عجایب دنیای ژنتیک

برخی از آزمایشات عجیب محققان، می توانند تهدیدی جدی برای دنیا به حساب بیایند یا اینکه جهان هستی را نجات بدهند
سه‌شنبه، 7 شهريور 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
عجایب دنیای ژنتیک
عجایب دنیای ژنتیک

 


نویسنده: ندا بهجتیان



 
برخی از آزمایشات عجیب محققان، می توانند تهدیدی جدی برای دنیا به حساب بیایند یا اینکه جهان هستی را نجات بدهند
امروزه دردنیای پزشکی اتفاقات عجیب و غریب بسیاری رخ می دهد که برخی بسیار مفید و نجات بخش و برخی ممکن است حتی خطرآفرین باشند که با مخالفت های بسیاری نیز روبه رو می شوند. علم ژنتیک به کمک دانشمندان آمده و آنها با حذف یا تغییر بعضی از ژن ها، می توانند حتی بیماری هایی را که در گذشته راه درمانی نداشتند، مداوا کنند.

بز عنکبوتی

وقتی صحبت از پیوند بز و عنکبوت به میان می آید، به نظر تنها یک شوخی است اما این یکی از تحقیقاتی است که یک گروه محقق در کبک کانادا روی آن کار می کنند تا موجودی جدید خلق کنند. آنها معتقدند تارهای انعطاف پذیر عنکبوت حتی از طلا با ارزش تر است؛ این تارها اصطلاحا تارهای نقره ای هم نامیده می شوند. این محققان با تزریق ژن عنکبوت به بز، درصدد تولید شیری هستند که حاوی پروتئین خاصی است و پس از انجام یک سری مراحل، به تارهای با ارزش عنکبوت تبدیل می شود. آنها ادعا می کنند که این مواد ارزش زیادی داشته و در زمینه های مختلف علمی قابل استفاده است.
عجایب دنیای ژنتیک

زندگی دوباره یک موش

یک گروه از دانشمندان ژاپنی توانستند موشی را که 16 سال در فریزر نگهداری و منجمد شده بود. دوباره زنده کنند. این آزمایش اولین بار در دنیا با موفقیت انجام شده و موش دوباره زنده شد. آنها معتقدند که شاید با این روش بتوانند حیوانات منقرض شده ای از قبیل ماموت ها را هم زنده کنند که البته این کار با مخالفت شدید منتقدان مواجه شده و آنها این کار را تهدیدی برای دنیا می دانند. برای گسترش این علم، از برخی حیوانات که به صورت یخ زده در شرایطی خاص نگهداری می شدند. استفاده می شد تا در صورت لزوم بتوان از برخی اجزای زنده بدنشان استفاده کرد.
عجایب دنیای ژنتیک

تولید مردمک چشم

محققان دانشگاه وارویک در انگلستان، توانستند با تحقیق روی چشم سوم قورباغه مردمک چشم را بازسازی کنند تا از این طریق به انسان های نابینا توانایی دوباره دیدن ببخشند. چشم سومی قورباغه در واقع از سلول های چشم تشکیل شده و نوعی حسگر نور است و تمام بخش های یک چشم را دارد. دانشمندان با برداشتن این سلول بنیادی از چشم سوم قورباغه، توانستند هشت سلول چشم را بازسازی کنند و پس از مدتی متوجه شدند که این سلول در حال رشد و تکامل است. آنها با این روش توانستند یک موش نابینا را درمان کنند.
عجایب دنیای ژنتیک

ژن درمانی

دانشمندان معتقدند که امکان دارد بیماری شیزوفرنی که نوعی اختلال روانی است، بر اثر کم یا زیاد شدن ژن های بدن به وجود بیاید. آنها امروزه علت این بیماری را عوامل ژنتیکی می دانند و معتقدند که دلیل اصلی ایجاد اختلال در ژن های افراد است. این ژن ها باعث حذف یا افزایش دی ان ای می شوند و همچنین سیر طبیعی مغز را دچار مشکل می کنند و باعث مرگ سلول های اصلی می شوند. محققان دانشگاه واشنگتن وآزمایشگاه هاربر در نیویورک، با حذف یا تکثیر این ژن های مخرب در برخی از این بیماران توانستند به بهبود 15درصدی آنها کمک کنند.
عجایب دنیای ژنتیک

واکسن مالاریا

محققان موسسه والتروالیزا، اولین واکسن مالاریا را با کمک علم ژنتیک و حذف دو کد ژنتیکی انگل این بیماری ساختند. برای تولید این واکسن، دو ژن بسیار مهم را که کشنده هستند، از انگل مالاریا حذف کرده و طی یک دوره، از ایجاد عفونت در خون و کبد جلوگیری کردند. این واکسن تا به حال روی بدن انسان آزمایش نشده ولی دانشمندان معتقدند که تاثیری مثبت خواهد داشت. این واکسن سیستم ایمنی بدن را یافته و میکروب وارد شده به بدن از طریق پشه آنوفل را از بین می برد. بودجه این طرح تحقیقاتی از طریق بیل گیتس و همسرش تامین شده است.
عجایب دنیای ژنتیک

