علائم کمبود مواد غذايي در بدن

با اين که در برنامه روزانه مصرف ۵ وعده ميوه و سبزي توصيه مي شود، اما اغلب ما با کمبود ويتامين و مواد معدني مواجهيم. نتايج بررسي هاي اخير نشان مي دهد مصرف مکمل هاي روي، سرعت بهبود سرماخوردگي را ۴۰ درصد افزايش مي دهد. در اين مطلب به نقل از «Readers digest» به چند بيماري که بر اثر کمبود ويتامين ها و مواد معدني بروز مي کند، اشاره شده است.
سه‌شنبه، 19 مهر 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
علائم کمبود مواد غذايي در بدن

علائم کمبود مواد غذايي در بدن
علائم کمبود مواد غذايي در بدن


 





 
با اين که در برنامه روزانه مصرف ۵ وعده ميوه و سبزي توصيه مي شود، اما اغلب ما با کمبود ويتامين و مواد معدني مواجهيم. نتايج بررسي هاي اخير نشان مي دهد مصرف مکمل هاي روي، سرعت بهبود سرماخوردگي را ۴۰ درصد افزايش مي دهد. در اين مطلب به نقل از «Readers digest» به چند بيماري که بر اثر کمبود ويتامين ها و مواد معدني بروز مي کند، اشاره شده است.
* خستگي: بر اثر کمبود آهن به وجود مي آيد و علايمي مانند ضعف، تمرکز، کم اشتهايي، رنگ پريدگي و تيرگي دور چشم را به همراه دارد. مصرف روزانه توصيه شده آهن ۱۵ ميلي گرم براي زنان و8.7 ميلي گرم براي مردان است. آهن براي تشکيل گلبول هاي قرمز که اکسيژن را به تمام بدن مي رساند، لازم است. اين کمبود در زنان به ويژه در دوران قاعدگي، افرادي که از خون ريزي خفيف روده رنج مي برند يا کساني که آسپرين مصرف مي کنند ديده مي شود. منبع آهن، گوشت قرمز، تخم مرغ، سبزي برگ سبز و ويتامين است که به جذب آهن نيز کمک مي کند. بنابراين براي جذب آهن همراه غذاي گوشتي آب پرتقال طبيعي ميل کنيد.
* خارش پوست: نشانگر کمبود روي است و علايم ديگر آن نيز ايجاد خط هاي سفيد روي ناخن و زخم هايي است که به کندي بهبود پيدا مي کند. مصرف روزانه ۷ ميلي گرم روي به زنان و 9.5 ميلي گرم به مردان توصيه شده است. روي در تشکيل سلول هاي جديد و آنزيم ها و بهبود زخم ها و توليد اسپرم سالم موثر است. طبق گزارش سازمان بهداشت جهاني، يک سوم جمعيت جهان دچار کمبود روي هستند. گياه خواران بايد بدانند، غلات حاوي ماده شيميايي به نام «فيتاتس» مانع جذب روي مي شود. مصرف مکمل هاي آهن نيز مانع از جذب روي مي شود.
ميوه هاي مغزدار، غلات سبوس دار، ماهي ساردين و گوشت قرمز منبع عالي روي است.
* آزردگي زبان؛ نشانگر کمبود ويتامين B12 است و علايم ديگر نيز مانند خشکي و ترک پوست دور دهان و بيني دارد. مصرف روزي 1.1 ميلي گرم ويتامين B12 به زنان و 1.3 ميلي گرم به مردان توصيه شده است. منبع آن شير و تخم مرغ است.
* کمردرد و پادرد: نشانه کمبود ويتامين D است و علايم ديگر آن درد در ناحيه لگن و شکنندگي استخوان است. مصرف روزانه 1.1 ميکروگرم به همه افراد توصيه مي شود. ويتامين D به رشد استخوان کمک مي کند. اين ويتامين در جذب کلسيم در روده موثر است و براي حفظ سلامت سيستم ايمني بدن نيز لازم است. همه افراد به خصوص زنان مسن و کودکان به ويتامين D نياز دارند.
منبع عالي ويتامينD، نور خورشيد است. با قرار گرفتن ۳ روز در هفته به مدت نيم ساعت در معرض نور خورشيد، ويتامين D کافي ذخيره مي شود.
* عفونت هاي مکرر: کمبود سلنيم باعث عفونت مکرر مي شود.
مصرف روزانه ۷۵ ميکروگرم به مردان و ۶۰ ميکروگرم به زنان توصيه شده است سلنيم سيستم ايمني بدن را تقويت مي کند، سلول ها را در برابر آسيب ها محافظت و با سرطان نيز مقابله مي کند. نتايج بررسي هاي محققان ايتاليايي نشان مي دهد، کمبود سلنيم روي کيفيت اسپرم نيز تاثير مي گذارد. منبع آن، کره، سير، غلات، تخمه کدو، ماهي، قلوه، جگر، کشمش، گردو، انگور قرمز و گوشت گاو است.
*اضطراب و بي قراري غيرعادي نشانه کمبود منيزيم است.
مصرف روزي ۳۰۰ ميلي گرم به مردان و ۲۷۰ ميلي گرم به زنان توصيه شده است . اين ماده به بدن کمک مي کند تا غذا را به انرژي تبديل کند، منيزيم سلامت غده پاراتيروئيد موجود در گلو را که هورمون هاي مهمي را براي سلامت استخوان فراهم مي کند، تامين مي کند. منيزيم براي حفظ سلامت استخوان و دندان که ۶۰ درصد از مقدار کل منيزيم موجود در بدن را مصرف مي کند، لازم است، اين عنصر در انتقال پيام هاي عصبي، انقباض عضلات و تنظيم دماي بدن موثر است.
زنان در دوران قبل از يائسگي و افراد مسن براي حفظ سلامت استخوان به اين عنصر نياز دارند. مصرف ۹۰ گرم اسفناج سه چهارم نياز روزانه به منيزيم را تامين مي کند. منيزيم در بادام و نان سبوس دار نيز موجود است.
* زخم دهان و سرماخوردگي و عفونت هاي مکرر، پوسته پوسته شدن پوست و شوره سر نشانه کمبود ويتامين A در بدن است که مصرف روزي 0.7 ميلي گرم به مردان و 0.6 ميلي گرم به زنان توصيه شده است.
ويتامين A با عفونت مقابله مي کند، بينايي را تقويت مي کند و پوست را سالم نگه مي دارد.
به زنان باردار مصرف مکمل هاي حاوي ويتامين A يا جگر توصيه نمي شود زيرا خطر نقص مادرزادي جنين را افزايش مي دهد.
نتايج تحقيقات نشان مي دهد، مصرف بيش از 1.5 ميلي گرم ويتامين A در روز، در درازمدت روي استخوان تاثير مي گذارد و در سنين بالا احتمال شکستگي را افزايش مي دهد. منبع خوب اين ويتامين آب هويج،جگر، تخم مرغ، پنير و ماست است.

منبع:http://www.khorasannews.com
ارسال توسط کاربر محترم سایت : hasantaleb




 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما