ويژگي هاي افراد مبتلا به شخصيت منفي گرا

اگر به راه ها و شيوه هايي که تا به حال از طريق آن زندگي کرده ايد مطمئن نيستيد، اگر نمي دانيد آيا بايد مطيع ديگران باشيد يا خواسته هاي خود را مستقيم بيان کنيد، اگر از اين ناراحتيد که به ديگران وابسته هستيد و خواسته هاي آن ها
سه‌شنبه، 7 مرداد 1393
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
ويژگي هاي افراد مبتلا به شخصيت منفي گرا
ويژگي هاي افراد مبتلا به شخصيت منفي گرا

 

نويسنده: دکتر فاطمه گلشني





 

اگر به راه ها و شيوه هايي که تا به حال از طريق آن زندگي کرده ايد مطمئن نيستيد، اگر نمي دانيد آيا بايد مطيع ديگران باشيد يا خواسته هاي خود را مستقيم بيان کنيد، اگر از اين ناراحتيد که به ديگران وابسته هستيد و خواسته هاي آن ها را مي پذيريد و به همان نسبت وقتي خواسته هاي خود را بيان مي کنيد باز هم ناراحت مي شويد، اگر احساس مي کنيد در مقابله با بالا دست ها و مراجع قدرت مانند رئيس، والدين، معلم ها و ... احساس ناراحتي و ترس داريد و اگر احساس مي کنيد به اندازه کافي درک نشده ايد و از شما قدرداني نشده، اما نمي توانيد موضوع را مطرح کنيد و در عوض نارضايتي خود را با شيوه هاي غير مستقيم مانند سهل انگاري و کنايه زدن نشان مي دهيد، شما يک شخصيت منفي گرا داريد.
شخصيت هاي منفي گرا نمي توانند به طور مستقيم، نظرات و خواسته هاي خود را بيان کنند آن ها به ظاهر موافق انجام کاري هستند اما بعدآً از طريق طفره رفتن يا نشان دادن بي کفايتي به بهانه ي نداشتن مهارت، از انجام کارها سرپيچي مي کنند. آن ها از طريق لجاجت، همکاري نکردن، مخالفت، اخم کردن، بد بيني و شايعه پراکني روحيه ي ديگران را تضعيف مي کنند، گاهي با اعتراف هاي مهربانانه، احساس ندامت و پشيماني خود را نشان مي دهند و ناگهان دوباره مخالفت مي کنند و عبوس و کج خلق مي شوند. اين افراد ميان اطاعت کردن و سرپيچي در تعارض اند، گاهي اطاعت مي کنند و گاهي عمداً سرپيچي مي کنند. به طور کلي اگر شما رنجش هاي خود را از دنيا به صورت غير مستقيم بيان مي کنيد يک شخصيت منفي گرا هستيد.

زير گروه هاي شخصيت منفي گرا کدام اند؟

شخصيت هاي منفي گراي ناراضي، نوساني و پيچيده از زير گروه هاي منفي گرايي هستند.

الف) شخصيت منفي گراي ناراضي:

اين افراد به صورت افراطي غر مي زنند و شکايت دارند، از طريق خشمگين کردن و رنجاندن، کنايه زدن، انتقاد و گله کردن به ديگران حمله مي کنند. معمولآً با يک بهانه ي کوچک يک جنگ بزرگ راه مي اندازند و فقط بهانه جويي مي کنند. با شکايت از گذشته و اين که هيچ گاه تأييد نشده اند، با باز کردن زخم هاي قديمي و گله از اين که هيچ گاه به علايق آن ها توجه نشده است منفي گرايي و غر زدن خود را ادامه مي دهند. گرچه ممکن است شکايت و گله هاي آنان تا حدي درست باشد، اما مسئله اين است که آن ها نگراني و ناراحتي هاي خود را به شکلي بسيار افراطي و مبالغه آميز بيان مي کنند.

ب) شخصيت منفي گراي نوساني:

حتماً با افرادي روبه رو شده ايد که گاهي بسيار مهربان، گرم و قابل پيش بيني هستند، اما ناگهان بسيار تحريک پذير ( عصباني)، لجباز و مخالف مي شوند. با اين که گاهي خود را فردي با اعتماد به نفس، مصمم، شايسته و کارا مي بينند، ناگهان اظهار بي کفايتي و ناتواني مي کنند و به سمت وابستگي به ديگران مي روند، آن ها يک روز از خود رضايت دارند و روز ديگر از دست خود بسيار عصباني و ناراحتند. اين شخصيت ها هيجان خود را به گونه اي نامناسب و نابالغانه ابراز مي کنند. به همين دليل ديگران آن ها را افرادي آزاردهنده مي دانند.

پ) شخصيت منفي گراي پيچيده:

اين شخصيت ها سعي مي کنند با خواسته ها و انتظارت ديگران به صورت غير مستقيم مخالفت کنند، گاهي تصور مي کنند ارزش آن ها به اين است که انتظارات ديگران را برآورده کنند و به عنوان يک فرد ارزشي ندارند، به همين دليل به صورت پنهاني و بسيار غير مستقيم انتقام جويي مي کنند و به کسي کمک نمي کنند. شيوه هاي آنان معمولآً طفره رفتن، تلف کردن وقت، فراموشي، بلد نبودن کار و لجبازي است. گاهي نيز از بيماري و شکايات از دردهاي جسمي براي انجام ندادن کارها استفاده مي کنند. به طور کلي تجربيات گذشته به آن ها نشان داده حتي وقتي درست عمل مي کنند کسي تأييدشان نمي کند و حتي ممکن است ديگران آنان را تحقير يا استهزاء کنند. به همين دليل به صورت غير مستقيم از انجام کارها طفره مي روند. بسياري از اين افراد در کودکي اين پيام را گرفته اند که: « چه، کاري بکني، چه، کاري نکني لعنتت مي کنند».
منبع مقاله :
گلشني، فاطمه؛ (1389)، اختلالات شخصيت (مشکل از ماست يا ديگران)، تهران: نشر قطره، چاپ اول



 

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما