
تغذيه تحصيلي
نويسنده:الهه شکرالله بابايي
تاثير تغذيه بر يادگيري دانشآموزان
نکات مهم ايمني تغذيه دانشآموزان
2) حتيالمقدور شبها شام را زودتر ميل کنند و در ساعت معيني به رختخواب بروند تا صبحها زودتر از خواب بلند شوند و وقت کافي براي مصرف صبحانه را داشته باشند.
3) در وعده صبحانه استفاده از غذاهايي از قبيل نان و پنير و گردو، نان و کره و مربا، نان و تخممرغ همراه با يک ليوان شير و... توصيه ميشود.
4) حتما استفاده از ميانوعده فراموش نشود البته ميانوعدههايي مثل ميوههاي تازه و خشکباري مانند کشمش، خرما، انجير، پسته، بادام، گردو، توتخشک، نان و پنير و گردو، نان و تخممرغ و شير و کيک، شير و کلوچه، ساندويچ مرغ و عدسي و... توصيه ميشود.
5) سعي کنند مصرف شکلات، شيريني، نوشابههاي گازدار، ساندويچ سوسيس و کالباس، پفک، چيپس، لواشک، آلوچه، يخمک، پاستيل و... را محدود کنند زيرا استفاده بيرويه از اين مواد علاوه بر اينکه باعث مستعد شدن کودک به ابتلا به بيماريهاي قلبي و عروقي، ديابت، چاقي و ... ميشود به دليل آنکه سيري کاذب و کماشتهايي به دنبال دارد جايگزين يک وعده اصلي غذا شده و در نتيجه دانشآموز دچار کمبودهاي تغذيهاي و افت يادگيري خواهد شد.
6) سعي کنند از هلههولههايي مثل کيک و بيسکوييت و شکلات کمتر استفاده کنند زيرا باقي ماندن اين مواد روي دندانها باعث پوسيدگي آنها ميشود لذا پس از مصرف چنين موادي حتما دندانها را خوب بشويند و يا لااقل کمي آب بنوشند.
7) از خريد مواد غذايي که توسط دورهگردها به فروش ميرسد جدا خودداري نمايند زيرا موادي که اغلب به وسيله اين افراد عرضه و توزيع ميشوند بسيار آلوده است و اصول بهداشتي در تهيه آن رعايت نشده و گرد و غبار و دود محيط هم اغلب با اين مواد غذايي آميخته ميشود که براي سلامت مضر است.
8) هيچگاه از افراد غريبه مواد غذايي قبول نکنند زيرا ممکن است آلوده و خطرناک باشند.
9) سعي کنند موادغذايي را به اندازه نياز خود مصرف نمايند و از افراط و تفريط دوري کنند.
10) قبل از خوردن مواد غذايي حتما دستهاي خود را با آب و صابون بشويند.
11) در هنگام خريد موادغذايي به تاريخ توليد و تاريخ انقضاي آن توجه کنند.
منبع:www.salamat.com