دوران يائسگي مردان

آندروپوز يا يائسگي آقايان وقتي اتفاق مي‌افتد که آنها دچار تغييراتي در دستگاه توليد مثل خود مي‌شوند و اين تغييرات به بروز اختلالاتي در نعوظ آنها منجر مي‌شود. در اين حالت، فعاليت بيضه‌هاي آنها (از نظر ساخت هورمون‌هاي جنسي) افت مي‌کند و اين امر باعث کاهش فعاليت جنسي و در مواردي، باعث کاهش اعتماد به نفس آنها
يکشنبه، 28 فروردين 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
دوران يائسگي مردان

دوران يائسگي مردان
دوران يائسگي مردان


 

ترجمه: مژگان کريمي




 

آقايان هم يائسه مي‌شوند؟
 

آندروپوز يا يائسگي آقايان وقتي اتفاق مي‌افتد که آنها دچار تغييراتي در دستگاه توليد مثل خود مي‌شوند و اين تغييرات به بروز اختلالاتي در نعوظ آنها منجر مي‌شود. در اين حالت، فعاليت بيضه‌هاي آنها (از نظر ساخت هورمون‌هاي جنسي) افت مي‌کند و اين امر باعث کاهش فعاليت جنسي و در مواردي، باعث کاهش اعتماد به نفس آنها مي‌شود. اين مساله گهگاه به اضطراب آقايان مي‌انجامد و در نتيجه اضطراب نيز مجدداً توليد آندروژن‌ها (هورمون‌هاي مردانه) کاهش مي‌يابد و اين سيکل معيوب، مرتبا تکرار و تقويت مي‌شود.
آندروپوز يا يائسگي در مردان يک فرآيند طبي سالمندي و يک موقعيت فيزيکي شبيه يائسگي در زنان است که معمولا از سن 45 سالگي به بعد بروز مي‌کند. در اين فرآيند سطح هورمون تستوسترون که يکي از اصلي‌ترين هورمون‌هاي مردانه (آندروژن) است به طور پيوسته کاهش مي‌يابد و مرد علايمي‌ نظير گرگرفتگي، افسردگي و تغييرات خلق و خوي را تجربه مي‌کند. علاوه بر فرآيند طبيعي سالخوردگي و افزايش سن عواملي نظير برخي از بيماري‌هاي قلبي، استفاده طولاني مدت از برخي داروها، افسردگي، چاقي که بر توليد هورمون تستوسترون تاثير دارند مي‌توانند آغازکننده زودرس آندروپوز باشند. عللي نظير از دست دادن اشتياق به کار و اخراج از کار، تغييرات ناگهاني در برخورد با خانواده، از دست دادن فرصت‌هاي مناسب در زندگي و ناتواني جسمي‌ از ديگر علايم اين مشکل هستند.

تستوسترون در بدن چه مي‌کند؟
 

همان‌طور که بيان شد علت اصلي بروز آندروپوز کاهش سطح تستوسترون در بدن است؛‌اما اين تستوسترون در بدن چه وظايفي بر عهده دارد؟ دو وظيفه زير از مهم‌ترين وظايف اين هورمون است:
• تستوسترون مسوول توانايي عملکرد جنسي مردان نظير توليد و آزادسازي اسپرم، داشتن رفتار جنسي نرمال و شروع فعاليت جنسي است.
2) ويژگي‌هاي جنسي ثانويه مانند توده ماهيچه‌اي بدن، موهاي بدن، بم شدن صدا و حالت بدن نيز تحت تاثير تستوسترون است.
بر همين اساس مي‌توان گفت کيفيت ژنتيکي اسپرم با افزايش سن کاهش مي‌يابد و حتي در درمان‌هاي تلقيح داخل رحمي ‌مورد استفاده در نازايي ميزان زمان لازم براي دستيابي به يک بارداري با افزايش سن به طور قابل‌ملاحظه‌اي کاهش مي‌يابد. لازم به ذکر است تستوسترون در بدن به دو حالت آزاد و متصل به گلوبولين يافت مي‌شود.
علايم يائسگي مرداناصلي‌ترين علامت آندروپوز خستگي و بي‌حوصلگي است. افسردگي، خشم، افزايش تحريک‌پذيري و کاهش فعاليت جنسي از بارزترين علايم آن است. تعداد زيادي از مردان داراي اين مشکل، کاهش تمايلات جنسي دارند. از ديگر علايم مي‌توان به تغيير در اندام‌ها و کاهش توده ماهيچه‌اي بدن، گرگرفتگي، کاهش لذت از زندگي، کاهش حافظه و سطح کارايي، تکرار ادرار به خصوص در شب، يبوست، کاهش قد، ريزش مو و وجود دردهاي استخواني اشاره کرد.

دوران يائسگي مردان

درماني براي يائسگي مردانه
 

درمان جايگزيني با هورمون تستوسترون، استفاده از توليدات گياهي، رژيم غذايي مناسب، حمايت‌هاي روحي از سوي خانواده و داشتن خواب کافي و فعاليت‌هاي ورزشي منظم است. با توجه به برخي از علايم آندروپوز توصيه مي‌شود که در درمان گرگرفتگي بايد از چاي، قهوه، غذاهاي پرادويه و بسيار شيرين پرهيز نمود و از مايعات فراوان استفاده کرد. در نوسانات خلقي به دليل اختلال در سروتونين استفاده از حبوبات و غلات توصيه مي‌شود همچنين در مورد پوکي استخوان مصرف شير، سويا، ماست کم ‌چربي، ماهي آزاد، سبزيجات سبز رنگ و انجير و در مورد بيماري‌هاي قلبي مصرف غذاهاي حاوي روغن امگا3 مانند روغن ماهي آزاد بسيار سودمند است.
همان‌طور که مردان بايد در دوران يائسگي همسر خود را درک کنند، لازم است که زنان هم در صورت وقوع اين مشکل همسر خود را بيشتر مورد حمايت عاطفي خود قرار دهند. برقراري يک ارتباط صميمانه با همسر در اين موقعيت يکي از اساسي‌ترين مسايل است و مهم است که خانواده اين ارتباط را به طرق زير حفظ کند:
• سعي در فهميدن احساسات و اهداف همسر.
• گوش‌دادن به حرف‌هاي همسر، گفتن حرف‌هاي دلنشين و تحسين برانگيز و ايجاد دلگرمي.
• انجام مشورت در امور زندگي.
• تقاضا نکردن چيزي که مرد را تحت فشار قرار دهد.
• برنامه‌ريزي براي دوران بازنشستگي.
• انجام تفريحات سالم و مهيج.
• گذراندن اوقات بي‌کاري با دوستان.
• انجام مشاوره و معاينات جسمي.
• در نهايت اينکه آندروپوز، فصلي طبيعي از زندگي يک مرد است. يک مساله دروني است که مرد بايد آن را به عنوان يک واقعيت دوران ميانسالي بپذيرد و بداند مي‌تواند به طور کامل نقش پدر و همسر را در طي يا بعد از دوران آندروپوز ايفا کند.
منبع:www.salamat.com



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط