حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی دو راهبرد حساس

اگر در این چند سال گذشته که رهبر معظم انقلاب محور نام‌گذاری سال‌ها را، مسائل اقتصادی قرار دادند، بیشتر به آن توجه می‌شد و دولت، التفات ویژه‌ای به آن داشت، مسائل و مشکلات اقتصادی که به گفته مقامات دولتی بیشتر آن به
دوشنبه، 26 فروردين 1392
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی دو راهبرد حساس
حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی دو راهبرد حساس

 

نویسنده: محمد صفری




 
اگر در این چند سال گذشته که رهبر معظم انقلاب محور نام‌گذاری سال‌ها را، مسائل اقتصادی قرار دادند، بیشتر به آن توجه می‌شد و دولت، التفات ویژه‌ای به آن داشت، مسائل و مشکلات اقتصادی که به گفته مقامات دولتی بیشتر آن به واسطه تحریم‌های غرب علیه ایران است، کمتر نمود می‌یافت و می‌توانستیم مسائل اقتصادی را به راحتی حل و فصل کنیم. گرچه گروهی از اقتصاد‌دانان و مقامات کشور سهم مدیریت اقتصادی را در ایجاد گرفتاری‌های اقتصادی بیشتر از تحریم‌ها می‌دانند. اما باز هم مواردی که رهبر معظم انقلاب در سال‌های گذشته به آن تاکید داشتند، مسائل و راهکارهایی بود تا اقتصاد کشور هر چه بیشتر سامان یابد.
اکنون که ایشان در پیام نوروزی، امسال را سال حماسه اقتصادی و حماسه سیاسی نام نهادند، به دولت کنونی که چند ماه به عمرش باقی است و دولت آتی که از مرداد ماه ۹۲ کار خود را آغاز خواهد کرد، فرض است تا همه همت و توان مدیریتی و فکری خود را جمع کنند تا دراین سال با دوری از حاشیه سازی و تنش‌های سیاسی و اقتصادی، سناریوهای از پیش تعیین شده دشمن خنثی شود.
اکنون با توجه به چنین نامگذاری از سوی رهبر انقلاب حساسیت این دو موضوع آشکارتر می‌شود. هر دو این نام‌ها یعنی حماسه اقتصادی و حماسه سیاسی از هم جدا نیستند و ارتباط مستقیم این دو مقوله و شکل‌گیری و پیاده سازی آنچه که حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (مدظله العالی) در بیاناتشان چه در پیام نوروزی و چه در سخنانشان در مشهد مقدس، می‌تواند بسیاری از مشکلات پدید آمده را از مقابل نظام اسلامی بردارد.
در حماسه اقتصادی اولویت اول باید براساس رفع مشکلات معیشتی مردم باشد «معیشت» همواره یکی از دغدغه‌هایی بوده است که مردم با آن درگیر هستند.
حتما آن روایت مردی از انصار که نزد پیامبر اکرم (صلّی الله علیه و آله) آمد و از ایشان کمک خواست را شنیده یا خوانده‌اید. حضرت از او پرسیدند در خانه چیزی داری، مرد گفت: گلیمی دارم و کاسه‌ای چوبین. رسول اکرم (صلّی الله علیه و آله) فرمودند: آنها را بیاور. حضرت رسول اکرم(صلّی الله علیه و آله) آنها را گرفتند و فرمودند: آیا کسی اینها را می‌خرد؟ مردی گفت: هر دو را به یک درهم می‌خرم. مرد دیگری گفت: دو درهم می‌خرم. حضرت دو درهم را گرفت و به مرد انصاری دادند و فرمودند: با یک درهم غذایی بخر و به خانواده‌ات بده و با درهم دیگر تیشه‌ای بخر و برایم بیاور.
سپس حضرت رسول اکرم (صلّی الله علیه و آله) به آن مرد گفت با این تیشه هیزم جمع کن و تا ۱۵ روز دیگر نزد من بیا.
مرد پس از دو هفته با ۱۰ درهم نزد رسول اکرم آمد. پیامبر اکرم (صلّی الله علیه و آله) فرمودند: این کار برایت از خواهش کردن بهتر است. خواهش کردن (تکدی) در روز قیامت به صورت لکه‌ای در چهره‌ات نمایان می‌شود.
این روش حضرت رسول اکرم (صلّی الله علیه و آله) در معیشت خود نشان از اهمیت کسب و کار حلال در میان مردمان است وگرنه ایشان می‌توانستند مبلغی را از اموال خود به مرد انصاری بدهند. اما این گونه نکردند.
موضوع دیگر حماسه سیاسی است. انتخابات ریاست جمهوری پیش‌رو مهمترین واقعه‌ای است که در سال۹۲ اتفاق می‌افتد. این انتخابات به واسطه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ که به فتنه کشیده شد، می‌تواند تلخی آن را که با حضور گسترده و حداکثری مردم هم همراه بود، شیرین کند. نکته مهم در این انتخابات، فضای باز سیاسی همراه با آرامش و امنیت در برگزاری آن است. رهبر انقلاب در بیاناتشان از ویژگی‌های انتخابات آتی سخن گفتند و راه را نشان دادند. حضور همه جریان‌ها و سلیقه‌های سیاسی معتقد به نظام اسلامی در انتخابات ریاست جمهوری از جمله نکات مهمی بود که ایشان به آن تاکید کردند. در این باره، مردم از میان این سلایق و جریان‌ها فردی را که ویژگی‌های لازم را دارد انتخاب خواهند کرد و انتخاب مردم هم باید مورد تمکین همه جریان‌ها قرار گیرد.
انتخابات ریاست جمهوری ۲۴ خرداد ماه، نباید به گونه‌ای پیش رود که تصور آن شود فضای سال ۸۸ ایجاد خواهد شد. نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری باید در این موضوع، حساسیت‌های بیشتری را لحاظ کنند وبرای رسیدن به هدف اصلی، از تخریب و تهدید و شعارهایی که باعث فریب مردم می‌شود بپرهیزند و بر روی داشته‌ها و اثبات خود تکیه کنند تا رئیس‌جمهوری انتخاب شود که به گفته رهبر انقلاب ضمن این که دارای امتیازات رئیس‌جمهور قبلی باشد، از نقاط ضعف او نیز دور باشد.
اگر این راهکارها مورد توجه همه جریان ها، سلیقه‌ها و نامزدهای ریاست جمهوری قرار گیرد، حماسه سیاسی بزرگی آفریده خواهد شد که بسیاری از معادلات منطقه‌ای و بین‌المللی که علیه جمهوری اسلامی ایران ترتیب یافته است به هم خواهد خورد و روند رو به جلوی نظام اسلامی با سرعت بیشتری ادامه خواهد یافت.
تحقق حماسه اقتصادی و حماسه سیاسی، هم گام با هم می‌تواند مشکلات به وجود آمده را برطرف کند و توان ایران اسلامی را برای مقابله با هرگونه توطئه و کارشکنی در داخل و خارج بالا ببرد.
اکنون جمهوری اسلامی ایران با دسیسه‌های سیاسی و اقتصادی روبرو است تحقق حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی مهمترین راهبرد نظام برای پیشرفت بیشتر و حفظ دستاوردهای انقلاب است.
منبع: بولتن نیوز



 

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما