احساس شادي را در خودمان پرورش دهيم

شادي يك احساس ناب و جوان‌كننده است. اين خود ما هستيم كه تصميم مي‌گيريم و انتخاب مي‌كنيم كه شاد باشيم يا خير. بدون‌توجه به شرايط يا اتفاقاتي كه براي‌مان روي مي‌دهد، مي‌توانيم شادي را انتخاب كنيم. كساني‌كه منتظر وقوع رويدادي شاد هستند تا به تبعيت از آن به شادي برسند،
يکشنبه، 7 آذر 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
احساس شادي را در خودمان پرورش دهيم

احساس شادي را در خودمان پرورش دهيم
احساس شادي را در خودمان پرورش دهيم


 

تهيه و تنظيم: عبدالرسول كريمي




 
شادي يك احساس ناب و جوان‌كننده است. اين خود ما هستيم كه تصميم مي‌گيريم و انتخاب مي‌كنيم كه شاد باشيم يا خير.
بدون‌توجه به شرايط يا اتفاقاتي كه براي‌مان روي مي‌دهد، مي‌توانيم شادي را انتخاب كنيم. كساني‌كه منتظر وقوع رويدادي شاد هستند تا به تبعيت از آن به شادي برسند، همواره به شرايط و رويدادهاي بيروني وابسته خواهند بود. آنها گرچه ممكن است در رويارويي با رويدادهاي خوشايند شاد شوند، اما از آنجا كه رويدادهاي ناخوشايند نيز در دل حوادث زندگي جاي دارند، دير يا زود شادماني را ازدست مي‌دهند و غمگين اندوهناك مي‌شوند. پس بايد به دنبال شادي بود و آن را انتخاب كرد آن هم بدون درنظر گرفتن شرايط بيروني. درذيل تكنيک‌هايي جهت احساس شادماني مورد بحث قرار مي‌گيرد:

1. در زمان حال زندگي كنيم:
 

براي شادمان بودن لازم است در لحظه زندگي كنيد. گذشته و آينده را كنار بگذاريد حال را پررنگ و گذشته و آينده را كمرنگ جلوه دهيد. به گفته‌ي سهراب سپهري: «زندگي آب‌تني كردن در حوضچه‌ي اكنون است.»

2. افكار منفي را از ذهن دور كنيد:
 

افكار منفي از شما انرژي مي‌گيرند، خلق شما را هم مي‌ريزند و سبب مي‌شوند احساس كسالت، اضطراب، غم و يأس كنيد مهمتر از همه اينكه افكار منفي، شادماني را از قلب شما مي‌ربايند. پس آنها را كنار بگذاريد.

3. ديگران را شاد كنيد:
 

اگر مي‌خواهيد شادمان باشيد، ديگران را شاد كنيد. لازم نيست پول زيادي خرج كنيد يا كارهاي دشوار و پيچيده انجام دهيد. با انجام فعاليت‌هاي ساده نيز مي‌توانيد ديگران را خوشحال كنيد.

4. كمال‌گرايي را كنار بگذاريد:
 

كمال‌گرايي در ما توقع بيش از اندازه ايجاد مي‌كند، هم نسبت به خودمان و هم نسبت به ديگران كمال‌گرايي آرامش را سلب مي‌كند و رابطه‌مان را با ديگران مختل مي‌كند، زيرا به دليل توقع زياد هميشه از آنها دلخور و ناراضي هستيم. يكي از راههاي رسيدن به شادماني اين است كه كمال‌گرايي را كنار بگذاريم حدّ تعادل را رعايت كنيم.

5. خود را بشناسيد:
 

شناخت توانايي‌ها و نقاط ضعف خود و پذيرفتن همه‌ي آنها، احترام قائل شدن براي خود در هر شرايطي و حفظ احترام و ارزشمندي ذاتي، توجه به فرد و نيازهاي خود و ارضاي آنها، همگي مي‌توانند ما را به سمت شادماني گرايش دهند.

6. اميدوار باشيد:
 

چراغ اميد را در قلب‌تان هميشه روشن نگه داريد. اميد به هر چيزي در زندگي‌تان، اميد به بهتر شدن اوضاع و مانند آن. به اين ترتيب شادي را با تمام وجود لمس خواهيد كرد.

7. باورهاي غلط را از خود دور كنيد:
 

هميشه به خود تلقين كنيد كه من مي‌توانم، اين شايستگي را دارم و اين عبارات را هميشه تكرار كنيد. بيان اين عبارات به انسان احساس شادي و آرامش مي‌دهد.

8. تنهايي را از خود دور كنيد:
 

درجمع باشيد، حضور در جمع و خود را در غم و اندوه ديگران و در شادي آنها شريك ساختن احساس شعف و شادماني را درانسان فزوني مي‌بخشد.

9. روابط دوستانه‌ي خود را گسترش دهيد:
 

راههاي زيادي وجود دارد تا ازطريق آن بتوانيد روابط دوستانه‌ي خود را گسترش دهيد. اين راهها عبارتند از:
- به خود يادآور شويد كه تنهايي شما براي هميشه ادامه نخواهد داشت.
- در برنامه‌ي روزانه‌ي خود ترتيبي اتخاذ كنيد كه با افراد ديگر در ارتباط باشيد.
- خود را در موقعيت‌هايي قرار دهيد كه در خلال آن با افراد جديد آشنا شويد و درفعاليت‌هايي شركت كنيد كه به آنها علاقه داريد.
- در فعاليت‌هاي اجتماعي بيشتر شركت كنيد. شركت در گروه‌هاي مختلف اجتماعي به هوشبهر اجتماعي شما نيز كمك مي‌كند.
- در زمينه‌ي مهارت‌هاي اجتماعي دانش و اطلاعات بيشتري كسب كنيد. تمرين كنيد براي اينكه ديگران را بشناسيد آنها هم شما را بشناسند.

10. با احساس تنهايي مقابله به مثل كنيد:
 

تنهايي به مثابه‌ي سمي است كه آرام‌آرام، ذرات وجود آدمي را فرا مي‌گيرد. به خود بگوييد، من فردي اجتماعي هستم و قرار نيست در تنهايي سير كنم. شركت در فعاليت‌هاي اجتماعي، آرامش عجيبي به انسان تزريق مي‌كند.

11. برداشت‌هاي غلط را از خود دور كنيد:
 

براي رسيدن به شادي بايد برداشت‌هاي غلط و منفي كه ذهن را آزار مي‌دهد از خود دور كنيد. بايد با افكار منفي مبارزه كرده و شادي را با تمام وجود لمس كرد. چون شادي و آرامش در كنار ماست اگر بخواهيم. از امروز شروع كنيم، چون فردا ممكن است كمي دير باشد.
منبع:مجله 7 روز زندگي شماره 78



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما