وضعيت کتاب و کتابخواني در کشور
مقام معظم رهبری(مدظله العالی) می فرمایند:
متأسفانه کتابخواني، جز در بين يک عده از اهل علم و اهل تحصيل و کساني که به طور قهري با کتاب سروکار دارند، يک کار رايج و روزمره به حساب نمي آيد؛ در حالي که کتابخواني بايد مثل خوردن و خوابيدن و ساير کارهاي روزانه، در زندگي مردم وارد بشود.
من مي گويم بايستي جوانان، پيران، مردان، زنان ، شهريها، روستاييها و هر کسي که با کتاب مي تواند ارتباط برقرار کند، بايد کتاب را در جيبش داشته باشد و تا يک جا بيکار نشست - مثل اتوبوس، تاکسي، مطب پزشک، اداره، در دکان وقتي که مشتري نيست، در خانه به هنگام اوقات فراغت - کتاب را دربياورد و بخواند.
البته سؤالي در اين جا مطرح مي شود: آيا کتاب براي همه ي قشرهاي سني و تحصيلي و علمي داريم، يا نه؟ ممکن است پاسخ به اين سؤال سخت باشد. لذا من از دستگاههاي موظف براي اين کارها - مثل سازمان تبليغات ، وزارت ارشاد، دانشگاهها - خواهش مي کنم که گروههاي متخصص و افراد صاحب نظري را بگمارند، تا براي همه ي قشرهاي سني و درجات تحصيلي و علمي و سوادي مختلف، کتاب معين و معرفي کنند و يا تهيه نمايند. اين ، جزو کارهاي ماست .
علي اي حال، مسأله ي کتاب، مسأله ي خيلي مهمي است.
سفارشي هم به ناشران مي کنم . اگر چه خوب است که کتاب را در کاغذها و جلدهاي اعلا چاپ کنند، اما بعضي از کتابهايي که مشتري زيادي دارد، چاپ عمومي و مردمي هم برايش داشته باشند؛ يعني با کاغذ کاهي و البته با چاپ خوانا منتشر کنند. چاپ بايد خوب باشد؛ اما روي کاغذ کاهي بزنند و به ميزان زيادي توزيع کنند، تا ارزانتر تمام بشود و افراد متعدد و زيادتري بتوانند از آنها استفاده کنند.
منبع:حديث ولايت، جلد چهارم، ص 178-176
/ع