
عوامل وحدت و آسيب هاي آن(3)
مترجم: مولوي عبدالخبير صمداني فر
عامل وحدت
همه مؤمنان همانند شخص واحد هستند اگر در چشم او مشکلي پيش بيايد، همه بدن او درد مي کند و اگر در سر او مشکلي پيش بيايد، همه بدن او درد مي کند.
در حديث ديگري هست: «المؤمن للمؤمن کالبنيان يشدّ بعضه بعضاً»(2)
مؤمن در مؤمن همانند ساختماني است که قسمتي از آن، قسمتي ديگر را محکم مي سازد.
ببينيد چگونه دين مبين اسلام بين مسلمانان اتحاد ايجاد کرده است که همه آنها را يک بدن و يک ساختمان قرار داده است همان گونه کار در ساختماني با آجرهاي پايين آجرهاي قسمت بالا محکم با هم متصل اند به همين نحو با آجرهاي بالا، آجرهاي پايين هم با يکديگر متصل مي باشند. هنگامي که مسلمانان بدين گونه اند چگونه اذيت و آزار و خسارت وارد نمودن به او جايز خواهد بود.
از ابوهريره روايت است که حضرت رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم فرموده است: «المسلم اخو المسلم لا يظلمه و لايخذله و لايحقره و التقوي ههنا و يشير الي صدره ثلث مرار بحسب امره من الشر ان يحقّر اخاه المسلم کل المسلم علي المسلم حرام دمه و ماله و عرضه»(3)
مسلمان برادر مسلمان است به او ظلم نمي کند و نه او را رسوا مي کند و نه او را تحقير مي نمايد. تقوي اينجاست اينجا است به طرف قلب سه بار اشاره مي کند براي بد بودن شخصي اين کافي است که برادر مسلمان خود را تحقير نمايد. بر هر مسلماني احترام مسلمان فرض است و ريختن او و خوردن مال او و بردن آبروي او، بر او حرام است.
در حديث ديگري آمده است: «معلون من ضار مؤمناً او مکر به»(4) کسي که مؤمني را خسارت و فريب بدهد ملعون است.
حقوق مسلمان
1.زماني که مريض شود او را عيادت کند، 2.وقتي که بميرد در تشييع جنازه اش شرکت نمايد، 3.هنگامي که او را دعوت کرد، دعوت او را بپذيرد، 4.زماني که او عطسه زد، جواب او را بدهد، 5.به او نصيحت کند چه حاضر باشد چه غايب.
در حديث مزبور حقوق مسلمان ذکر شده است که يکي از آنها عبارت است از «ينصح له اذا غاب لو شهد» که مسلمان، برادر مسلمان خود را چه حاضر باشد چه غايب، نصيحت کند و در هر شرايطي در جهت منفعت او گام بردارد زيرا به هيچ وجه اذيت او جايز نمي باشد اما متأسفانه امروزه مشاهده مي شود که برخي از مسلمانان نه تنها آماده ظلم، خيانت و زورگيري اموال برادر مسلمان خود مي باشند بلکه تشنه ريختن خون او نيز هستند. اگر از فرامين روشن قرآن و حديث پيروي مي کردند امروزه نه تنها نسبت به همديگر احساس يکپارچگي و برادري مي نمودند بلکه در مقابل دشمنان نيز همانند ديوار آهنين مي ايستادند.
آفت طمع
غاصب، سارق و خائن مسلمان (واقعي) نيستند
از ابوهريره روايت است که حضرت پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله و سلم فرموده است: زاني هنگام زنا کردن مسلمان نيست شرابخوار هنگام شراب خوردن مؤمن نيست و کسي که در حال غصب مال ديگري هست ولي در عين همه به او چشم دوخته اند، مسلمان نيست و فردي که در حال خيانت کردن در مال غنيمت مي باشد، مسلمان نيست لذا از اين گناهان اجتناب کنيد از اين گناهان بپرهيزيد.
از انس روايت است که حضرت رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم فرموده است: «من انتهب فليس منا»(6) کسي که مال ديگري را با زور ببرد از ما نيست. از عبدالله ابن عباس روايت است که حضرت رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم فرموده: «ليس منا من انتهب اسلب او اشار بالسلب» کسي که مال ديگري را خودش با زور ببرد يا ديگري را دستور دهد از ما نيست.
