غذاهای مغذی و مناسب نداشتند. بر اساس گزارش یونیسف از آمار مرگ و میر کودکان در سال 2015، حدود 9/5 میلیون کودک زیر 5 سال هر روزه به زیر خط فقر می‌رسند. برخی از شایع‌ترین علل فقر شامل افزایش بیش از حد جمعیت، توزیع نابرابر منابع، بیکاری و غیره می‌باشد. برخی از آشکارترین اثرات فقر بر زندگی افراد جامعه شامل ایجاد مشکلات بهداشتی، بی خانمانی و بی‌سوادی می‌باشد. مشکلات بهداشتی و بی‌سوادی می‌تواند علت بروز علل دیگر فقر بوده و منجر به بدتر شدن شرایط گردد.
فقر چگونه بر جامعه اثر می‌گذارد؟

• غذا

فقر علت اصلی گرسنگی در جهان می‌باشد. تقریبا همه‌ی افرادی که در هر نقطه‌ای از جهان در معرض فقر مطلق قرار دارند، توسط گرسنگی و قطحی تحت تاثیر قرار می‌گیرند.
طبق اطلاعات جمع آوری شده توسط سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل، حدود 805 میلیون نفر از مردم سراسر جهان در طول سال‌های 2012 تا 2014 دچار سوء تغذیه‌ی مزمن شده‌اند. نکته‌ی جالب توجه در این زمینه این است که حدود 5/13 درصد از این 805 میلیون نفر در کشورهای در حال توسعه زندگی می‌کنند.
هنگامی‌که درباره‌ی اثرات فقر صحبت می‌کنیم، باید در نظر داشته باشیم که کودکان بیشترین آسیب را از فقر خواهد دید. بر اساس سازمان بهداشت جهانی، در سال 2013، حدود 3/6 میلیون کودک قبل از این‌که پنج سالگی خود را جشن بگیرند، فوت کردند. حدود 45 درصد از این کودکان، یعنی تقریبا 3 میلیون نفر از آن‌ها در اثر سوء تغذیه مرده‌اند.
مشکل گرسنگی و کمبود غذا محدود به کشورهای جهان سوم نیست. بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط اداره‌ی سرشماری آمریکا، حدود 7/14 میلیون کودک آمریکایی در سال 2013 در فقر زندگی می‌گردند و بنابراین دسترسی کافی به غذاهای مغذی و مناسب نداشتند.

• مسکن

بر اساس گزارش سالانه‌ی ارزیابی افراد بی خانمان در سال 2014 که توسط وزارت مسکن و توسعه‌ی شهری آمریکا ارائه گردید، 578424 آمریکایی تا زوئن 2014 بی‌خانمان بودند. همچنین مشاهده شده که یک چهارم از این افراد بی‌خانمان زیر 18 سال سن داشتند.
بخش قابل توجهی از افراد زیر خط فقر مسکن مناسبی در اختیار ندارند. تقریبا بیش از 100 میلیون نفر از افراد امروزه در سراسر جهان بی‌خانمان هستند و برخی از منابع پیشنهاد می‌دهند که بیش از 300 میلیون نفر در معرض بی‌خانمان شدن قرار دارند.
فردی که در فقر زندگی می‌کند صرفنظر از هزینه‌های مربوط به سلامت، نمی‌توانند غذای درستی را نیز در اختیار داشته باشند. به این ترتیب، فردی که نتواند نیازهای مربوط به تغذیه و سلامت خود را برطرف کند، با مشکلات زیادی روبرو خواهد شد. بنابراین این فرد فقر مطلق را تجربه می‌کند.
حدود 3/1 تعداد کل مرگ و میر در جهان که تقریبا 18 میلیون نفر در جهان را شامل می‌شود، به بیماری‌های ناشی از فقر نسبت داده می‌شود. این بیماری‌ها شامل ایدز، مالاریا، سل، سرخک، پنومونی و غیره می‌باشد.

بیشتر بخوانید: چگونه فقر را ریشه کن کنیم ؟

 

• بهداشت نامناسب

فقر باعث بدتر شدن سلامتی فرد می‌گردد. یک اصطلاح جدید به نام "بیماری‌های ناشی از فقر" وجود دارد که اشاره به بیماری‌هایی دارد که افراد فقیر را بیشتر از افراد ثروتمند تحت تاثیر قرار می‌دهد. اکثر این بیماری‌ها به کمبود مراقبت‌های بهداشتی اولیه نسبت داده می‌شود.

• آموزش

در حالی‌که کودکانی که در فقر مطلق زندگی می‌کنند، نمی‌توانند به تحصیلات ابتدایی نیز دسترسی داشته باشند، اما افرادی که در فقر نسبی زندگی می‌کنند، به دلیل عدم توانایی در پرداخت هزینه‌های مربوط به تحصیلات ابتدایی و یا دبیرستان توسط خانواده‌هایشان یا به دلیل داشتن مسئولیت‌های خانوادگی، مجبور به ترک تحصیل می‌شوند.
بین فقر و آموزش ارتباطاتی وجود دارد، فقدان آموزش یکی از مهم‌ترین علل فقر در جهان می‌باشد. واضح است که متوسط درآمد فردی که در دوران دبیرستان ترک تحصیل کرده در مقایسه با فردی که تحصیلات عالیه دارد، کمتر می‌باشد.
اثرات فقر بر رشد و تکامل کودک در کلاس درس اغلب در قالب اعتماد به نفس پایین دیده می‌شود. واقعیت این است که کودکانی که خانواده‌های ثروتمندی دارند، منابع بیشتری در اختیار دارند و بنابراین این کودکان می‌توانند احساس بدی را در کودکانی که در فقر زندگی می‌کنند، ایجاد کنند.
فقر منجر به بروز اختلاف طبقاتی اجتماعی شده و این موضوع باعث شده تا کودک فقیر محیط آموزشی را رها کرده و به رفتارهای ضد اجتماعی روی آورد، بنابراین، فقر جدی‌ترین موضوع اجتماعی بوده که جهان امروزی با آن مواجه می‌باشد.
نرخ فقر در آمریکا در طی سه سال گذشته در حدود 15 درصد باقی مانده، حتی در سال 2013 این میزان کاهش قابل توجهی نیز پیدا کرد. در حالی‌که این موضوع می‌تواند امیدوار کننده باشد، اما از ایده آل‌ها فاصله دارد. بنابراین، نیاز به تمرکز بر روی شناسایی راه حل‌های مربوط به مسائل مرتبط با فقر و اجراء این راه حل‌ها جهت برطرف کردن این مشکل اجتماعی وجود دارد.
منبع مقاله : برگرفته از سایت اپینیون فرانت
 
 


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما