نویسندگان: دکتر محسن ایمانی- فاطمه وجدانی
در بسیاری از موارد، مشکلات، مسائل و ناراحتی های محل کار، به صورتی غیرمنطقی، کل جریان زندگی از جمله، تعاملات و روابط خانوادگی را تحت تأثیر قرار می دهد. البته فشارهای زندگی، به خصوص فشارهای اقتصادی را نیز نباید دست کم گرفت. به هر حال، انتخاب فرصت مناسب برای گفت و گو، مانند روزهای تعطیل، هنگام مسافرت، گردش و نظیر آن ها، بسیار مهم است، زیرا در حالت خستگی جسمی یا روحی، برقراری ارتباط کلامی مناسب، به احتمال زیاد با شکست مواجه خواهد شد. لذا بهتر است پس از ورود پدر به منزل، فرصتی برای استراحت او فراهم شود تا بتواند بدون دغدغه استراحت کند. بعد از استراحت، فضای آرام تری بر خانه حاکم می شود.
تشخیص عوامل مؤثر بر پرخاشگری و کنترل آن ها نیز می تواند در کاهش عصبانیت پدر و مادر و سایر اعضای خانواده، مؤثر باشد. وجود سروصدا، گرما و سرما، ازدحام و آلودگی هوا باعث ایجاد یا تشدید عصبانیت می شود. لذا با کاهش یا رفع این عوامل، می توانید فضای آرام تری ایجاد کنید. در این وضعیت، عصبانیت پدر نیز کاهش می یابد.
پدرهایی که عصبانیت های غیرقابل کنترل دارند نیز باید بدانند که در این گونه موارد، نیاز به استفاده از خدمات روان درمانگران و گاهی روانپزشکان دارند تا با بهره گیری از خدمات این گونه متخصصان، هم خود احساس آرامش می کنند و هم زمینه ی آرامش بیش تر خانواده را فراهم آورند و بدین ترتیب، با کسب آرامش خاطر، فرصت بیش تری برای شنیدن سخنان و درددل های نوجوانان خود دارند و با راهنمایی های صادقانه و صمیمانه ی خویش، آنان را از انحراف مصون خواهند داشت.
منبع مقاله :
ایمانی، محسن؛ وجدانی، فاطمه؛ (1388)، چالش های من و پدرم،(پاسخ به سؤالات نوجوانان)، تهران: نشر قطره، چاپ اول (1389)