دقت کنيد که درباره غاصب، حضرت رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم مي فرمايد: او از ما نيست اگر چه مال دنيا خيلي شيرين و دوست داشتني است اما او اصلاً فکر نمي کند که حضرت پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله و سلم او را از امت اسلامي اخراج کرده است.
گروگان گرفتن و تاوان خواستن حرام است
به نظر مي رسد بزعم گروگان گيران با اين روش پول خواستن جايزه و حلال است زيرا گمان مي کنند ظاهراً طرف مقابل با رضايت خود تاوان پرداخته و گروگان خويش را آزاد مي نمايد اما آنها بايد بدانند اين طرز تفکر احمقانه و صدرصد غلط است چرا که زماني مال کسي حلال مي شود که او کاملاً با رضايت خود آن را بدهد در اين زمينه حضرت رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم فرموده است: «الا لا تظلموا الا لايحل مال امرء الا بطيب نفس منه»(8) آگاه باشيد ظلم نکنيد آگاه باشيد حلال نمي شود مال کسي مگر با رضايت خاطر او هر فرد متيني مي داند که گروگان (يا فاميل او) براي آزادي فرزند خود به گروگان گيران باج مي دهد، هيچ گاه آن را با رضايت خود نمي دهد بلکه به علت فشار روحي و رواني آن را مي پردازد و چنين کاري از ديدگاه دين مبين اسلام حرام مي باشد.
پاداش درآمد حرام
هر کس که مال از طريق حرام کسب نموده و آن را در راه خدا صدقه نمايد، در درگاه احديت مورد پذيرش واقع نمي شود و اگر آن را براي خانواده اش خرج کند، برکت نخواهد داشت و اگر آن را به عنوان ترکه براي بازماندگان بجا بگذارد، آن سبب رفتن او به آتش جهنم خواهد بود.
از جابر روايت است که حضرت رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم فرموده است: «لا يدخل الجنة لحم نبت من السحت و کل لحم نبت من السحت کانت النار اولي به» گوشتي که از مال حرام تغذيه شده است در بهشت نمي رود و هر گوشتي که از مال حرام پرورش يابد، براي آن، آتش جهنم بهتر است.
از ابوبکر روايت است که حضرت پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله و سلم فرموده است: «لا يدخل الجنة جسد غذي بالحرام» بدني که از مال حرام تغذيه شده است به بهشت نمي رود. از عبدالله ابن عمر روايت است که حضرت رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم فرموده است: «من اشتري ثوباً بعشرة دراهم و فيه درهم حرام لم يتقبل الله له صلاة مادام عليه»(10)
کسي که پارچه اي به درهم بخرد و در آن يک درهم از طريق حرام بدست آمده است تا زماني که از آن استفاده مي کند، نماز او مورد قبول خداوند متعال نمي شود.
گرفتن و دادن رشوه موجب نفرين مي شود
کساني که از طريق خيانت، سرقت، زورگيري، رشوه و گروگان گيري و از راه هاي نامشروع ديگر امرار معاش مي کنند بايد در اين زمينه تدبر نمايند؛ چه اينکه آنها اموال را به عنوان ترکه براي بازماندگان رها مي کنند اما خودشان در جهنم مي روند و اين کار چقدر احمقانه است.
علت بي برکتي در جامعه اسلامي
گمراهي عجيب
آيا ما مسلمان هستيم؟
پينوشتها:
1.مشكوة، ص 422.
2.صحيح بخاري، ج 1، ص 123؛ صحيح مسلم ج 8، ص 20.
3.صحيح مسلم، ج 8، ص 11.
4.سنن ترمذي، ج 3، ص 223.
5.صحيح بخاري، ج 3، ص 107؛ صحيح مسلم، ج 1، ص 54.
6.مسند احمد، ج 3، ص 312.
7.تمهيد عبدالبر، ج 20، ص 162.
8.مسند احمد، ج 5، ص 72.
9.سنن دارمي، ج 2، ص 318.
10.مجمع الزوائد ،ج 10، ص 293.
11.مسند احمد، ج 2، ص 190.
12.اعراف، 96.
13.لازم به يادآوري است كه علما و محققان شيعه و اهل سنّت بر حفظ قرآن از تحريف معتقدند و همواره در كتاب هاي خود بشدت با آن مبارزه كرده اند و نظريه را مطرود مي دانند و اصحاب پيامبر را جز كساني كه به ظاهر اسلام آورده اند و از طريق نفاق نفوذ كرده اند، مسلمان مي دانند.(مترجم)
/ج