دختران صورتی، پسران آبی

بررسی ها نشان می دهد که دختران به رنگ صورتی علاقه داشته و پسران رنگ آبی را ترجیح می دهند اما هیچکس دلیل آن را نمی داند. پس از تحقیقاتی که دکتر هربرت و یازوهینگ بین 208 داوطلب 20 تا 26 ساله در چین و انگلستان انجام دادند، مشخص شد که پسران آبی کمرنگ و دختران صورتی را بیشتر می پسندند. تحقیقات آنها نشان داده که هیچ یک از افراد رنگ ها را یک جور نمی بینند و قدرت تشخیص در هر فرد متفاوت است.
همچنین عوامل ژنتیکی می تواند تاثیر عجیبی در انتخاب رنگ داشته باشد. اعضای تیم پزشکی با تغییر دادن برخی از عوامل ژنتیکی متوجه شدند که حتی می توانند علایق افراد به رنگ ها را نیز تغییر دهند.
عجایب دنیای ژنتیک

گاوی که شیر غنی شده دارد

دانشمندان سوئدی برای به دست آوردن شیر غنی شده از گاوها، درصدد ایجاد تغییرات ژنتیکی در این حیوانات هستند. شرکت فارمینگ با تزریق ژن خاصی به گاوهایش، توانسته تغییراتی در آنها ایجاد کند که شیرشان دارای پروتئین بسیار بالای انسانی باشد. این پروتئین ها به طور کلی در اشک و برخی نقاط دیگر بدن وجود دارند، نقش خیلی مهمی در سیستم ایمنی بدن ایفا می کنند و باعث بوجود آمدن آهن در بدن می شوند که این آهن نقش آنتی اکسیدان را دارد. هر 2هزار میلی گرم از ماده ای که در این شیر وجود دارد، در هر کیلو از وزن انسان تولید می شود. دانشمندان این ماده را بارها آزمایش کرده و معتقدند که هیچ ماده مضری برای انسان در آن وجود ندارد.
عجایب دنیای ژنتیک

شهر دوقلوها

در دهه 1960 میلادی شخصی به نام رودولف ویس به شهر «کاندیدو گودوی» در برزیل رفته و به عنوان دامپزشک کار خود را در این شهر آغاز کرد. پس از گذشت مدتی، به دلیل نبود پزشک در این شهر، او به مداوای بیماران هم می پرداخت و در این بین داروهای ترکیبی خاصی که بیشتر تزریقی بودند، برای زنان باردار تجویز می کرد. از همان زمان به بعد بود که میزان دوقلوزایی در این شهر به شدت افزایش یافت. این فرد یک پزشک جنایتکار نازی به نام فرشته مرگ بود که این کار را برای افزایش نژاد آریایی و به دستور رئیس خود هیتلر انجام داده و در واقع این شهر به یک آزمایشگاه مبدل ساخته بود. همه دوقلوهای این شهر موهایی بلوند و چشمانی آبی دارند.
عجایب دنیای ژنتیک

نهالی که درخت می شود

یک درخت به طور طبیعی در هر شش سال حدود سه متر رشد می کند. اما محققان دانشگاه ایالتی هند با تولید درختانی که سریع تر از حد معمول رشد می کنند، درصدد تولید مواد موجود در سوخت فسیلی هستند. این درخت ها در عرض یک سال به سه متر می رسند. آنها معتقدند چوب درختان می تواند بهترین جایگزین برای سوخت فسیلی باشد. همچنین با ترکیب دیواره های سلولی که لیگنین نامیده می شوند، ساختار گیاهی درختان را تغییر داده اند تا استخراج سلولز را کاهش دهند. سلولز قندی است که می تواند بهترین جایگزین سوخت فسیلی باشد. آنها تلاش می کنند از دانش ژنتیکی برای پیدا کردن روشی برای تبدیل کردن درختان به اتانول به عنوان جایگزینی بهتر برای سوخت های فسیلی استفاده کنند.
عجایب دنیای ژنتیک

سوسیس و کالباس با امگا3

تا به حال بسیار شنیده ایم که فرآورده های گوشتی از جمله سوسیس و کالباس، برای بدن مضر هستند. اما محققان دانشگاه هاروارد با تزریق ژنی مخصوص به گاوها موفق شده اند در بدن آنها نیز امگا3 تولید کرده و به همین خاطر این دانشمندان ادعا می کنند فراورده هایی که از گوشت این حیوانات تهیه می شوند نه تنها برای بدن مضر نبوده بلکه مانند گوشت ماهی برای بدن مفید هستند. چندی بعد آنها با تزریق ژنی دیگر توانستند باعث ایجاد امگا6 هم در گوشت این حیوانات شوند تا خاصیتی ضدسرطانی داشته باشند. این آزمایش هم اکنون در دانشگاه های پترزبورگ، میسوری و کلمبیا نیز در حال اجراست.
عجایب دنیای ژنتیک
منبع: نشریه ی همشهری سرنخ، شماره ی 89

 

 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط